ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Επιβλητικό Βέλγιο κόντρα σε Αίγυπτο, ήττες για Νιγηρία, Παναμά

Επιβλητικό Βέλγιο κόντρα σε Αίγυπτο, ήττες για Νιγηρία, Παναμά
AP PHOTO/GEERT VANDEN WIJNGAERT

Το Βέλγιο σημείωσε μία πολύ εύκολη νίκη με 3-0 επί της Αιγύπτου στις Βρυξέλλες. Ο Ουάρντα έγινε αλλαγή κουτσαίνοντας. Ήττες για Νιγηρία και Παναμά στα φιλικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Βέλγιο είχε εύκολο έργο απέναντι σε μία Αίγυπτο χωρίς Μοχάμεντ Σαλάχ κι έφτασε στη νίκη με 3-0 στο "Ρουί Μποντουέν" των Βρυξελλών. Στο προτελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι "κόκκινοι διάβολοι" έκαναν επίδειξη δύναμης και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχαν κλείσει τους αντιπάλους τους στην περιοχή τους.

Στο 27' ο Ρομελού Λουκακού (που δύο λεπτά νωρίτερα είχε καταφέρει να αστοχήσει από τη μικρή περιοχή), στο 38' ο Εντέν Αζάρ και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαρουάν Φελαϊνί, διαμόρφωσαν το τελικό σκορ για τους Βέλγους, που δεν είχαν όσες ευκαιρίες άρμοζαν στην υπεροχή τους. Οι "Φαραώ" δεν μπορούσαν να επιτεθούν, με τον Αμρ Ουάρντα να αγωνίζεται δεξιά και λόγω της πίεσης πολλές φορές να παίζει ρόλο δεξιού μπακ χαφ.

Στην ανάπαυλα, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έκανε τέσσερις αλλαγές, δείχνοντας το στίγμα του 2ου ημιχρόνου, με τον Έκτορ Κούπερ να τον ακολουθεί μέχρι το τέλος του αγώνα. Στο 79ο λεπτό, ο Αργεντινός τεχνικός αντικατέστησε τον μέσο του ΠΑΟΚ, ο οποίος αποχώρησε κουτσαίνοντας, αλλά χωρίς να φαίνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Τάσος Σιδηρόπουλος, με βοηθούς τη Χρύσα Κουρομπύλια και τον Πολυχρόνη Κωσταρά και τέταρτο διαιτητή τον Τάσο Παπαπέτρου.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Σιμάν, Βερτόνχεν (81' Μπογιατά), Μενιέ (70' Τ. Αζάρ), Ντε Μπράινε, Βίτσελ (46' Φελαϊνί), Καράσκο, Μέρτενς (46' Σαντλί), Λουκακού (46' Μπατσουαγί), Ε. Αζάρ (46' Γιανουζάι)

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ελ Χάνταρι (46' Ελ Σενάουι), Φατχί (71' Ελ Μοχαμάντι), Γκαμπρ, Χεγκαζί, Αμπντούλ Σαφί, Ελ Σαΐντ, Ελνένι, Ουάρντα (79' Γκαμπέρ), Χάμεντ (62' Μόρσι), Σόμπχι (67' Καράμπα), Μόχσεν (56' Μόχσεν)

Η Νιγηρία ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο με ακόμα μία κακή εμφάνιση και ήττα από την Τσεχία με 1-0. Ο Τόμας Κάλας ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Ράνεσντορφ της Αυστρίας.

Ο Γουίλφρεντ Εντίντι επέστρεψε μετά από δύο φιλικά παιχνίδια και είχε καλή παρουσία, ωστόσο δεν ήταν αρκετός για να αποτρέχει την ήττα, την τρίτη στα πέντε φιλικά προετοιμασίας των "σούπερ αετών".

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ουζόχο, Μπαλόγκουν, Τροστ Εκόνγκ, Όγκου, Σέχου (46' Εμπουέχι), Ιγουόμπι, Όμπι Μίκελ, Εντίντι, Ιντόγου (69' Ετσιεζίλε), Μόουζες (79' Μούσα), Ιγκάλο (69' Νουάνκουο)

ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσλικ (46' Παβλένκα), Κάλας, Σούχι, Γιούγκας, Τσόουφαλ, Χουσμπάουερ (65' Χοράβα), Σόουτσεκ (65' Τράβνικ), Μπάρακ, Γιάνκτο (79' Μπόριλ), Σούραλ (84' Κόπιτς), Σικ (69' Κρμέντσικ)

Το γκολ του Τζόσουα Κινγκ χώρισε Νορβηγία και Παναμά, στο τελευταίο τεστ των "πρωτάρηδων" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ήττα με 1-0 στο "Ούλεβι" προήλθε μετά από ένα παιχνίδι όπου οι Αμερικανοί στάθηκαν καλά, αλλά κινδύνεψαν και με δεύτερο τέρμα από τους Σκανδιναβούς, που έφτασαν τις τέσσερις σερί νίκες.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Γκρίτεμπουστ (46' Νίλαντ), Λίνες, Ρεγκίνιουσεν, Άγερ, Μέλινγκ, Γιόχανσεν (77' Σέλνας), Χένρικσεν, Μπέργκε (46' Μίντσγε), Φόσουν (89' Ζαχίντ), Κινγκ (46' Καμαρά), Γιόνσεν (60' 60' Σέρλοτ)

ΠΑΝΑΜΑΣ: Πενέδο, Μασάδο (46' Μουρίγιο), Τόρες (58' Κάμινγκς), Εσκομπάρ, Ντέιβις, Γκόμες (79' Πιμεντέλ), Μπάρσενας (46' Τόρες), Γκοδόι, Κούπερ, Ροντρίγκες (46' Κιντέρο), Πέρες (58' Ντίας)

Τα αποτελέσματα των φιλικών της Τετάρτης

Βέλγιο - Αίγυπτος 3-0 (27' Λουκακού, 38' Ε. Αζάρ, 90'+2 Φελαϊνί)

Νιγηρία - Τσεχία 0-1 (25' Κάλας)

Νορβηγία - Παναμάς 1-0 (4' Κινγκ)

Photo credits: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ