ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Δυσκολεύτηκε η Ισπανία, ισοπαλία για Γαλλία

Δυσκολεύτηκε η Ισπανία, ισοπαλία για Γαλλία
AP PHOTO

Η Ισπανία τα χρειάστηκε απέναντι στην σκληροτράχηλη Τυνησία, ενώ η Γαλλία έμεινε στο 1-1 με αντίπαλο τις ΗΠΑ στο Λιόν. Τραυματίστηκε ο Ζιρού. "Πεντάρα" η Σερβία.

Η Ισπανία δεν ικανοποίησε στο φιλικό με την Τυνησία, ωστόσο πήρε την πρώτη νίκη επί ρωσικού εδάφους στην ιστορία της σε τρεις αγώνες. Το 1-0 επί της Τυνησίας διαμορφώθηκε στο 84ο λεπτό από το τέρμα ρτου Ιάγκο Άσπας που είχε περάσει αλλαγή οκτώ λεπτά νωρίτερα. Η "φούρια ρόχα" είχε το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά δεν είχε πολλές κλασικές ευκαιρίες. Μάλιστα, οι Αφρικανοί είχαν κι αυτοί καλές στιγμές και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ νωρίτερα, αν ήταν πιο εύστοχοι.

ΤΥΝΗΣΙΑ: Ματλουτί, Μπρον, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μεριά, Μααλούλ (58' Χανταντί), Σκιρί, Σασί, Καουί (62' Μπεν Αμόρ), Μπαντρί (78' Μπεναλουάν), Φ. Μπεν Γιουσέφ (90+1' Σραρφί), Σλιτί (69' Καλίφα)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Οντριοθόλα (46' Νάτσο), Πικέ, Ράμος, Άλμπα (76' Άσπας), Τιάγκο (46' Κόκε), Μπουσκέτς, Σίλβα (60' Ασένσιο), Ίσκο (46' Βάθκεθ), Ινιέστα, Ροντρίγκο (60' Κόστα)

Δυσκολεύτηκε η Ισπανία, ισοπαλία για Γαλλία
AP PHOTO/LAURENT CIPRIANI

Πικρή γεύση άφησε η τελευταία φιλική αναμέτρηση της Γαλλίας πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι "τρικολόρ" αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τις ΗΠΑ, σε ένα παιχνίδι από το οποίο αποχώρησε τραυματίας στο κεφάλι ο Ολιβιέ Ζιρού. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, απειλούσαν κυρίως με σουτ εκτός περιοχής, είχαν ένα δοκάρι με τον Πολ Πογκμπά, αλλά ένα λάθος του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ στο 44' έδωσε την ευκαιρία στον Τζούλιαν Γκριν να ανοίξει το σκορ. Ο ίδιος παίκτης έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα του Ουγκό Λορίς με την έναρξη του 2ου μέρους, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ. Λίγο αργότερα, Ματ Μιάζγκα και Ζιρού συγκρούστηκαν με τα κεφάλια τους, με συνέπεια αμφότεροι να αντικατασταθούν. Ο Κιλιάν Εμπαπέ, μετά από ορισμένες καλές στιγμές νωρίτερα, αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός στο 78', ισοφαρίζοντας με το 4ο διεθνές τέρμα του.

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σιντιμπέ (74' Παβάρ), Βαράν, Ουμτιτί, Μεντί (66' Ερναντέζ), Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί (58' Τολισό), Γκριεζμάν (69' Φεκίρ), Εμπαπέ, Ζιρού (58' Ντεμπελέ)

ΗΠΑ: Στέφεν, Μουρ (74' Γέντλιν), Κάρτερ Βίκερς, Μιάζγκα (60' Πάλμερ Μπράουν), Πάρκερ, Ρόμπινσον (82' Βιγιαφάνα), Άνταμς, Τραπ, Μακένι, Γκριν (70' Κορόνα), Γουντ (74' Σάρτζεντ)



Με τον Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς να πετάει "φωτιές" και τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς να σκοράρει μετά από μία φοβερή προσπάθεια, η Σερβία διέλυσε με 5-1 τη Βολιβία στο Γκρατς. Η "ψαλίδα" μεταξύ των δύο ομάδων ήταν χαώδης, με τον επιθετικό της Φούλαμ να σκοράρει μόλις στο 4' και στο 23' το σκορ να είναι ήδη 3-0. Στο 42', μετά από εκτέλεση φάουλ, πέντε παίκτες των "πλάβι" συνεργάστηκαν χωρίς η μπάλα να σκάσει κάτω, με τον Ιβάνοβιτς να ολοκληρώνει με γκολ αυτήν την προσπάθεια. Ο Μίτροβιτς έκανε χατ τρικ στο 68' και δύο λεπτά αργότερα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Αλεκσάντρ Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ.

ΣΕΡΒΙΑ: Στόικοβιτς (80' Ράικοβιτς), Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς (67' Ρουκάβινα), Κολάροβ, Μάτιτς (46' Μιλιβόγεβιτς), Μιλίνκοβιτς Σάβιτς (63' Γκρούγιτς), Τάντιτς (85' Ράντονιτς), Λιάγιτς, Κόστιτς, Μίτροβιτς (70' Πρίγιοβιτς)

ΒΟΛΙΒΙΑ: Βισκάρα, Άνιες, Ακίν, Ράλντες, Σαγκρέδο, Άρσε (51' Βάκα), Σααβέδρα (57' Ριμπέρα), Μπεχαράνο (80' Λ. Βάργκας), Χουστινιάνο (75' Ροντρίγκες), Κάμπος (69' Ρ. Βάργκας), Σάντσες (63' Άλι)

Στον απόηχο του σκανδάλου με τις 30 ιερόδουλες, το Μεξικό εμφανίστηκε μαχητικό απέναντι στη Δανία στο Μπρόντμπι, ωστόσο τρία λεπτά ήταν αρκετά για να το "λυγίσουν". Οι Σκανδιναβοί πήραν τη νίκη με 2-0 και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα φιλικά, μετά από δύο σερί "λευκές" ισοπαλίες κόντρα σε Χιλή και Σουηδία. Ο Γιουσούφ Πόουλσεν με ένα εκπληκτικό τέρμα στο 71' και ο Κρίστιαν Έρικσεν τρία λεπτά αργότερα διαμόρφωσαν το τελικό σκορ σε ένα παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Λάρσεν, Κρίστενσεν, Κιερ, Ντάλσγκααρντ, Κβιστ (62' Λέραγκερ), Ντιλέινι (62' Σένε), Πόουλσεν, Έρικσεν, Σίστο (46' Μπρέιθγουεϊτ), Γέργκενσεν (46' Ντόλμπεργκ)

ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Γκαγιάρδο, Αγιάλα, Μορένο (46' Άλβαρες), Σαλσέδο, Ζ. Ντος Σάντος (60' Λαγιούν), Γκουαρδάδο (46' Φαμπιάν), Ερέρα (46' Μάρκες), Τζ. Ντος Σαντος (57' Λοσάνο), Περάλτα (60' Ερνάντες), Κορόνα

Σουηδία και Περού προσέφεραν "φτωχό" θέαμα στο Γκέτεμποργκ, μένοντας στην ισοπαλία 0-0, στο πλαίσιο του τελευταίου φιλικού παιχνιδιού τους πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Με τον Μάρκους Μπεργκ βασικό και αναντικατάστατο στην κορυφή, τον Ρόμπιν Όλσον στο τέρμα και τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ να μπαίνει αλλαγή, οι Σουηδοί είχαν την υπεροχή, αλλά δοκίμαζαν κυρίως μακριά από την περιοχή να απειλήσουν. Οι Περουβιανοί προσπάθησαν στην κόντρα να φτάσουν στο γκολ, με τον Πάολο Γκερέρο βασικό, αλλά δεν τα κατάφεραν.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Λούστιγκ (70' Κραφτ), Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Λάρσον (90+2' Σβένσον), Έκνταλ (82' Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ (85' Ρόντεν), Τόιβονεν (75' Τέλιν), Μπεργκ

ΠΕΡΟΥ: Γκαγέσε, Αντβίνκουλα, Ράμος, Ροντρίγκες (81' Σανταμαρία), Τράουκο, Καρίγιο (84' Πόλο), Τάπια (75' Ακίνο), Γιοτούν, Κουέβα (77' Φλόρες), Γκερέρο, Φαρφάν

Το Μαρόκο έκανε επίδειξη δύναμης στο Ταλίν με αντίπαλο την Εσθονία, φτάνοντας στη νίκη με 3-1 για το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων έγινε εμφανής κυρίως στο 1ο ημίχρονο, όταν ο Γιουνές Μπελχαντά και ο Χασίμ Ζιγές (με πέναλτι) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους Αφρικανούς. Το παιχνίδι ισορρόπησε στο 2ο μέρος, με τον Γιουσέφ εν Νεσιρί που έβαλε αλλαγή ο Ερβέ Ρενάρ να κάνει το 3-0 και τον Ατς Πούλιέ να μειώνει λίγο αργότερα.

ΕΣΘΟΝΙΑ: Ακσάλου, Γιούργκενσον (58' Πούριε), Καλιουμάε, Βίμαν, Μετς, Πικ (85' Κρουγκλόβ), Καμς, Ντιτρίεβ (84' Αντόνοβ), Βασίλιεβ, Ζενιόβ (84' Λίβακ), Άνιερ

ΜΑΡΟΚΟ: Μουνίρ, Ν. Αμραμπάτ (63. Σ. Αμραμπάτ), Μπενατιά (46' Ντα Κόστα), Σαΐς, Χακιμί (76' Μπουταΐμπ), Ελ Αχμαντί (63' Αΐτ Μπενασέρ), Ζιγές (46' Μπουχαντούζ), Μπελχαντά, Μπουσουφά, Χαρίτ (46' Εν Νεσιρί), Ελ Κααμπί

Δύο αυτογκόλ στο τέλος έκριναν την αναμέτρηση της Ουγγαρίας με την Αυστραλία στη Βουδαπέστη. Οι Αυστραλοί επικράτησαν με 2-1 και ολοκλήρωσαν με θετικό πρόσημο την προετοιμασία τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ντάνιελ Αρζάνι είχε ανοίξει το σκορ στο 74' με σουτ εκτός περιοχής και λάθος εκτίμηση του Πέτερ Γκουλάτσι, ωστόσο στο 88' ο Τρεντ Σέινσμπουρι σημείωσε αυτογκόλ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, την ίδια τύχη είχε και ο Τάμας Κάνταρ, με συνέπεια η νίκη να καταλήξει στην ομάδα του Μπερτ φαν Μάρβαϊκ.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκουλάτσι (46' Ντίμπους), Λόβρεντσιτς (73' Φιόλα), Βινίσιους, Κάνταρ, Σάμπο, Γ. Βάργκα, Βάντοτς, Βάργκα, Κλάινχαϊσλερ (66' Έπελ), Ρ. Σάλαϊ (84' Κ. Βάργκα), Α. Σάλαϊ (62' Μπόντε)

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν (46' Τζόουνς), Ρίσντον, Σέινσμπουρι, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Μόουι, Λουόνγκο (46' Γέντινακ), Λέκι, Ρόγκιτς (64' Ιρβάιν), Κρουζ (73' Αρζάνι), Ναμπούτ (46' Γιούριτς, 80' Κέιχιλ)

Τα αποτελέσματα των φιλικών του Σαββάτου

Ουγγαρία - Αυστραλία 1-2 (88' αυτ. Σέινσμπουρι / 74' Αρζάνι, 90+2' αυτ. Τάμας)

Εσθονία - Μαρόκο 1-3 (76' Πούριε / 11' Μπελχαντά, 38' πέν. Ζιγές, 72' Εν Νεσιρί)

Σερβία - Βολιβία 5-1 (4', 23', 68' Μίτροβιτς, 19' Λιάγιτς, 42' Ιβάνοβιτς / 48' Κάμπος)

Σουηδία - Περού 0-0

Δανία - Μεξικό 2-0 (71' Πόουλσεν, 74' Έρικσεν)

Τυνησία - Ισπανία 0-1 (84' Άσπας)

Γαλλία - ΗΠΑ 1-1 (78' Εμπαπέ / 44' Γκριν)

Photo credits: AP Photo

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ