ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ: Η γρηγορότερη κόκκινη στην ιστορία του Μουντιάλ

Μουντιάλ: Η γρηγορότερη κόκκινη στην ιστορία του Μουντιάλ

O Oυρουγουανός Χοσέ Μπατίστα κατέχει την πρωτιά να είναι ο παίκτης που έχει δεχτεί την γρηγορότερη κόκκινη κάρτα στην ιστορία του Μουντιάλ.

Ο 5ος όμιλος στο Μουντιάλ του Μεξικού το 1986 χαρακτηρίστηκε ως ο όμιλος του θανάτου καθώς συμμετείχαν οι Ουρουγουάη, Δ. Γερμανία, Δανία και Σκωτία.

Στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου Σκωτία - Ουρουγουάη καταγράφηκε ένα ιστορικό ρεκόρ. Ο αμυντικός της Ουρουγουάης Χοσέ Μπατίστα, δέχθηκε την γρηγορότερη κόκκινη κάρτα στην ιστορία του Μουντιάλ.

Στο 56'' ο Μπατίστα, χτύπησε σκληρά από πίσω τον Γκόρντον Στράχαν, χωρίς να έχει καμία επαφή με την μπάλα. Ο διαιτητής δεν δίστασε να δείξει την κόκκινη κάρτα και να αποβάλει τον Μπατίστα.

Οι παίκτες της Ουρουγουάης είχαν δώσει τον τόνο στο Μουντιάλ με τα σκληρά μαρκαρίσματα όπως είχαν κάνει και στο ματς με τη Δανία που συνετρίβησαν με 6-1!

Μέλος της αποστολής του Σκωτσέζων είχε αποκαλέσει τους παίκτες της Ουρουγουάης ως "αποβράσματα της γης". Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 0-0 και η Ουρουγουάη προκρίθηκε στην επόμενη φάση ως τρίτη του ομίλου αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τους Σκωτσέζους.

Όταν στην φάση των "16" η Ουρουγουάη αντιμετώπισε την Αργεντινή στον πάγκο της δεν είχε τον προπονητή της Ομάρ Μπόρας, που είχε τιμωρηθεί στον αγώνα με την Σκωτία για σχόλια κατά των διαιτητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ