ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το χειρότερο ματς στο Μουντιάλ

Το χειρότερο ματς στο Μουντιάλ

Λίγες φάσεις, κανένα γκολ και πολλά αρνητικά στατιστικά στοιχεία είχε ο ημιτελικός του Μουντιάλ Ολλανδία - Αργεντινή.

Ο ημιτελικός Ολλανδία - Αργεντινή δεν ήταν αντάξιος της ιστορίας δύο ομάδων και της ποιότητας του Μουντιάλ που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι ήταν το χειρότερο ματς στο Μουντιάλ. Μόνο η διαδικασία των πέναλτι κράτησε το ενδιαφέρον του κόσμου διαφορετικά λίγα πράγματα έχουμε να θυμόμαστε από τον ημιτελικό. Δείτε τα στατιστικά.

- Η Ολλανδία δημιούργησε νέο αρνητικό ρεκόρ καθώς είχε μόλις ένα σουτ εντός εστίας στον αγώνα και είναι το μικρότερο από το 1966 σε τελική φάση των Μουντιάλ.

- Ο ημιτελικός Ολλανδία - Αργεντινή είχε το μικρότερο μ.ο σουτ στο τουρνουά. Οι δύο ομάδες σούταραν κάθε 9 λεπτά ενώ ο μ.ο στην διοργάνωση είναι κάθε 4 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα. Ο καλύτερος μ.ο σουτ στο τουρνουά σημειώθηκε στο ματς ΗΠΑ - Βέλγιο με ένα σουτ κάθε 2 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα.

Το χειρότερο ματς στο Μουντιάλ

- Η Ολλανδία είχε μόλις τρία σουτ στην εστία τα λιγότερα από κάθε άλλο ματς της στο Μουντιάλ. Τα περισσότερα τα είχε κάνει στον αγώνα με την Αυστραλία.

Το χειρότερο ματς στο Μουντιάλ

- Οι αμυντικοί των δύο ομάδων είχαν αρκετή δουλειά στο ματς. Ο Ολλανδός Φλάαρ είχε 21 παρεμβάσεις στο ματς σε σύγκριση με τις 14,6 που είχε μ.ο πριν το ματς ενώ ο Γκαράι είχε 17 παρεμβάσεις ενώ πριν το ματς είχε μ.ο 11,8.

- Mόνο 3,8% ήταν το ποσοστό του ημιτελικού που παίχτηκε εκτός του μεσαίου τρίτου του γηπέδου ενώ ο μ.ο στο Μουντιάλ είναι 7,5%.

- Όσον αφορά τον Μέσι μόλις τρεις παίκτες έχουν κάνει περισσότερες ντρίμπλες από τον Αργεντίνο σε ένα Moυντιάλ. Ο Μέσι μέχρις στιγμής έχει 65 ντρίμπλες και βρίσκεται πίσω από τους: Μαραντόνα 90 (1986), Ζαϊρζίνιο 70 (1970), Κέμπες 68 (1978).

- Οι Ολλανδοί έχουν χάσει τις πέντε από τις επτά διαδικασίες πέναλτι σε τελικές φάσεις Μουντιάλ και Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

- Οι ομάδες της Λατινικής Αμερικής προκρίθηκαν τις 8 από τις 10 φορές στην διαδικασία των πέναλτι όταν αντιμετώπισαν ομάδες από άλλη ήπειρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ