ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το τρομερό ποσοστό του Πίρλο

MANAUS, BRAZIL - JUNE 14:  Andrea Pirlo in action during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group D match between England and Italy at Arena Amazonia on June 14, 2014 in Manaus, Brazil.  (Photo by Christopher Lee/Getty Images)
MANAUS, BRAZIL - JUNE 14: Andrea Pirlo in action during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group D match between England and Italy at Arena Amazonia on June 14, 2014 in Manaus, Brazil. (Photo by Christopher Lee/Getty Images) GETTY IMAGES

Τον λένε ... κομπιούτερ και το απέδειξε πανηγυρικά κόντρα στην Αγγλία. Διαβάστε για τις εύστοχες πάσες που είχε ο Ιταλός άσος στην πρεμιέρα του Μουντιάλ αλλά και για το ιστορικό ποσοστό των "ατζούρι".

Η έκφραση "λάθος πάσα" μπορεί να είναι νορμάλ για όλους τους κοινούς ποδοσφαιρικούς θνητούς ωστόσο δεν "κολλάει" όταν αναφερόμαστε στην περίπτωση του Αντρέα Πίρλο.

Ο Ιταλός άσος της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλιάς όχι μόνο ήταν μεταξύ των διακριθέντων στην πρεμιέρα του Μουντιάλ απέναντι στην Αγγλία αλλά με την συνολική του παρουσία έκανε άπαντες να υποκλιθούν στην σπάνια κλάση του.

Και πως να γινόταν διαφορετικά όταν σε ένα ματς με υψηλό βαθμό δυσκολίας κατάφερε να ολοκληρώσει 100 σωστές μεταβιβάσεις, αριθμός που δεν έχει σημειωθεί από κανέναν άλλον παίκτη μέχρι στιγμής στο τουρνουά.

Συνολικά το ποσοστό επιτυχημένων μπαλιών από πλευράς Πίρλο έφτασε το 90% ενώ όλη η ιταλική ομάδα είχε ποσοστό 93,2% στις επιτυχημένες πάσες, νούμερο που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του Μουντιάλ μετά το 1966.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ