ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στον αστερισμό του Μουντιάλ

Στον αστερισμό του Μουντιάλ

Την Τετάρτη πέρα από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσουν φιλικά και οι αντίπαλοι μας στο Μουντιάλ και το Sport24.gr σας μεταφέρει όλα τα τελευταία νέα από την Κολομβία, την Ιαπωνία και την Ακτή Ελεφαντοστού.

Περίπου τρεις μήνες έχουν απομείνει για να μπούμε σε ρυθμούς Μουντιάλ. Ωστόσο, όλες οι Εθνικές ομάδες δίνουν φιλικά προετοιμασίας με τους προπονητές να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρόσωπα και σχήματα ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Ανάμεσα τους φυσικά και η Κολομβία, η Ιαπωνία και η Ακτή Ελεφαντοστού. Οι τρεις αντίπαλοι της Εθνικής αντιμετωπίζουν την Τυνησία, τη Νέα Ζηλανδία και το Βέλγιο αντίστοιχα.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλο το ρεπορτάζ από τις τρεις αντιπάλους της Εθνική.

Ράμος ως αντί Φαλκάο

Την Εθνική Τυνησίας αντιμετωπίζει σε φιλικό παιχνίδι η Κολομβία την Τετάρτη. Τα Μέσα όμως της χώρας ασχολούνται περισσότερο με τον αντικαταστάτη του Φαλκάο.

Eric Lichaj #13 of the USA MNT cuts between Falcao Garcia #9 and Adrian Ramos #20 of Colombia during an international friendly match at PPL Park, on October 12 2010 in Chester, PA. The game ended in a 0-0 tie.
Eric Lichaj #13 of the USA MNT cuts between Falcao Garcia #9 and Adrian Ramos #20 of Colombia during an international friendly match at PPL Park, on October 12 2010 in Chester, PA. The game ended in a 0-0 tie. TONY QUINN/ISIPHOTOS.COM

Η κλήση του Αντριάν Ράμος και όχι του Φρέντι Μοντέρο που διανύει μια εκπληκτική χρονιά με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας έχει προκαλέσει διάφορα ερωτηματικά. Ο επιθετικός της Πορτογαλικής ομάδας έχει πετύχει 16 γκολ σε 24 συμμετοχές και είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Βέβαια, και ο Αντριάν Ράμος της Χέρτα Βερολίνου δεν πάει πίσω (14 γκολ σε 22 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα). Ο Πέκερμαν δείχνει να ψάχνει να βρει τον παίκτη που θα κουμπώσει καλύτερα στην υπόλοιπη ομάδα.

Αναλυτικά οι παίκτες που κλήθηκαν:

Τερματοφύλακες: Δαβίδ Οσπίνα (Νις) , Φαρίντ Μοντραγόν (Ντεπορτίβο Κάλι) , Καμίλο Βάργκας (Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε)

Αμυντικοί: Μάριο Γιέπες (Αταλάντα), Κριστίαν Σαπάτα (Μίλαν) , Πάμπλο Αρμέρο (Γουέστ Χαμ) , Σαντάγο Αρίας (Αϊντχόφεν) , Λουίς Αμάραντο Περέα (Κρουζ Αζούλ) Αλβάρες Μπαλάντα (Ρίβερ Πλέιτ) Τζον Μεδίνα (Ατλέτικο Νασιονάλ)

Μέσοι: Φρέντυ Γουαρίν (Ίντερ) , Χουάν Κουαδράδο (Φιορεντίνα), Χάμες Ροντρίγκες (Μονακό), Αμπέλ Αγουιλάρ (Τουλούζ) , Φερνάντο Κιντέρο (Πόρτο), Κάρλος Σάντσες (Έλτσε), Μανσέγι Τόρρες (Αλ Σαμπάμπ), Άλδο Ραμίρες (Μορέλια), Έντουιν Βαλένσια (Φλουμινένσε) , Αλεξάντερ Μεχία (Ατλέτικο Νασιονάλ)

Επιθετικοί: Φερνάντο Μουριέλ (Ουντινέζε), Βίκτορ Ιμπάρμπο (Κάλιαρι), Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο), Κάρλος Μπάκα (Σεβίλλη), Αντριάν Ράμος (Χέρτα Βερολίνου), Τεόφιλο Γκουτιέρες (Ρίβερ Πλέιτ)

Αμφίβολος για το Μουντιάλ ο Χασέμπε

Στον αστερισμό του Μουντιάλ

Φιλικό με την Νέα Ζηλανδία του Κώστα Μπαρμπαρούση θα δώσει την ερχόμενη Τετάρτη και η ομάδα της Ιαπωνίας με τον Κάρλο Τζακερόνι να έχει τρεις σημαντικές απουσίες.

Η σημαντικότερη από όλες είναι αυτή του Μακότο Χασέμπε. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Ιαπωνίας θα περάσει και πάλι την πόρτα του χειρουργείου και πιθανότατα θα χάσει και το Μουντιάλ στα γήπεδα της Βραζίλιας. Εκτός από τον Χασέμπε εκτός αποστολής είναι τόσο ο Ατσούτο Ουτσίντα της Σάλκε όσο και ο Χιμπέτο Τακαχάσι.

Στη θέση τους κλήθηκαν οι Γιουίτσι Κομάνο, Τοσιχίρο Αογιάμα και Μασάτο Κούντο.

Αναλυτικά η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Έιτζι Καουασίμα (Στανταρ Λιέγης), Σουσάκου Νισικάουα (Ουράουα), Σουίτσι Γκόντα (Τόκιο)

Αμυντικοί: Γιούτσι Κομανο (Γιουμπιλο), Γιασουγιουκι Κόνο (Γκάμπα), Μασαχίκο Ιν΄λοχα (Τζούμπιλο), Γιουτα Ναγκατόμο (Ίντερ), Μασάτο Μουρισίγκε (Τόκιο), Μάγια Γιοσιντα (Σαουθάμπτον), Χιρόκι Σακάι (Ανόβερο), Γκοτοκου Σακάι (Στουτγάρδη)

Μέσοι: Γιασουχίτο Έντο (Γκάμπα), Τοσιχίρο Αογιάμα (Χιροσίμα), Χατζίμε Χοσογκάι (Χέρτα), Κεισούκε Χόντε (Μίλαν), Σίντζι Καγκάουα (Μάντσεστερ), Χιροσι Κιγιοτάκε (Νυρεμβέργη), Μαναμπου Σαϊτο (Γιοκοχάμα), Χοτάρου Γιαμαγκούτσι (Οσάκα)

Επιθετικοί: Σίντζι Οκαζάκι (Μάιντς), Γιοιχίρο Κακιτάνι (Οσάκα), Μασάτο Κούντο (Κασίουα), Γιουγια Οσάκο (Μόναχο 1860).

Δυνατό τεστ με Βέλγιο

Την ευκαιρία να τεστάρει την κατάσταση των περισσότερων παικτών θα έχει ο Σαμπρί Λαμουσί. Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Ακτής Ελαφαντοστού έχει στη διάθεσή του τους περισσότερους παίκτες του για τον αγώνα της Τετάρτη.

Στον αστερισμό του Μουντιάλ

Σε ό,τι αφορά τις κλήσεις του για το συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχουν αρκετά πράγματα τα οποία μπορούμε να επισημάνουμε. Στην αποστολή, σε σχέση με τις προηγούμενες, δεν υπάρχουν τα ονόματα του Μπαμπά Σουλεμάν, του Αμποντούλ Καρίμ Σισέ, του Αμντούλ Ραζάκ και του Λασινά Τραορέ. Όλοι τους αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού και για αυτό δεν κλήθηκαν.

Αντίθετα στους συνολικά 27 ποδοσφαιριστές που κάλεσε ο Λαμουσί βρίσκονται έπειτα καιρό ο Σαγιουμπά Μαντέ, ο Σερί Ζαν Μικέλ, ο Νταγμπά Κονστάν και ο Μπρις Ντα ΝτζεΝτζε.

Τέλος, στις κλήσεις ξεχωρίζουν τα ονόματα της παλιοσειράς της Ακτής Ελεφαντοστού όπως ο Ντρογκμπά, ο Κόλο και ο Γιάγια Τουρέ, ο Ζοκορά και ο Καλού.

Αναλυτικά η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Μπαρί Μπουμπακάρ (Λόκερεν), Γκμποχουό Σιλβέν (Σεβέ Σπορτ), Μαντέ Σαγιουμπά (Στάμπαεκ)

Αμυντικοί: Ακπά Ακπρό (Τουλούζ), Οριέρ Σερζ (Τουλούζ), Αρτούρ Μποκά (Στουτγάρδη), Ντιαρασουμπά Βιερα (Καϊκούρ), Ντζα ΝτζεΝτζε (Μαρσέιγ), Ντζάκπα Κονσταντ (Φρανκφούρτη), Τιενέ Σιακά (Μονπελιέ), Κόλο Τουρέ (Λίβερπουλ), Ντιντιέ Ζοκορά (Τραμπζονσπορ)

Μέσοι: Ντιέ Σερεΐ (Μπαλε), Ντιομαντέ Ισμαέλ (Σεν Ετιέν), Γκοσό Γκοσό Ζαν Ζακ (Γκλεντσλερμπιρλιγκι), Γκραντέλ Μαξ (Σεν Ετιέν), Ν'Ντιρι Κοφί Ρομαρίκ (Μπαστιά), Σερί Ζαν Μικέλ (Πακος Φερέιρα), Τιοτέ Ισμαέλ (Νιουκασλ), Γιαγια Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι)

Επιθετικοί: Μπολί Ματίς (Ντίσελντορφ), Μπονι Βίλφριντ (Σουόνσι), Ντιντιε Ντρογκά (Γαλατάσαραϊ), Ντούμπια Σεϊντού (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Σάλομον Καλού (Λιλ), Σιο Ζιοβάνι (Μπάλε), Ζερβινιό (Ρόμα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ