ΣΤΗΛΕΣ

Χάνοντας το Μουντιάλ λόγω τραυματισμού...

Χάνοντας το Μουντιάλ λόγω τραυματισμού...
τραυματισμοί

Το Sport24.gr θυμάται πέντε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχασαν το Μουντιάλ εξαιτίας τραυματισμών λίγο πριν το τουρνουά και μία περίεργη ιστορία για την οποία ευθύνεται ένα... ελάφι (βίντεο)!

Το Μουντιάλ της Βραζιλίας κάνει σέντρα σε λίγες ημέρες και η αλήθεια είναι πως και σε αυτό το τουρνουά έχουμε μεγάλους πρωταγωνιστές που δεν θα πάρουν μέρος, εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών.

Αποκορύφωμα το Σάββατο (31/5) όταν Μοντολίβο και Μόντες έσπασαν τα πόδια τους την ώρα που διεκδικούσαν τη μπάλα σε δυο διαφορετικά ματς!

Με αφορμή όλα τα παραπάνω θυμηθήκαμε περιπτώσεις γνωστών παικτών που την... πάτησαν τελευταία στιγμή.

1) Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ο Άγγλος άσος το 2010 πάλεψε σκληρά για να πείσει τον Φάμπιο Καπέλο να τον πάρει στην αποστολή για το Μουντιάλ στην Νότια Αφρική. Ο δανεισμός του στην Μίλαν από τους Γκάλαξι και κάποιες καλές εμφανίσεις τον έφεραν μία ανάσα από τη συμμετοχή του στην προεπιλογή.

Η ατυχία του χτύπησε την πόρτα στο ματς της Μίλαν με την Κιέβο, όταν και υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα. Κάπου εκεί το όνειρο για το Μουντιάλ έσβησε.

2) Σαντιάγκο Κανιθάρες

Ο Ισπανός πορτιέρο ήταν από τους βασικούς της πατρίδας του το 2002 και όλα έδειχναν πως θα έπαιρνε θέση βασικού. Η γκαντεμιά τον βρήκε στο ξενοδοχείο της εθνικής του. Εκεί πάτησε ένα σπασμένο μπουκάλι με αποτέλεσμα να πειραχθεί ο τένοντας του!

3) Μίκαελ Εσιέν

Μεγάλο ταλέντο και σπουδαία καριέρα. Οι τραυματισμοί όμως τον συνοδεύουν σε κάθε του βήμα. Κάπως έτσι και το 2010 έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι γιατροί του είπαν πως αν πάρει μέρος θα βάλει σε κίνδυνο την καριέρα του. Αυτός φοβήθηκε και αποσύρθηκε από την ομάδα!

Τα πράγματα στη συνέχεια πήγαν καλύτερα και επέστρεψε στην Γκάνα όπου βρίσκεται στην προεπιλογή για το φετινό Μουντιάλ.

4) Μίκαελ Μπάλακ

Εκεί στην δύση της καριέρα του ο Μπάλακ έκανε εκπληκτικά παιχνίδια πετυχαίνοντας μάλιστα τέσσερα γκολ στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2010. Ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, όμως, είχε διαφορετική άποψη και στον τελικό του FA Cup ανάμεσα στην Τσέλσι με την Πόρτσμουθ τον... κλάδεψε.

Προς τιμήν του ο Μπάλακ πήγε στην Αφρική και στήριξε από κοντά την Γερμανία. Ένα χρόνο μετά αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

5) Αλφρέντο Ντι Στέφανο

Ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών δεν πήρε μέρος σε κανένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Στη δύση της καριέρας του μπορούσε να το κάνει, όμως η μοίρα είχε διαφορετική άποψη. Καταρχάς να πούμε πως έχει αγωνιστεί με τρεις εθνικές ομάδες. Αργεντινή, Κολομβία και Ισπανία.

Με την Αργεντινή δυο φορές έφτασε στην πηγή (1950, 1954), όμως για διαφορετικούς λόγους η Αλμπισελέστε έμεινε εκτός. Το 1956 πήρε ισπανική υπηκοότητα και βοήθησε την ομάδα να περάσει στους ομίλους, το 1962. Ο ίδιος ήταν στα 36 του χρόνια και έβλεπε το Μουντιάλ ως την ευκαιρία για μία τελευταία παράσταση.

Δυστυχώς για τον ίδιο και τους φιλάθλους υπέστη έναν μυικό τραυματισμό και έχασε το τουρνουά. Στη συνέχεια αποσύρθηκε από τις εθνικές ομάδες.

Μπόνους: Σβέιν Γκροντάλεν

Στο Μουντιάλ δεν πήγε, όμως ο τραυματισμός του είναι... cult. Τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο με έναν απίθανο τρόπο. Την ώρα που έκανε τρέξιμο στο δάσος με την εθνική Νορβηγίας, συγκρούστηκε με ένα μεγάλο ελάφι (ζυγίζουν μεταξύ 380-700 κιλά).

Τρομερή ιστορία πραγματικά....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ