ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Τέλη κυκλοφορίας 2025: Με αλλαγές που θα κοστίζουν στους ξεχασιάρηδες

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2025
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2025 AP

Οι αλλαγές που προωθούνται από το κυβερνητικό επιτελείο στο θέμα των Τελών Κυκλοφορίας, εμπεριέχουν “λεπτομέρειες” που θα αποδειχτούν σημαντικές για όσους εκμεταλλευόντουσαν την καθιερωμένη παράταση στην πληρωμή.

Εκτός των επιβαρύνσεων που εξετάζονται για σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα από την ομάδα εργασίας που έχει δημιουργηθεί στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, για την πρόταση εναλλακτικών σεναρίων κοστολόγησης των Τελών που θα φέρουν και την εναρμόνιση με τα δεδομένα των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών, προκύπτουν και κάποιες άλλες αλλαγές που αφορούν όλους όσοι έχουν στην ιδιοκτησία τους αυτοκίνητα.

Τα νέα δεδομένα, αναμένεται να εφαρμοστούν από το 2025, την προσεχή δηλαδή περίοδο και θα ανακοινωθούν επισήμως ως τελικές αποφάσεις, σε τέσσερις μήνες από τώρα. Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη, έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, τις εκπομπές ρύπων αλλά και την τρέχουσα τεχνολογία για την εκάστοτε περίπτωση νέου ή παλιότερου μοντέλου.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2025
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2025 EUROKINISSI

Με άλλα λόγια θα υπάρξει αυτό που λέμε “επικαιροποίηση” στις διευκρινήσεις των κατασκευαστών αναφορικά με τους ρύπους των αυτοκινήτων και το συσχετισμό της περιβαλλοντολογικής αποδοτικότητας με τη χωρητικότητα των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Ένα ακόμα σημαντικό νέο που θα πρέπει να διαχειριστούν οι κάτοχοι αυτοκινήτου από τη νέα περίοδο, είναι η κατάργηση της παράτασης για την πληρωμή των ετήσιων Τελών.

Πλέον, η περίοδος καταβολής των Τελών θα είναι αυστηρά εκείνη που θα προσδιορίζεται και θα ανακοινώνεται από το Υπουργείο (συνήθως από Νοέμβριο μέχρι τέλος Δεκέμβρη), με τους “ξεχασιάρηδες” να επιβαρύνονται κλιμακωτά με πρόστιμο για την καθυστέρηση στην καταβολή της πληρωμής τους. Το πρόστιμο αυτό, θα αυξάνεται ανάλογα με την καθυστέρηση της πληρωμής, σε σχέση με την αρχική καταληκτική ημερομηνία.

TAGS ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ