ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ελβετία νίκησε τον Γιωργαλλίδη

Η Ελβετία νίκησε τον Γιωργαλλίδη

Η Ελβετία έκαμψε με 1-0 τη σθεναρή αντίσταση της Κύπρου χάρη σε γκολ του Σεφέροβιτς στο 90' και έκανε σημαντικότατο βήμα για την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας (video).

Η Ελβετία ήταν κυρίαρχη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης στη Γενεύη απέναντι στο συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια, όμως για 89 λεπτά αδυνατούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα κυρίως λόγω του... Αντώνη Γιωργαλλίδη.

Ο 31χρονος κίπερ της Ομόνοιας ήταν φύλακας-άγγελος της εστίας της Κύπρου καθώς είχε πραγματοποιήσει 3-4 σπουδαίες αποκρούσεις στο ματς, με την ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ να λύνει τον γόρδιο δεσμό στο 90ο λεπτό.

Τότε, ο Χάρις Σεφέροβιτς (είχε περάσει στο 74' αντί του Ντρίμιτς) δέχτηκε κάθετη πάσα από τον Σατσίρι μέσα στη μεγάλη περιοχή, για να "τσιμπήσει" τη μπάλα με το αριστερό και να κάνει το τελικό 1-0, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ με την Ανδρών της χώρας του.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Ελβετία έφτασε τους 14 πόντους και με το +4 από τη δεύτερη της βαθμολογίας, Αλβανία, έχει πλέον το πάνω χέρι στο να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Στον αντίποδα, η Κύπρος δεν κατάφερε να κρατήσει για δεύτερο συνεχόμενο ματς στο μηδέν τους Ελβετούς (0-0 εντός έδρας πριν μερικούς μήνες) και έμεινε στην τελευταία θέση, χάνοντας ουσιαστικά τις περισσότερες ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά.

Να σημειωθεί πως η δράση στον 5ο όμιλο ξεκίνησε από το βράδυ της Παρασκευής, με τη Σλοβενία να νικάει εκτός έδρας την Ισλανδία με 4-2, ενώ η αναμέτρηση μεταξύ της Αλβανίας με τη Νορβηγία δεν βρήκε νικητή (1-1).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελβετία: Μπενάλιο, Λίχσταϊνερ, Ροντρίγκεζ, Φον Μπέργκεν, Τζουρού, Μπεχράμι (67' Τζεμαϊλί), Ινλέρ, Ντρίμιτς (73' Σεφέροβιτς), Στόκερ (77' Μπαρνέτα), Σατσίρι, Γκαβράνοβιτς

Kύπρος: Γιωργαλλίδης, Θεοφίλου (90' Ντοπρασίνοβιτς), Α. Χαραλάμπους, Μερκής, Η. Χαραλάμπους, Λαμπάν, Μακρίδης, Νικολάου, Αλεξάνδρου, Σωτηρίου, Αλωνεύτης (62' Χ. Κυριάκου).

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Ελβετία 14 (8-1) [6]

2. Αλβανία 10 (7-6) [6]

3. Ισλανδία 9 (8-7) [6]

4. Νορβηγία 8 (7-7) [6]

5. Σλοβενία 6 (6-12) [6]

6. Κύπρος 4 (4-9) [6]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ