ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέσι vs Μαραντόνα

Μέσι vs Μαραντόνα

Μία ημέρα πριν τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ η σύγκριση είναι αναπόφευκτη μεταξύ του Μέσι και του Μαραντόνα. Οι αριθμοί δείχνουν ότι η παρουσία τους στην εθνική Αργεντινής είναι καταλυτική.

Την Κυριακή (13/7) ο Λιονέλ Μέσι θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και να μπει στο πάνθεον των παικτών που σήκωσαν το βαρύτιμο τρόπαιο. Θα έχει την ευκαιρία να κάνει ότι έκανε το 1986 ο Μαραντόνα και το τρόπαιο να καταλήξει και πάλι στα χέρια των παικτών της Αργεντινής. Aν τα καταφέρει θα πάψουν οι συζητήσεις για το ποιος από τους δύο είναι ο καλύτερος στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Μέσι vs Μαραντόνα

Σε 7 ματς στο Μουντιάλ του Μεξικού, ο Μαραντόνα είχε κάνει 30 σουτ ενώ ο Μέσι σε έξι ματς έχει 19. Όλα τα γκολ του Μαραντόνα είχαν μπει μέσα από την μεγάλη περιοχή, αντίθετα ο Μέσι έχει πετύχει τα τρία από τα τέσσερα γκολ εκτός περιοχής.

Μέσι vs Μαραντόνα

Όπως φαίνεται από το παρακάτω γράφημα ο Μέσι προτιμά να ξεκινάει τις προσπάθειες του από τα αριστερά και να συγκλίνει προς το κέντρο. Χαρακτηριστικά είναι τα γκολ που έβαλε εναντίον της Βοσνίας και του Ιράν. Όλα τα γκολ που έχει βάλει στο Μουντιάλ τα έχει σημειώσει με το αριστερό πόδι. Αντίθετα, ο Μαραντόνα κινούνταν σε όλο τα πλάτος της αντίπαλης περιοχής και επέστρεφε πίσω από την σέντρα για να πάρει την μπάλα. (Αριστερά Μέσι - Δεξιά Μαραντόνα).

Μέσι vs Μαραντόνα

To δεύτερο γκολ του Μαραντόνα στο Μουντιάλ του Μεξικού εναντίον της Αγγλίας χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο του αιώνα. Ο Ντιεγκίτο πήρε την μπάλα από το κέντρο και με ένα εντυπωσιακό σλάλομ πέρασε όποιον Άγγλο παίκτη βρήκε μπροστά του ακόμα και τον τερματοφύλακα και σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ.

Μέσι vs Μαραντόνα

Το γκολ που έβαλε ο Μέσι στον εναρκτήριο αγώνα της Αργεντινής με την Βοσνία μπορεί να μην έχει την δυσκολία του γκολ του Μαραντόνα αλλά ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς και επιτεύχθηκε μετά από συνεργασία με τον Ιγκουαϊν. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις τόσο ο Μέσι όσο και ο Μαραντόνα ξεκινάνε από την δεξιά πλευρά.

Μέσι vs Μαραντόνα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ