ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάχη "Σελεσάο" και "Φούρια Ρόχα" για Ντιέγκο Κόστα

Μάχη "Σελεσάο" και "Φούρια Ρόχα" για Ντιέγκο Κόστα

Βραζιλία και Ισπανία φαίνεται ότι θα δώσουν μάχη για το ποια θα εντάξει στο ρόστερ της τον Ντιέγκο Κόστα της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος έχει θέλξει με τις εμφανίσεις του τα τελευταία δύο χρόνια.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΦΙΦΑ συνεδριάζει σήμερα και αύριο στη Ζυρίχη, προκειμένου να αποφασίσει για τη βιωσιμότητα ενός παγκοσμίου κυπέλλου στο Κατάρ το καλοκαίρι του 2022. Το θέμα, όμως, που φαίνεται να συζητάται στους διαδρόμους απ' όλους είναι αυτό του Ντιέγκο Κόστα.

Ο νεαρός άσσος είναι το μήλον της έριδος για Βραζιλία και Ισπανία, αφού αμφότερες επιθυμούν να τον έχουν στο ρόστερ τους στο προσεχές Μουντιάλ. Ο Βραζιλιάνος έχει ήδη δύο συμμετοχές με την εθνική Βραζιλίας, δεδομένου όμως ότι αυτές έχουν γίνει σε φιλικές αναμετρήσεις, η ισπανική ομοσπονδία μπορεί να κινηθεί κανονικά για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών. Οι Λατινοαμερικάνοι είναι μάλλον σε μειονεκτική θέση, αφού όντες οι οικοδεσπότες του εικοστού παγκοσμίου κυπέλλου δεν έχουν να αγωνιστούν σε άλλο επίσημο παιχνίδι.

Οι Ίβηρες θέλουν να το εκμεταλλευτούν αυτό, καλώντας τον Κόστα στα δύο παιχνίδια με Λευκορωσία και Γεωργία στις 11 και 15 Οκτωβρίου, εξασφαλίζοντας έτσι έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή και στερώντας τον παράλληλα από έναν από τους κύριους ανταγωνιστές τους.

Ο γεννηθείς στη Βραζιλία Ντιέγκο Κόστα έχει διπλή υπηκοότητα και σε ερώτηση Ισπανών δημοσιογράφων δήλωσε άγνοια για την εξέλιξη της υπόθεσης και δεν ήταν πρόθυμος να το συζητήσει περαιτέρω. Ο ίδιος έχει προβεί πάντως στις απαιτούμενες ενέργειες για να παίξει με τους πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης και ουσιαστικά αναμένεται η απόφαση της ΦΙΦΑ.

Ο 24χρονος επιθετικός μετρά ήδη φέτος οκτώ γκολ σε επτά παιχνίδια πρωταθλήματος με τη φανέλα των "ροχιμπλάνκος", κάνοντας τους οπαδούς να ξεχάσουν γρήγορα τον Ρανταμέλ Φαλκάο και συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να πραγματοποιήσει η ομάδα το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της, ούσα αήττητη σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ