ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Γερμανία των ρεκόρ

Η Γερμανία των ρεκόρ

Πολλά ήταν τα ρεκόρ που έσπασε η Γερμανία μετά την ιστορική νίκη επί της Βραζιλίας. Διαβάστε ποια είναι αυτά.

Χρειάστηκαν δεκαετίας για να σπάσει η Γερμανία τα ρεκόρ που για πολλά χρόνια φαινόντουσαν στοιχειωμένα. Τα "πάντσερ" δημιούργησαν νέα ρεκόρ που όπως φαίνεται δύσκολα θα καταρριφθούν τα επόμενα χρόνια. Δείτε ποια είναι αυτά.

- Ο Τόμας Μίλερ πέτυχε το γκολ 2000 στην ιστορία της Γερμανίας. To πρώτο το είχε σημειώσει ο Φριτζ Μπέκερ πριν 106 χρόνια στον αγώνα Γερμανία - Ελβετία.

- Η Γερμανία μετά το εκκωφαντικό 7-1 επί της Βραζιλίας έφθασε τα 223 γκολ στα παγκόσμια κύπελλα. Πριν τον αγώνα η Βραζλία ήταν πρώτη με 220 γκολ. Ο Κεντίρα έσπασε το ρεκόρ.

- Τελευταία φορά που η Βραζιλία ηττήθηκε σε ημιτελική φάση Μουντιάλ ήταν το 1938 από την Ιταλία με 2-1.

- Η Γερμανία έχει πετύχει 17 γκολ μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ. Είναι η δεύτερη καλύτερη συγκομιδή γκολ των Γερμανών στα παγκόσμια κύπελλα μετά το 1954 όταν σημείωσαν 25 γκολ και κατέκτησαν το τρόπαιο. Αντίθετα, η Βραζιλία έχει πετύχει 11 γκολ και ισοφάρισε το χειρότερο της ρεκόρ στην επίτευξη γκολ που κρατούσε από το 1938.

- Ο Κλόζε έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων με 16 γκολ. Ο Κλόζε έχει βάλει 19 γκολ σε μεγάλες διοργανώσεις εθνικών ομάδων. Ήταν η 23η συμμετοχή του σε τελική φάση Μουντιάλ ισοφαρίζοντας τον Μαλντίνι. Πρώτος σε συμμετοχές είναι ο Λόταρ Ματέους. Ο Κλόζε ξεπέρασε τους Καφού και Ματέους σε συμμετοχές σε νοκ άουτ αγώνες.

- Ο Τόμας Μίλερ έχει σημειώσει 10 γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ και έγινε ο 13ος παίκτης που έχει βάλει διψήφιο γκολ σε Μουντιάλ. Ειναι ο τρίτος νεότερος παίκτης μετά τον Γκερντ Μίλερ και τον Σάντορ Κότσιτς που πετυχαίνει διψήφιο αριθμό γκολ. Επίσης, ο Μίλερ, είναι ο τρίτος παίκτης που έχει σημειώσει πέντε ή περισσότερα γκολ σε δύο Μουντιάλ μετά τον Τεοφίλο Κουμπίγια (1970, 1978) και τον Κλόζε (2002, 2006)

- Ο Γιόακμι Λεβ έφθασε τις 10 νίκες ως προπονητής της Γερμανίας και είναι δεύτερος πίσω από τον Χέλμουτ Σεν.

- Η Γερμανία θα συμμετάσχει για 8η φορά σε τελικό Μουντιάλ. Η τελευταία ήταν το 2002 και ευελπιστούν να το κατακτήσει μετά το 1990.

- Η τελευταία φορά που η Βραζιλία έχασε με τόσο βαρύ σκορ ήταν το 1920 από την Ουρουγουάη με 6-0. Η Γερμανία ισοφάρισε το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ της με το 6-0 επί του Μεξικού το 1978.

- Η Γερμανία έβαλε πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Είναι η μία από τις τρεις ομάδες στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Οι άλλες δύο ήταν η Γιουγκοσλαβία με το Ζαίρ 9-0 (1974) και η Πολωνία με την Αϊτή 7-0 (1974).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ