ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εννέα σκληρά χτυπήματα σε Μουντιάλ

Εννέα σκληρά χτυπήματα σε Μουντιάλ
Ντε Γιονγκ - Τσάμπιο Αλόνσο

Δείτε εννέα σκληρά χτυπήματα που στιγμάτισαν ολόκληρα τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου στο παλαιό και πρόσφατο παρελθόν. Από τον Σουμάχερ το 1982 μέχρι τον Ντε Γιονγκ (βίντεο).

Στο Μουντιάλ συνήθως γράφονται οι μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή, αφού το βλέμμα ολόκληρου του κόσμου είναι στραμμένο πάνω τους.

Όμως και οι παίκτες είναι άνθρωποι που καμιά φορά παρασύρονται από τα νεύρα ή την ένταση της στιγμής, με αποτέλεσμα να αντιδρούν άσχημα ξεσπώντας πάνω στους αντιπάλους.

Εμείς συγκεντρώσαμε εννέα σκληρά χτυπήματα/μαρκαρίσματα/ενέργειες που άφησαν εποχή και σχολιάζονται μέχρι και σήμερα.

1 Σουμάχερ εναντίον Μπατιστόν (1982)

Το παιχνίδι είναι για τα ημιτελικά της διοργάνωσης με τον Σουμάχερ να κάνει έξοδο και να χτυπά επίτηδες τον Μπατιστόν στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο τελευταίο να χάσει τρία δόντια. Ο Σουμάχερ έστειλε τον τελικό την Γερμανία με δυο πέναλτι που έπιασε.

2) Χιλή - Ιταλία (1962)

Σκληρό παιχνίδι με τους παίκτες των δυο ομάδων να χτυπούν αρκετές φορές ο ένας τον άλλο και τον διαιτητή της περισσότερες φορές να κάνει τα στραβά μάτια.

3) Λεονάρντο - Ράμος (1994)

Ένα από τα πιο σκληρά χτυπήματα σε αγώνα. Ο Λεονάρντο έχασε την ψυχραιμία του και χτύπησε με τον αγκώνα στο κεφάλι τον Ράμος που αμέσως έπεσε στο έδαφος. Ο Αμερικανός άσος υπέστη κάταγμα στο κρανίο!

4) Ντε Γιονγκ - Τσάμπι Αλόνσο (2010)

Το λες και δολοφονικό χτύπημα. Ο Ολλανδός αμυντικός μέσος βρήκε επίτηδες με τη σκαριά τον Τσάμπι Αλόνσο στο στήθος που έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας. Ο διαιτητής, Χάουαρντ, του έδωσε απλά κίτρινη κάρτα. Η τιμωρία στο ματς ήταν πως η Ισπανία σήκωσε το παγκόσμιο Κύπελλο.

5) Μαραντόνα - Μπατίστα (1982)

Και οι... "Θεοί" έχουν άσχημες στιγμές. Ο Μαραντόνα πήρε εκδίκηση στην ίδια φάση για ένα χτύπημα σε συμπαίκτη του, ρίχνοντας μία καλή κλωτσιά σε αντίπαλο. Βέβαια είχε και νεύρα γιατί η Αργεντινή έχανε με 3-0 από την Βραζιλία.

6) Ρούνεϊ - Ρικάρντο Καρβάλιο (2006)

Αυτό πόνεσε. Και πόνεσε αρκετά γιατί ο Ρούνεϊ πάτησε τον Καρβάλιο στο.. ευαίσθητο σημείο του. Ανερχόμενο αστέρι τότε ο Άγγλος αστέρας, έχασε την ψυχραιμία του και το πλήρωσε.

7) Πελέ - Νταγκομπέρτο (1970)

Για πολλούς το καλύτερο Μουντιάλ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Βραζιλία βρήκε απέναντι της την Ουρουγουάη στους "4" και ο Πελέ έκλεψε την παράσταση για δυο λόγους. Πρώτον η καταπληκτική ντρίμπλα/προσποίηση στον τερματοφύλακα και κατά δεύτερον το τρύπημα με αγκωνιά στον Νταγκομπερτο.

8) Ζιντάν - Ματεράτσι (2006)

Εκπληκτικό Μουντιάλ από τον Ζιντάν που κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου της διοργάνωσης. Τα έκανε όλα για την Γαλλία, όμως αποβλήθηκε στην τελευταία μεγάλη παράσταση της καριέρας του απέναντι στην Ιταλία. Αυτή η κεφαλιά έγινε μέχρι και βιντεοπαιχνίδι.

9) Μοράις - Πελέ (1966)

Η Βραζιλία έχασε με 3-1 και ο Μοράις όπως φαίνεται ήθελε να το σιγουρέψει 100%. Έτσι με διπλό τάκλιν "έφαγε" τα πόδια του άτυχου Πελέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ