ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απαγόρευσαν τις σημαίες ξένων κρατών στη Νίκαια!

SION, SWITZERLAND - MAY 31: Fans of of Algeria celebrate the arrival of their team prior to the international friendly match between Algeria and Armenia at Estadio Tourbillon on May 31, 2014 in Sion, Switzerland. (Photo by Philipp Schmidli/Getty Images)
SION, SWITZERLAND - MAY 31: Fans of of Algeria celebrate the arrival of their team prior to the international friendly match between Algeria and Armenia at Estadio Tourbillon on May 31, 2014 in Sion, Switzerland. (Photo by Philipp Schmidli/Getty Images) GETTY IMAGES

Πρωτοφανής απόφαση από το δήμο της γαλλικής Νίκαιας ο οποίος απαγόρευσε σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας την "επιδεικτική επίδειξη" σημαιών ξένων χωρών στην πόλη! Δείτε τι επικαλέστηκε.

Μουντιάλ. Η γιορτή του ποδοσφαίρου που ενώνει για λίγες ημέρες όλο τον πλανήτη. Οι εικόνες με ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν επιτυχίες των χωρών τους είναι συνηθισμένες αυτό το διάστημα. Πρόσφατα είδαμε για παράδειγμα Έλληνες ομογενείς σε ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία και Αγγλία να χαίρονται για την επιτυχία της Εθνικής να περάσει στους "16" του θεσμού.

Παρόμοιες εικόνες όμως δεν πρόκειται να δείτε από σήμερα στην γαλλική Νίκαια. Ο δήμος με μια πρωτοφανή απόφασή απαγόρευσε την "επιδεικτική επίδειξη" ξένων κρατών κατά το υπόλοιπο του Μουντιάλ από τις 6 το απόγευμα έως τις 4 τα ξημερώματα!

Ο Κριστιάν Εστροσί, αντιδήμαρχος της Νίκαιας και μέλος του συντηρητικού κόμματος UMP, υπέγραψε την απόφαση των δημοτικών αρχών, επικαλούμενος "απαράδεκτη συμπεριφορά που διαταράσσει τη δημόσια τάξη και ασφάλεια των πολιτών.". Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πάρθηκε η απόφαση καθώς η τοπική αστυνομία προέβη σε 74 συλλήψεις μετά την πρόκριση της Αλγερίας στους "16" της διοργάνωσης.

Το αλγερινό στοιχείο είναι έντονο στην πόλη και με αυτό τον πρωτοφανή τρόπο πήραν τα μέτρα τους ενόψει του σημερινού αγώνα της Γερμανίας με την Αλγερία. Θέλετε λοιπόν να βγείτε στους δρόμους για να πανηγυρίσετε; Να φύγετε, να πάτε αλλού!

Πηγή: Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ