ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανοίγει ο δρόμος για Ρανιέρι

Monaco's Italian coach Claudio Ranieri gestures during the French L1 football match Paris Saint-Germain (PSG) vs Monaco (ASM), on September 22, 2013 at the Parc des Princes stadium in Paris.  AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
Monaco's Italian coach Claudio Ranieri gestures during the French L1 football match Paris Saint-Germain (PSG) vs Monaco (ASM), on September 22, 2013 at the Parc des Princes stadium in Paris. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA AFP

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θα αποτελέσει τον επόμενο προπονητή της Μονακό, ο Κλάουντιο Ρανιέρι αποτελεί παρελθόν και αυτό έχει άμεση σχέση με την Εθνική ομάδα.

Η ΕΠΟ ενημέρωσε το απόγευμα της Πέμπτης με ανακοίνωσή της πως το θέμα του διαδόχου του Φερνάντο Σάντος μεταφέρεται για μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Αυτή την στιγμή προέχει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, που ξεκινάει σε λίγες ημέρες και δεν πρέπει να υπάρξει αποπροσανατολισμός από τον πρώτο και κύριο στόχο που είναι η καλή πορεία στο Μουντιάλ.

Αυτός θα είναι πάντως -εκτός απροόπτου- ο Κλάουντιο Ρανιέρι, με τον δρόμο να ανοίγει πλέον διάπλατα για την οριστική συμφωνία μαζί του μετά τον επικείμενο "γάμο" της Μονακό με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Αυτό σημαίνει ότι βρέθηκε η "χρυσή τομή" της γαλλικής ομάδας με τον Ιταλό προπονητή, ώστε να λυθεί το συμβόλαιό του και να αποζημιωθεί.

Η εταιρεία που εκπροσωπεί τον άλλοτε κόουτς του Ολυμπιακού, γνωστοποίησε το deal με τους Μονεγάσκους, ο Ζαρντίμ διαδέχεται τον 62χρονο Ρανιέρι στην ομάδα του Πριγκιπάτου και η ΕΠΟ μπορεί να προχωρήσει την περίπτωσή του, έχοντας άλλωστε δώσει τα χέρια μαζί του. Ο Ρανιέρι πάντως δεν θα πάει στην Βραζιλία και θα παρακολουθήσει τηλεοπτικά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, πιάνοντας δουλειά αμέσως μετά.

Βέβαια, επειδή μέχρι τις 13 Ιουλίου μεσολαβεί μεγάλο διάστημα, θα πρέπει όλοι να κάνουν λίγη υπομονή. Η ανακοίνωση της ΕΠΟ ανέφερε πως συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους υποψήφιους προπονητής, άρα αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Όμως, η περίπτωση Ρανιέρι είναι εκείνη που έχει προκριθεί για να λάβει το χρίσμα και να οδηγήσει την "γαλανόλευκη" στο EURO 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ