OPINIONS

Τι να περιμένεις από τη χώρα που δίκασε τον Κολοκοτρώνη;

Τι να περιμένεις από τη χώρα που δίκασε τον Κολοκοτρώνη;
Κατσουράνης Ελλάδα πανηγυρική INTIME SPORTS

Τι σχέση έχει ο μακαριστός Χριστόδουλος με τον Κώστα Κατσουράνη; Πού εμπλέκονται ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ο Γιώργος Νταλάρας και η Άννα Παναγιωταρέα; O Kώστας Καίσαρης έχει τις απαντήσεις.

Kατ' αρχήν να υπενθυμίσω, το πρώτο σχόλιο που έκανα μόλις έγινε γνωστό το "κίνημα" να μην παίξει ο Κατσουράνης με την Κόστα Ρίκα: Δηλαδή, τους Έλληνες δεν τους ενοχλεί που έχουν Πρωθυπουργό τον Σαμαρά και τους ενοχλεί που παίζει στην Εθνική ομάδα ο Κατσουράνης;

Από εκεί και πέρα όμως, το δικαίωμα, το καθ ενός στον χαβαλέ, είναι ιερό. Και πολύ περισσότερο αυτή την εποχή. Όλα τα είχε η Ψωροκώσταινα, η σοβαροφάνεια τη έλλειπε. Αν δηλαδή κάποιος φτιάξει αύριο μια σελίδα στο FB και ζητάει να φύγει ο Γεράσιμος Γιακουμάτος από τη Κυβέρνηση, τι θα γίνει; Χατζηνικολάου, Πρετεντέρης και ο κύριος Μπάμπης, θα κατακεραυνώσουν με πύρινα άρθρα τους ασεβείς, που αμφισβητούν, το αναφέρετο δικαίωμα του Πρωθυπουργού της χώρας να επιλέγει τους Υπουργούς;

Θα χαρακτήριζαν αυτή την πρωτοβουλία, σαν βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος; Σίγουρα ο Κατσουράνης δεν είναι Γιακουμάτος κι ο Αντώνης Σαμαράς, Φερνάντο Σάντος. Η ευθιξία όμως των αθλητικών συντακτών, επειδή αμφισβητήθηκαν τα ιερά και τα όσια της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, κάπου είναι υπερβολική.

Ξαναλέμε για χαβαλέ πρόκειται. Ούτε όταν μάζευε υπογραφές ο Χριστόδουλος για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. δεν είχε γίνει τόσος ντόρος. Ακόμα όμως κι αν πάρουμε τις μετρητοίς, αυτή την ιστορία, οι εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές να μην παίξει ο Κατσουράνης, μπροστά στα εκατομμύρια των φιλάθλων, είναι μειοψηφία.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, δεν με ενοχλεί ο χαβαλές. Ούτε θα επιχειρηματολογήσω για το αυτονόητο. Θα επαναλάβω όμως, ότι οι Έλληνες δεν έχουν ενοχληθεί και δεν έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους, για άλλα πράγματα:

- Δεν μάζεψαν υπογραφές να φύγει από τη Κυβέρνηση ο Στουρνάρας.

- Δεν ενοχλήθηκαν που έγινε Υπουργός ο Αργύρης Ντινόπουλος.

- Ανέχονται σαν θεσμικό παράγοντα του ποδοσφαίρου τον Κομπότη.

- Δεν τους ενοχλεί που δύο πρώην Πρωθυπουργοί είναι τουρίστες. Ο ένας στο εσωτερικό και ο άλλος στο εξωτερικό. Πληρώνονται σαν βουλευτές, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα.

- Δεν ενοχλούνται ούτε από τον Παντελίδη ούτε από την Πάολα.

- Δεν μαζεύουν υπογραφές για να φύγει από τη χώρα ο Βενιζέλος.

- Θεωρούν σαν κάτι φυσιολογικό, ότι η Μαρία Σπυράκη, βγήκε πρώτη σε σταυρούς στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

- Δεν τους ενοχλεί ότι κυβερνάει (κάνει δηλαδή διορισμούς και πάσης φύσεως ρουσφέτια) ένα κόμμα του 8% που κατέβηκε μάλιστα στις Ευρωεκλογές πίσω από τον φερετζέ, της Ελιάς.

- Δεν τους ενοχλεί ότι το μεροκάματο, έφτασε τα 20 Γιούρο και είναι δυσεύρετο.

- Δεν τους ενοχλεί, ότι το κράτος επιδοτεί με κατοσταριές εκατομμύρια Γιούρο το Μέγαρο Μουσικής για να κάνουν συναυλίες ο Νταλάρας κι ο Νικολόπουλος.

- Δεν βαρέθηκαν να βλέπουν τα δελτία ειδήσεων. Τον Πρετεντέρη, τον Ρουγκάκο, τον κύριο Μπάμπη;

- Δεν τους ενοχλεί που ύστερα από τόσους και τόσους πολιτικούς, τους δουλεύει τώρα και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

- Θεωρούν σαν φυσιολογικό να είναι η Άννα Παναγιωταρέα καθηγήτρια.

Από εκεί και πέρα δεν είναι δυνατόν να ομαδοποιηθούν αυτές οι εκατοντόσες χιλιάδες. Σίγουρα, μεγάλο μερίδιο έχουν, όπως είπαμε οι χαβαλέδες. Και οι εξυπνάκιδες. Όπως και οι Ολυμπιακοί που κρατάνε Μανιάτικο από τον ημιτελικό του Κυπέλλου στην Τούμπα.

Έχουν σκεφτεί όμως οι δημοσιογράφοι, μήπως έχουν βάλει κι αυτοί το χεράκι τους, για ακόμα περισσότερα "χτυπήματα" να μην παίξει ο Κατσουράνης; μήπως η υπερβολική αβάντα τον έχει κάνει αντιπαθή; Ποιος δημοσιογράφος έγραψε, ότι εφέτος ο Κατσουράνης είχε κακή σεζόν με πέναλτι και αποβολές. Και αν το γράψεις συνιστά ασέβεια στον πρωταθλητή Ευρώπης. Παρασκευή βράδυ στη ΝΕΡΙΤ και καθώς δεν υπάρχουν ματς στο Μουντιάλ, στο στούντιο, γίνεται ποδοσφαιρική συζήτηση υψηλού επιπέδου, εξετάζοντας το θέμα-Κατσουράνη:

... " Ο Κατσουράνης, είναι το κλειδί, που συνδέει την άμυνα με την επίθεση... Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι (σσ με την Κόστα Ρίκα) κι ο Κατσουράνης είναι απαραίτητος, γιατί είναι ο μοναδικός που πρέπει να διασπά τις κλειστές άμυνες".

Δεν έχω κάνει σχετική έρευνα αλλά μου φαίνεται πολύ πιθανό, ύστερα απ' αυτή τη τοποθέτηση, τα "χτυπήματα" κατά του Κατσουράνη, να ανέβηκαν κατά κάποιες χιλιάδες. Στη συνέχεια ο απεσταλμένος-ρεπόρτερ στη Βραζιλία αναρωτήθηκε σαν δεύτερος Σακεσπύρος: " Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα μείνει έξω ο Κατσουράνης". Δεν είναι μαλάκες οι τηλεθεατές. Και από μπάλα σκαμπάζουν και τέτοιες χοντροκομμένες αβάντες, τις παίρνουν χαμπάρι: Ποιος είναι δηλαδή ο Κατσουράνης στη κατάσταση που βρίσκεται που στο ένα ματς να παίζει "εξάρι" και στο επόμενο οργανωτής, μπροστά από Μανιάτη-Σάμαρη;

Aυτά γίνονται μόνο στο Μπιτς-Σόκερ. Οχι στο κανονικό ποδόσφαιρο και σε επίπεδο Μουντιάλ μάλιστα. Μήπως, λέμε μήπως, έχουν συμβάλλει και οι δημοσιογράφοι, στο να γίνει αντιπαθής ο Κατσουράνης; Τι να περιμένεις όμως από μια χώρα που δίκασε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνης και τον έβαλε φυλακή;

(Προσφορά του ΠΑΣΟΚ στον πολιτισμό. Το μοναδικό βίντεο του Κώστα Καφάση που διασώζεται. Από την εκπομπή το συντρόφου Θωμά Μπακαλάκου στην ΕΤ1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ