OPINIONS

Όχι πανηγυρισμοί για τα "πάντσερ" όσο υπάρχουν οι Ιταλοί "βρυκόλακες"

firo : 16.06.2014.Fußball, Fussball,                           .WM 2014 Brasilien, Weltmeisterschaft 2014 Brasilien,.Football World Championships Brazil 2014,.2014 FIFA WORLD CUP BRAZIL,Brasil,Bresil,.GER, Deutschland - POR, Portugal.Jubel Deutschland mit ,BOATENG,KHEDIRA,MÜLLER...$worldrights Es gelten unsere AGB, einsehbar auf.www.firosportphoto.de.copyright by firo sportphoto: .Coesfelder Str.207.48249 Dülmen.www.firosportphoto.de / GES Sportphoto/.mail@firosportphoto.de.(V o l k s b a n k   B o c h u m - W i t t e n ).BLZ.: 430 601 29.Kt. Nr.: 341 117 100.Tel:  02594 - 9916004.Fax: 02594 - 9916005
firo : 16.06.2014.Fußball, Fussball, .WM 2014 Brasilien, Weltmeisterschaft 2014 Brasilien,.Football World Championships Brazil 2014,.2014 FIFA WORLD CUP BRAZIL,Brasil,Bresil,.GER, Deutschland - POR, Portugal.Jubel Deutschland mit ,BOATENG,KHEDIRA,MÜLLER...$worldrights Es gelten unsere AGB, einsehbar auf.www.firosportphoto.de.copyright by firo sportphoto: .Coesfelder Str.207.48249 Dülmen.www.firosportphoto.de / GES Sportphoto/[email protected].(V o l k s b a n k B o c h u m - W i t t e n ).BLZ.: 430 601 29.Kt. Nr.: 341 117 100.Tel: 02594 - 9916004.Fax: 02594 - 9916005 INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Περπερίδης γράφει για τα αγριεμένα "πάντσερ" του Λεβ αλλά και γιατί απαγορεύονται τα χαμόγελα όσο υπάρχουν οι... βρυκόλακες ζωντανοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Κάποιος να τους αποκλείσει ρε παιδιά να πάρουμε την Κούπα. Τί ποιους; Για τους Ιταλούς λέω! Γιατί εντάξει, ωραία ήταν η πρεμιέρα στο Μουντιάλ για εμάς τους ποδοσφαιρικούς υποστηρικτές της Γερμανίας αλλά με τους... βρυκόλακες στην διοργάνωση δεν έχουμε πολλά περιθώρια για όνειρα. Γι' αυτό ας τους στείλει κάποιος πίσω στη Ρώμη!

Μετά τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής στους ομίλους της Γερμανίας και της Ιταλίας το πλέον πιθανό σενάριο είναι οι δύο ομάδες να συναντηθούν μόνο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και σκέφτομαι "όχι πάλι".

Οκ, ωραία, ιδανική ευκαιρία για βαρβάτη εκδίκηση μετά τα στραπάτσα που έχουμε φάει (κάτι άλλο έχουμε φάει αλλά τέλος πάντων...), όχι όμως αν έχεις φίλο τον Διαμαντόπουλο. Κατ' αρχήν με τον ψυχολογικό πόλεμο που θα μου κάνει όλες τις μέρες πριν τον τελικό, ακόμη και να το πάρει η Γερμανία ξινό θα μου το έχει βγάλει.

Θα βαράει το τηλέφωνο κάθε 1 ώρα... "Ετοιμάσου μωρή... μπιπ, μέχρι κι εγώ γκολ θα σου βάλω", "Με τον απροσάρμοστο (Μπαλοτέλι), τον γέρο-Πίρλο και τον μισοκάραφλο (Παλέτα) θα σε γλεντήσω", "Γιατί άλλαξε χρώμα στο πουκάμισο ο σερβιτόρος (Λεβ);" είναι μερικά από τα... γαλλικά που θα μου σέρνει.

Γι' αυτό λέω. Στην Ρώμη η Ιταλία, για μπάνια ο Παντελής κι εγώ στην ησυχία μου!

Για να περάσουμε στα δικά μας, στο ματς με την Πορτογαλία δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Ο Λεβ για χρόνια δουλεύει τα "πάντσερ" με κάποιες αναλλοίωτες βασικές αρχές και λίγες παραλλαγές ανάλογα με την διοργάνωση, το υλικό που έχει στα χέρια του και τον τρόπο που εξελίσσεται το ποδόσφαιρο.

Ξεκάθαροι ρόλοι, κατανοητή αγωνιστική φιλοσοφία, πειθαρχία και προσπάθεια διάκρισης μέσω του συνόλου. Η απουσία του Σβάινστάιγκερ έφερε τον Λαμ στο κέντρο, τον Μπόατενγκ δεξί μπακ και τον Χέβεντες αριστερό.

Απέναντι στην Πορτογαλία δεν υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα, στην συνέχεια όμως ο Σβάινστάιγκερ είναι απαραίτητος για τον τρόπο που λειτουργεί η Γερμανία. Δίχως κλασικό φορ στην ενδεκάδα και με "ψευτο9άρι" τον Μίλερ, τα "πάντσερ" βασίζονται στην διαρκή εναλλαγή θέσεων και ρόλων στην τριάδα της επιθετικής γραμμής επιχειρώντας να μπερδέψουν την αντίπαλη άμυνα.

Κυρίως ο Γκέτσε είναι αυτός που χώνεται σε θέση φορ (είναι χαρακτηριστική η φάση που κερδίζει το πέναλτι), με τον Εζίλ να καιροφυλακτεί στο ύψος της μεγάλης περιοχής προκειμένου να δεχθεί ένα γύρισμα ή να πάρει το ριμπάουντ.

Ο Μίλερ είναι δυνατός και έχει ένα προσόν που λείπει σιγά από τους κεντρικούς επιθετικούς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο: παίζει εξαιρετικά με πλάτη, κρατώντας την μπάλα και βάζει στο ματς εκτός από τους προαναφερθέντες και τους Κεντίρα, Κρόος που παίρνουν μέτρα προς την επίθεση ως κεντρικοί μέσοι.

Κρατώντας κοντά τις γραμμές τους και με καλή διαγώνια κάλυψη, οι Γερμανοί κλείδωσαν τους Πορτογάλους στην μεσαία γραμμή και έκοψαν κάθε τροφοδοσία σε Ρονάλντο - Αλμέιδα. Ε, από τον Νανί ήξερε πως δεν μπορεί να χάσει ο Λεβ.

Το πρόβλημα (άσχετα αν δεν φάνηκε στο συγκεκριμένο ματς) ήταν πως ο Χέβεντες δεν βολευόταν αριστερά και απέφυγε να βγαίνει μπροστά, ενώ πάντα ερωτηματικό παραμένει ο Μέρτεζάκερ. Η παρουσία του Αλμέιδα σωματοδομικά τον βόλευε, όμως όταν μπήκε ο πιο ευκίνητος Έντερ είχε θεματάκια.

Ο Λεβ θα πρέπει όχι απλά να ανησυχεί αλλά να... τρέμει για την κατάσταση του Χούμελς. Αν ο τραυματισμός του είναι ικανός να του στερήσει την συνέχεια του Μουντιάλ, τότε η Γερμανία θα έχει σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά της άμυνας. Εκεί όπου θα επιστρατευτεί είτε ο Μπόατενγκ (παίζει στόπερ στην Μπάγερν Μ.), είτε ο Χέβεντες (αγωνίζεται κυρίως ως κεντρικός αμυντικός στην Σάλκε). Κανείς από τους δύο δεν είναι Χούμελς.

Μεσοεπιθετικά είναι "γεμάτοι" οι Γερμανοί. Στον πάγκο υπάρχουν παίκτες όπως οι Ντράξλερ, Ποντόλσκι, Σέρλε, ενώ όσο και αν δεν το παραδέχεται ο Λεβ (για ψυχολογικούς λόγους), ο Ρόις είναι μια μεγάλη απώλεια για τα "πάντσερ" που θα έδινε έξτρα ποιότητα και ταχύτητα στην γραμμή κρούσης.

Δεν ξέρω αν αυτό το σχέδιο που θέλει την Γερμανία δίχως κλασικό φορ, θα λειτουργήσει κόντρα σε πιο "βαριές" φανέλες από το... πούπουλο της Πορτογαλίας. Αν ο Λεβ χρειαστεί κάτι τέτοιο έχει μαζί του τον γερο-Κλόζε. Στα 36 του ξέρει ακόμη να παστελώνει, αλλά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο κολλάει πλέον με τους γύρω του. Θα φανεί στην πράξη, αν και εφόσον χρειαστεί.

Πάντως το 4-0 απέναντι στην Πορτογαλία δεν πρέπει να ξεγελάει. Ασόβαροι, άνευροι και δίχως προσανατολισμό έμοιαζαν οι παίκτες του Μπέντο στο ματς. Ο Ρονάλντο εντελώς αποκομμένος από τους υπόλοιπους, ο Πέπε μάλλον βαριόταν και είπε να πάει μια ώρα αρχύτερα για μπάνιο στα αποδυτήρια.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας μόλις ξεκίνησε και δεν νομίζω πως μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για οποιαδήποτε ομάδα έχουμε δει μέχρι στιγμής. Θετικά ή αρνητικά.

Το σίγουρο είναι πως οι Γερμανοί βλέποντας τις Βραζιλία, Αργεντινή και Ισπανία να μην είναι στα καλύτερα τους, σίγουρα μπορούν να ελπίζουν. Ε, ένα άγχος πλανάται λόγω "Σκουάντρα Ατζούρα", αλλά μέχρι τότε βλέπουμε.

Με πλάνο στο παιχνίδι τους, πειθαρχία και υπηρέτες του συνόλου, οι παίκτες του Λεβ είναι βέβαιο πως θα φτάσουν μακριά. Το αν θα πάνε all the way φυσικά θα εξαρτηθεί από πολλά. Και κυρίως από το πότε θα πάνε για μπάνια ο Παντελής και η παρέα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ