ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με 78 σεντς την ώρα εργάτες στο Κατάρ!

Με 78 σεντς την ώρα εργάτες στο Κατάρ!

Πίσω από την χλιδή και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που θα παρουσιάσει το Κατάρ στο Μουντιάλ το 2022 κρύβονται ιστορίες χιλιάδων εργατών που δουλεύουν καθημερινά για ψίχουλα κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Οι ξένοι εργάτες που βρίσκονται στο Εμιράτο είναι περισσότεροι από 1.200.000 και προέρχονται κυρίως από το Νεπάλ και τις Φιλιππίνες. Εκτιμάται πως καταλαμβάνουν το 88% του πληθυσμού του Κατάρ.

Υπάρχουν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες κατοικούν σε μικροσκοπικά δωμάτια δίχως κλιματισμό με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 50 βαθμούς ° C!

Σύμφωνα με την Guardian, πολλοί από τους μετανάστες δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το Κατάρ καθώς οι εργοδότες κρατούν τα διαβατήρια τους.

Σύμφωνα με το σύστημα Καφάλα που ισχύει στο Κατάρ, ο εργάτης δεν μπορεί να εγκαταλείψει το πόστο του και να αλλάξει επαγγελματική στέγη δίχως την έγκριση του εργοδότη του.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες πως οι ξένοι εργάτες αδυνατούν να φύγουν από το Εμιράτο αφού απαιτείται visa εξόδουν, την οποία οι εργοδότες αρνούνται να χορηγήσουν!

Η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, Σάραν Μπάροου εξέφρασε τις ανησυχίες της για της συνθήκες διαβίωσης των εργατών στο Κατάρ.

"Το Κατάρ είναι ένα κράτος με σκλάβους. Για τις υποδομές τους βασίζονται σε εργάτες που είναι πιθανό να χάσουν τις ζωές τους σε αντίθεση με τους 736 ποδοσφαιριστές που θα πάρουν μέρος στο Μουντιάλ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ