ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μόνο αυτοί έχουν το απόλυτο

Μόνο αυτοί έχουν το απόλυτο

Με αφορμή την εκπληκτική εκκίνηση της Ρόμα και τα ρεκόρ που κατέρριψαν Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης δείτε πόσες είναι οι ομάδες σε όλη την Ευρώπη που ως τώρα δεν έχουν χάσει ούτε βαθμό.

Μετρημένες στα δάχτυλα είναι οι ομάδες που έχουν καταφέρει ως τώρα να μη χάσουν ούτε έναν βαθμό στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Οι αγωνιστικές, άλλωστε, περνούν, ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει και το απόλυτο μοιάζει εξωπραγματικό ακόμα και σε πρωταθλήματα πολύ χαμηλού επιπέδου.

Μόνο τρεις είναι οι ομάδες από τα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία) που έχουν μαζέψει όλους τους βαθμούς που μπορούσα κάνοντας παράλληλα και ρεκόρ. Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν κάνει το 7x7, το οποίο αποτελεί την καλύτερη εκκίνηση στην ιστορία τους. Για τους Μαδριλένους, μάλιστα, αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα σφραγίστηκε και με νίκη επί της μισητής συμπολίτισσας Ρεάλ.

Δείτε αναλυτικά τι έγινε στην 7η αγωνιστική της Primera Division

Την ίδια στιγμή σε πελάγη ευτυχίας πλέουν οι οπαδοί της Ρόμα, με τους "τζαλορόσι" να έχουν εκπλήξει και τους πιο αισιόδοξους υποστηρικτές τους. Έχοντας την καλύτερη άμυνα και επίθεση η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία έχει ξεκινήσει με ισάριθμες νίκες τις έξι πρώτες αγωνιστικές κάνοντας ρεκόρ συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί πως τέτοιο ξεκίνημα έχει να γίνει από τη Γιουβέντους του Φάμπιο Καπέλο (σεζόν 2005/06).

Δείτε αναλυτικά τι έγινε στην 6η αγωνιστική της Serie A

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το επίτευγμα της Σταντάρ Λιέγης, αν αναλογιστεί κανείς πως έχουν γίνει ήδη 9 αγωνιστικές στο Βέλγιο. Η ομάδα του Γκάι Λουζόν πηγαίνει τρένο έχοντας, πάντως αρκετά βατό πρόγραμμα ως τώρα. Όσον αφορά την άλλη ομάδα της Ευρώπης που έχει το απόλυτο, αυτή είναι η Χιμπέρνιανς από τη Μάλτα με 6x6.

Δείτε αναλυτικά τι έγινε στην 9η αγωνιστική της Pro League

Τέλος, σε πρωταθλήματα που έχουν ελάχιστες αγωνιστικές ως τώρα το απόλυτο έχουν οι Λιμπερτάνς στο Σαν Μαρίνο (έχουν παιχτεί τρεις αγωνιστικές) και η Λουζιτάνος της Ανδόρας (έχουν παιχτεί δύο αγωνιστικές).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ