ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κέρδος οι εμπειρίες για την Εθνική στο miniEURO!

Κέρδος οι εμπειρίες για την Εθνική στο miniEURO!

Ούτε λόγος για στεναχώρια για αυτά τα παιδιά που τα έδωσαν όλα σ’αυτό το miniEURO. Η Εθνική ομάδα είχε την ατυχία να κληρωθεί σε έναν όμιλο με ομάδες που δεν γνώριζε καλά εκτός της Βουλγαρίας και έτσι γνώρισε τον αποκλεισμό με 2 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια το Σάββατο με αντιπάλους το Καζακστάν και την Τουρκία.

Μπορεί να έφυγαν από το γήπεδο με δάκρυα στα μάτια γιατί γνώριζαν ότι μπορούσαν καλύτερα, αλλά οι εμπειρίες που κέρδισαν ήταν ανεκτίμητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικά ονόματα του ευρωπαϊκά ποδοσφαίρου έμειναν εκτός συνέχειας, όπως η Ιταλία, η Αγγλία και η Γερμανία και επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά ότι στο minifootball πρωταγωνιστούν οι χώρες της κεντροανατολικής Ευρώπης.

Το πρωί ξεκίνησε η 2η αγωνιστική με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει το Καζακστάν, την πιο πειθαρχημένη ίσως ομάδα του miniEURO. Επρόκειτο για ένα σύνολο που δεν έκανε τίποτα περιττό ή εξεζητημένο αλλά απέφευγε τα εύκολα λάθη και τις οποιεσδήποτε προστριβές με αντιπάλους και διαιτητές.

Αν και το σκορ ήταν 1-1 στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, μόλις στα τελευταία 5 λεπτά οι διεθνείς μας έχασαν την συγκέντρωσή τους και τιμωρήθηκαν γι’ αυτό με 2 εύκολα γκολ. Η Κύπρος ηττήθηκε με 5-0 και από την Κροατία αλλά αυτό ήταν σχετικά αναμενόμενο απέναντι στο ένα από τα δύο φαβορί του ομίλου. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της Β αγωνιστικής: Βουλγαρία-Τουρκία 3-0, Σλοβακία-Σλοβενία 6-0, Μολδαβία-Γερμανία 1-0, Ρουμανία-Ισραήλ 3-1, Τσεχία-Ιταλία 3-0, Αγγλία – Μαυροβούνιο 1-7.

Στην συνέχεια ξεκίνησε και η 3η αγωνιστική με το παιχνίδι της Ελλάδας με την Τουρκία. Οι 2 ομάδες ήταν ισόβαθμες με 1 βαθμό και χρειάζονταν νίκη με τουλάχιστον 5 γκολ διαφορά για να προκριθούν. Λογικό λοιπόν ήταν να ανοίξουν οι άμυνες και το 5-3 είναι ένα λογικό σκορ. Η Τουρκία επικράτησε αλλά αυτό έγινε στις λεπτομέρειες. Σε ατομικό επίπεδο ο Σπυροπάλης Θ. διακρίθηκε στη χθεσινή μέρα αγώνων μαζί με τον Στ. Λάνη. Η Βουλγαρία με το Καζακστάν ούτως ή άλλως ήλθαν ισόπαλες 2-2 αμέσως μετά, αποτέλεσμα που δεν βόλευε κανέναν από εμάς…

Η Κύπρος ηττήθηκε στο τελευταίο λεπτό από το Ισραήλ με σκορ 3-2 σε έναν αγώνα που αν και ήταν αδιάφορο έκλεψε τις εντυπώσεις και μάλιστα είχε και ενθουσιώδες κοινό. Σε άλλα σημαντικά παιχνίδια η Γερμανία κατάφερε να μείνει εκτός χάνοντας 5-4 από τη Σλοβακία αν και είχε προηγηθεί 4-1. Επίσης στο μεγαλύτερο ως τώρα παιχνίδι της διοργάνωσης βάσει ποιότητας Μαυροβούνιο – Τσεχία 1-0 ενώ η Μολδαβία επικράτησε της Σλοβενίας με 3-0 μπροστά σε περίπου 2.000 κόσμο.

Οι εκπρόσωποι του N’JOY UNI-League και της Ελλάδας την Δευτέρα θα μπουν στο αεροπλάνο της επιστροφής με τους στόχους τους να «μεγαλώνουν» επικίνδυνα τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά η βαθμολογία της Α Φάσης:

Α' Όμιλος:

1.Σλοβακία 7

2.Μολδαβία 7

3.Γερμανία 3

4.Σλοβενία 0

Β' Όμιλος:

1.Ρουμανία 7

2.Κροατία 7

3.Ισραήλ 3

4.Κύπρος 0

Γ' Όμιλος:

1.Μαυροβούνιο 9

2.Τσεχία 6

3.Αγγλία 3

4.Ιταλία 0

Δ' Όμιλος:

1.Βουλγαρία 5

2.Καζακστάν 5

3.Τουρκία 4

4.Ελλάδα 1

Τα ζευγάρια στους 8:

Μαυροβούνιο-Καζακστάν

Σλοβακία-Κροατία

Τσεχία-Βουλγαρία

Μολδαβία-Ρουμανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ