ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ενδεκάδα των μεταγραφών

Η ενδεκάδα των μεταγραφών

Το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι για όλα -σχεδόν- τα πρωταθλήματα έκλεισε και το Sport24.gr επιλέγει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα από τους παίκτες που πήραν φέτος μεταγραφή. Δείτε ποια είναι και γράψτε κι εσείς τη δική σας.

Μπορεί να διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης, αλλά είδαμε -και- φέτος να ολοκληρώνονται πολλές εντυπωσιακές μεταγραφές.

Δεν ήταν λίγα τα μεγάλα ονόματα που άλλαξαν ποδοσφαιρική στέγη, ενώ υπήρξαν ομάδες συνέτριψαν το μεταγραφικό τους ρεκόρ.

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος έκλεισε τη Δευτέρα για όλα σχεδόν τα πρωταθλήματα και με αυτή την αφορμή το Sport24.gr επέλεξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα από τους παίκτες που πήραν μεταγραφή. Είναι δεδομένο πως υπάρχουν παίκτες που αδικούνται, αλλά γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δε θα μπορούσαν να μπουν όλοι.

Ειδικά σε θέσεις όπως αυτές των επιθετικών ή των μέσων οι επιλογές ήταν πάρα πολλές με σημαντικά ονόματα όπως οι Μάριο Γκόμεθ, Ρομπέρτο Σολδάδο, Γκονσάλο Ιγκουαΐν, Χάμες Ροντρίγκες και Ζοάο Μοουτίνιο ή ταλαντούχους παίκτες όπως οι Ασιέρ Ιγιαραμέντι και Έρικ Λαμέλα να μένουν όχι μόνο εκτός ενδεκάδας, αλλά εκτός δεκαοκτάδας.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις φετινές μεταγραφές των ομάδων του εξωτερικού

Ενδεκάδα (4-2-3-1)

Σιμόν Μινιολέ (Λίβερπουλ, 11 εκ. ευρώ)

Τρεις αγωνιστικές έχουν διεξαχθεί στην Premier League, η Λίβερπουλ είναι μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας και ο Σιμόν Μινιολέ ακόμη δεν έχει δεχτεί γκολ. Οι "κόκκινοι" έδωσαν 11.000.000 ευρώ στην Σάντερλαντ και πήραν τον Βέλγο διεθνή, ο οποίος πέρσι ήταν ο κορυφαίος τερματοφύλακας του αγγλικού πρωταθλήματος μαζί με τον Μίχελ Φορμ της Σουόνσι.

Η ενδεκάδα των μεταγραφών

Τόμπι Αλντερβάιρελντ (Ατλέτικο Μαδρίτης, 7 εκ. ευρώ)

Δεν ήταν πολλοί οι καλοί κεντρικοί αμυντικοί που ήταν διαθέσιμοι και γι' αυτό το όνομα του Βέλγου συνδέθηκε με αρκετές ομάδες. Υπήρξε σοβαρό ενδιαφέρον από Λίβερπουλ, Έβερτον, Νόριτς αλλά εκείνος επέλεξε να αφήσει τον Άγιαξ για τους "ροχιμπλάνκος", καθώς εκεί θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League. Να σημειωθεί πως επιλέγεται για δεξί μπακ (θέση που καλύπτει κυρίως στην εθνική Βελγίου) προκειμένου να χωρέσουν όλοι.

Η ενδεκάδα των μεταγραφών

Άντζελο Ογκμπόνα (Γιουβέντους, 13 εκ. ευρώ)

Είναι ένας από τους πιο σταθερούς αμυντικούς της Serie A τα τελευταία χρόνια, έχοντας κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Τελικά πήγε στη συμπολίτισσα Γιουβέντους, στην οποία θα έχει δύσκολο έργο για να πάρει θέση βασικού (βασικοί είναι οι Κιελίνι, Μπαρτζάλι και Μπονούτσι). Παρεμπιπτόντως, ο διεθνής με την εθνική Ιταλίας 25χρονος μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της τριάδας της άμυνας των "μπιανκονέρι".

Η ενδεκάδα των μεταγραφών

Μαμαντού Σακό (Λίβερπουλ, 22 εκ. ευρώ)

Ο τρόπος με τον οποίο η Παρί Σεν Ζερμέν χειρίστηκε την υπόθεση ενός εκ των πιο προικισμένων παικτών της είναι άξιο απορίας. Ρόμα, Μίλαν και Λίβερπουλ παρακολουθούσαν την περίπτωσή του και τελικά εκείνη που τον έκανε δικό της ήταν η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, η οποία απέκτησε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς της ηλικίας του.

Η ενδεκάδα των μεταγραφών

Λουκάς Ντιν (Παρί ΣΖ, 15 εκ ευρώ)

Στα επόμενα χρόνια θα είναι ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ του κόσμου. Μπορεί να έκλεισε πριν δύο περίπου μήνες τα 20, αλλά στη Λιλ ήταν βασικός και αναντικατάστατος την τελευταία διετία, ενώ κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του και στο πρόσφατο Mundial U20, το οποίο κατέκτησε η Γαλλία με τον Ντιν να είναι στους διακριθέντες.

Η ενδεκάδα των μεταγραφών

Μαρουάν Φελαϊνί (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 32,4 εκ. ευρώ)

Είναι ένας από τους καλύτερους μέσους των ευρωπαϊκών γηπέδων τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, είναι αρκετά υποτιμημένος ίσως γιατί έμεινε τόσα χρόνια στην Έβερτον και δεν έκανε πιο γρήγορα το βήμα για μεγαλύτερη ομάδα. Πέρυσι εντυπωσίασε στην Premier League, ενώ ίσως είναι ο καλύτερος μέσος στον κόσμο στο να υποδέχεται την μπάλα από ψηλά και να ελέγχει τις εναέριες μονομαχίες.

Η ενδεκάδα των μεταγραφών
© MAN UTD VIA GETTY IMAGES

Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν Μονάχου, 25 εκ. ευρώ)

Και μόνο το γεγονός πως Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου έδωσαν μεγάλη μάχη για να τον αποκτήσουν από την Μπαρτσελόνα, η οποία δεν ήθελε να τον χάσει, σημαίνει πολλά. Δεν είναι ούτε ο νέος Τσάβι, ούτε ο νέος Ινιέστα αφού έχει δικά του χαρακτηριστικά όμως διαθέτει την ποιότητα για να γίνει παίκτης ανάλογου βεληνεκούς.

Η ενδεκάδα των μεταγραφών

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα, 57 εκ. ευρώ)

Εδώ και χρόνια ήταν το νέο μεγάλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Κατά διαστήματα ενδιαφέρθηκαν για εκείνον σχεδόν όλοι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι με την Μπαρτσελόνα να τον κατατάσσει τελικά στο δυναμικό της και τους ποδοσφαιρόφιλους να περιμένουν τις συνεργασίες του με τον Λιονέλ Μέσι έχοντας πάρει μία γεύση για τις ικανότητές του και από το πρόσφατο Confederations Cup, το οποίο κατέκτησε η Βραζιλία.

Η ενδεκάδα των μεταγραφών

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ, 45+5 εκ. ευρώ)

Ήταν αναμφίβολα η μεταγραφή της τελευταίας ημέρας. Η Άρσεναλ εκμεταλλεύτηκε άριστα τις καταστάσεις και κατάφερε να κάνει δικό της τον παίκτη με τις περισσότερες ασίστ στην Ευρώπη (μαζί με τον Μέσι) την τελευταία τριετία στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα.

Η ενδεκάδα των μεταγραφών

Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης, 100 εκ. ευρώ)

Σάρωσε πέρυσι τα βραβεία με τις εμφανίσεις του στην Premier League. Από τα μέσα της σεζόν και μετά σκόραρε με συχνότητα επιθετικού, έδινε στην Τότεναμ το ένα παιχνίδι μετά το άλλο και έδειχνε έτοιμος να κάνει το βήμα για έναν από τους κορυφαίους συλλόγους του κόσμου. Τελικά πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι ενός αστρονομικού ποσού.

Η ενδεκάδα των μεταγραφών

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό, 60 εκ. ευρώ)

Μαζί με τον Έντινσον Καβάνι είναι οι δύο καλύτεροι επιθετικοί περιοχής του κόσμου αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, ο Κολομβιανός, ο οποίος έχει στο παλμαρέ του δύο ευρωπαϊκούς τίτλους και οδήγησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην κατάκτηση ενός ιστορικού κυπέλλου Ισπανίας, κέρδισε μία θέση στην ενδεκάδα στα σημεία.

Η ενδεκάδα των μεταγραφών

Πάγκος

Τιμπό Κουρτουά (Ατλέτικο), Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ), Μαρκίνιος (Παρί ΣΖ), Ζοφρέ Κοντογκμπιά (Μονακό), Ίσκο (Ρεάλ Μαδρίτης), Στέφαν Γιόβετιτς (Μάντσεστερ Σίτι) και Μάριο Γκέτσε (Μπάγερν Μονάχου) είναι οι παίκτες που συμπληρώνουν την αποστολή. Ο Βέλγος τερματοφύλακας για τρίτη σερί χρονιά πήγε δανεικός στην Ατλέτικο από την Τσέλσι και πάντα είναι εξαιρετικός, για τον Καβάνι δε χρειάζονται συστάσεις, ενώ Κοντογκμπιά, Γκέτσε, Ίσκο και Μαρκίνιος είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως. Τέλος, ο Γιόβετιτς ήταν για μία ακόμη φορά ένα από τα πιο hot ονόματα της μεταγραφικής περιόδου.

Η ενδεκάδα των μεταγραφών
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ