ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απογοήτευσαν οι Άγγλοι στην Ευρώπη

Απογοήτευσαν οι Άγγλοι στην Ευρώπη

Μόλις 16 Άγγλοι παίκτες αγωνίζονταν σε συλλόγους που έφτασαν στους "16" του Champions League. Αισθητά λιγότεροι από Ισπανούς, Γερμανούς ή Γάλλους. Τι μπορεί να φανερώνει αυτό το στατιστικό, για την απόδοση της εθνικής τους στις μεγάλες διοργανώσεις;

Μετά και τη φάση των "8" του Champions League, πλέον στα ημιτελικά θα έχουμε δυο ομάδες από Γερμανία και δυο από Ισπανία. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου, θα διεκδικήσουν την κούπα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μετά από πολλά χρόνια δεν υπήρχε αγγλική ομάδα στα προημιτελικά και αυτό έκανε μεγάλη εντύπωση στο ποδοσφαιρικό κοινό. Αλλά πόσοι Άγγλοι βρέθηκαν στους "16", με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ;

Η απάντηση είναι πως μόλις 16 Άγγλοι βρέθηκαν εκεί. Τα ρόστερ των αγγλικών ομάδων σήμερα, περιλαμβάνουν αρκετούς ξένους παίκτες και τις περισσότερες φορές, οι ξένοι είναι και αυτοί που κάνουν τη διαφορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Φαν Πέρσι στη Γιουνάιτεντ.

Αντίθετα στη φάση των "16" βρέθηκαν 37 (!) Ισπανοί, αποδεικνύοντας γιατί τα τελευταία χρόνια η εθνική Ισπανίας έχει κατακτήσει τα πάντα σε επίπεδο εθνικών ομάδων (δυο ευρωπαϊκά και ένα παγκόσμιο). Στη δεύτερη θέση είναι η Γερμανία με 30 παίκτες στους "16", μια Γερμανία που έχει φτάσει τελικό στο Euro του 2008, αλλά και πρωταγωνιστεί σε εθνικό επίπεδο. Ενώ η Ιταλία που έφτασε στο τελικό του Euro του 2012, ενώ κατέκτησε και το παγκόσμιο του 2006, είχε 22 Ιταλούς παίκτες σ΄αυτή τη φάση του θεσμού.

Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν οι Βραζιλία (29 παίκτες) και Γαλλία (24 παίκτες). Ίσως αυτό να είναι και ένα στατιστικό που φανερώνει γιατί οι Άγγλοι παίκτες δεν έχουν φτάσει τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο εθνικής, τους Ισπανούς ή τους Γερμανούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ