ΕΛΛΑΔΑ

Το κέρινο ομοίωμα του Ζαγοράκη

Το κέρινο ομοίωμα του Ζαγοράκη

Τον πήλινο εαυτό του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004, Θοδωρή Ζαγοράκη, ετοιμάζει ο Θοδωρής Κοκκινίδης. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Για τον Θόδωρο Κοκκινίδη από τα Κήπια της Ελευθερούπολης στην Καβάλα είναι τρόπος ζωής να φτιάχνει κέρινα ομοιώματα, με τελευταίο δημιούργημά του να είναι αυτό του Θόδωρου Ζαγοράκη.

"Είναι μεγάλη μου χαρά να συναντώ σπουδαίους Ελληνες και να ποζάρουν οι ίδιοι, γιατί, εκτός των άλλων, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο.

Οι αποκλίσεις είναι μικρότερες από ό,τι στη φωτογραφία και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η πόζα, γιατί και ο χαρακτήρας του προσώπου αποτυπώνεται μέσα από αυτή.

Τελευταίο μου δημιούργημα είναι αυτό του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος έρχεται και το παρακολουθεί για να δει την εξέλιξη του.

Βέβαια, δεν μπορεί να καταλάβει πολλά πράγματα, γιατί, μέχρι να ολοκληρωθεί, ο πηλός στον οποίο δουλεύεται πρώτα δεν δίνει τη δυνατότητα στον άλλον να καταλάβει πολλά" εξηγεί στην εφημερίδα "Παραπολιτικά".

Τα κέρινα ομοιώματα χρειάζονται 4-6 μήνες το καθένα και ο ίδιος εστιάζει σε διαφόρους Ελλήνων και ξένους, προσωπικότητες.

Έχει δημιουργήσει, μάλιστα, από το 2010, το πρώτο μουσείο με σύγχρονες προσωπικότητες στην Ελλάδα, στα Κηπιά.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα "Μάικλ Τζάκσον, Ρένα Βλαχοπούλου, Μαντόνα, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Βούλα Πατουλίδου, πριγκίπισσα Νταϊάνα, Μίμης Πλέσσας, Τζόνι Ντεπ, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Θοδωρής Ζαγοράκης -η πιο πρόσφατη δημιουργία του- και πολλοί ακόμη συναντιούνται σε ένα μουσείο όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάζουν όλες αυτές τις μεγάλες προσωπικότητες".

Ο Θοδωρής Κοκκινίδης άρχισε την επαφή του με την συγκεκριμένη τέχνη από την ηλικία των 16, όταν ζήτησε από τον θείο του, που ήταν μελισσοκόμος, λίγο φυσικό κερί, προκειμένου να κάνει την πρώτη του απόπειρα και να φτιάξει τη φιγούρα του Μάικλ Τζάκσον.

Κατάφερε να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους που εργάζονται στο μουσείο της Μαντάμ Τισό και τους εντυπωσίασε με τις ικανότητές του.

Όσοι θέλουν να επισκεφθούν το χώρο που έχει δημιουργήσει ο Θοδωρής Κοκκινίδης έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όλες τις προσωπικότητες συγκεντρωμένες, καθημερινά, από 10 π.μ. έως 6 μ.μ. (Σεπτέμβριος Μάιος) και από 9 π.μ. έως 5 μ.μ.(Ιούνιος - Αύγουστος).

Το πρωτάθλημα αρχίζει και πάλι το ίδιο και η SUPER BALL! Μην ξεχάσετε το καθιερωμένο ραντεβού, την Κυριακή (18/8) μετά το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός. Σέντρα με μια συνέντευξη του Κώστα Κατσουράνη, που θα συζητηθεί! Παρουσιάζουν οι Π. Βλαχόπουλος και Θ. Καίσαρης.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ