ΕΛΛΑΔΑ

Το φιλανθρωπικό bazaar του Βασάρα

Το φιλανθρωπικό bazaar του Βασάρα
φιλανθρωπικού bazaar

Μιλώντας στο Sport24.gr o Κύρος Βασάρας εξηγεί πως γεννήθηκε η ιδέα του φιλανθρωπικού bazaar η οποία θα ήταν δύσκολο να υλοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συνδρομή του Δημάρχου Περιστερίου.

«Όταν ο λαός μας δοκιμάζεται σε τέτοιο βαθμό, ιδιαίτερα κάποιες ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει όλοι να είμαστε δίπλα. Είναι μια ιδέα που την είχα σκεφτεί εδώ και χρόνια, απλά ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πατέρα μου».

Υπήρξε αναμφίβολα ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής σφυρίζοντας στα μεγαλύτερα παιχνίδια που θα μπορούσε να διαιτητεύσει ένας ρέφερι από την πατρίδα μας.

Κέρδισε τα εύσημα από κορυφαίους προπονητές και παίκτες ανά την υφήλιο, αλλά ίσως το κορυφαίο σφύριγμα της ζωής του Κύρου Βασάρα θα γίνει σε λίγη ώρα στο Περιστέρι.

Φανέλες διάσημων ποδοσφαιριστών, υπογεγραμμένες φανέλες διαιτησίας από σημαντικούς αγώνες, μπάλες από σπουδαίους αγώνες, όπως ο τελικός ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004, κασκόλ, λάβαρα, αναμνήσεις μιας ζωής του Ελληνα διαιτητή θα διατεθούν σε ένα πρωτότυπο μπαζάαρ, με στόχο τη συγκέντρωση όσο περισσότερων χρημάτων είναι δυνατόν, τα οποία και θα διατεθούν για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του παιδιού» και του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του δήμου Περιστερίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν απόψε (19.30), σε ειδική διαμορφωμένη αίθουσα, στο Νέο Δημαρχείο Περιστερίου και τα είδη που πρόσφερε ο Κύρος Βασάρας θα τεθούν προς πώληση για τους λάτρεις (και όχι μόνο) του είδους. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση και η βράβευση από το Δήμο Περιστερίου και τον Δήμαρχο Αντρέα Παχατουρίδη, του Ελληνα διαιτητή, ενώ η έκθεση-δημοσπρασίας θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή.

Μιλώντας στο Sport24.gr o Κύρος Βασάρας εξηγεί πως γεννήθηκε η ιδέα, η οποία θα ήταν δύσκολο να υλοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συνδρομή του Δημάρχου Περιστερίου.

«Έπαιζα ακόμα διαιτητής όταν πέρασε από το μυαλό μου αυτή η σκέψη. Απλά περίμενα στη στιγμή που θς έχω λίγο πιο ελεύθερο πρόγραμμα και θα μπορούσα να ψάξω στα ντουλάπια» μας λεει ο έμπειρος ρέφερι που είχε την τύχη να κληρονομήσει από τον αείμνηστο πατέρα του Αντώνη, εκτός από το όνομά του, το ήθος του και τις αξίες τις οποίες και ο ίδιος φυλάει ως κόρη οφθαλμού και μεταλαμπαδεύει στα παιδιά του.

Ήθελα στη μνήμη του πατέρα μου να αφήσω και εγώ κάτι, με ένα κοινωνικό έργο και όχι απλά να συλλέγω δεκάδες σπάνια είναι αλήθεια, αθλητικά αντικείμενα από τους δεκάδες αγώνες που έχω παίξει.

Το ανακοίνωσα στην οικογένειά μου και τα παιδιά μου δεν έφεραν την παραμικρή αντίσταση αφού είναι δίπλα σε ότι κάνω. Απλά τους κράτησα από μια φανέλα δική μου από κάθε μεγάλη διοργάνωση όπου έπαιξα, ιδιαίτερα στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2002 και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008»

Στην αίθουσα «Τέχνης» του Δημαρχιακού Μεγάρου (είσοδος Καραθεοδωρή και Εθν. Αντιστάσεως, Περιστέρι) θα παρελάσουν απίστευτα συλλεκτικά αντικείμενα, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων φανέλες ποδοσφαιριστών όπως οι Ρονάλντο, Νάνι, Νέστα, Ριβάλντο, Κακά, Ριμπερί, Ρομπέν, Ντρογκμπά, Πανούτσι, Μπουφόν, Ντελ Πιέρο, Μούτου, Ρομπίνιο, Χούλιο Σέζαρ, Φαν Νίστελρόϊ, Φαν Πέρσι, Ρούνεϊ, Μαλντίνι αλλά και αξεσουάρ διαιτησίας και φανέλες του Κύρου Βασάρα.

«Δεν θα ξεχάσω την φανέλα του Ντρογκμπά μετά τον ημιτελικό με τη Βαλένθια όπου προκρίθηκε η Τσέλσι του Μουρίνιο με γκολ του Εσιέν στο τέλος. Ο παίκτης ήρθε και μου είπε: «Συνηθίζεται να αλλάζουμε φανέλες και εγώ θέλω τη δική σας». Νόμισα ότι κάνει πλάκα τον συνεχάρη και πήγα στα αποδυτήρια. Ηρθε και εκεί έχοντας βγάλει την μπλούζα του και μου την πρόσφερε: «Θέλω και εγώ τη δική σας» μου είπε και την πήρε !

Το 1999 στον τελικό των Νέων στη Νέα Ζηλανδία, έπαιξα τον αγώνα Βραζιλίας-Αυστραλίας με τους Βραζιλιάνους να επικρατούν στα πέναλτι και πήρα τη φανέλα του 17χρονου τότε Κακά ! Έπαιζ μια εκπληκτική φουρνιά αφού ήταν συμπαίκτες του ο Αλεξ, ο Αντριάνο και αρκετοί άλλοι», επισημαίνει ο Κύρος Βασάρας που έχει βοηθήσει πολλές φορές με τη χορηγία αθλητικού υλικού το «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Είναι καλά τα δώρα και τα ρούχα αλλά σε αυτή την εποχή χρειάζονται χρήματα για να αγοράσουν πετρέλαιο και να πληρώσουν τη ΔΕΗ. Η τιμή εκκίνησης για κάποιες φανέλες είναι 40 ευρώ ενώ στη δημοπρασία όπου θα συμμετέχουν οι πιο σπάνιες η τιμή θα ξεκινάει από τα 80-100 όπως όρισε η σχετική οικονομική επιτροπή. Στόχος όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση των δύο φορέων».

Η φανέλα του Φαν Νίστελρόϊ, έχει μια τρύπα στον αγκώνα, αφού: «Έπεσε σε ανατροπή του αντιπάλου του σε αγώνα Νάντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κέρδισε το πέναλτι και την κάρτα του αντιπάλου αλλά η φανέλα του, την οποία μου χάρισε αργότερα, τρύπησε.

Έχω ακόμα τη συλλεκτική αμάνικη φανέλα του Καμερούν στην πρεμιέρα του Μουντιάλ του 2002, όπου ήμουν 4ος. Αυτή δεν επιτράπηκε να την ξαναφορέσουν», μας λέει ενώ έχει επίσης πλήρη συλλογή από τον Ριβάλντο τον οποίο σφύριξε με Μπαρταελόνα, Μίλαν, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, του Λούα Λούα από το Κατάρ, αλλά και του Τζόρτζεβιτς από τη ματσάρα επιβίωσης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου μεταξύ Σερβίας και Βοσνίας.

Έχοντας σφυρίξει σε ημιτελικούς και προημιτελικούς μεταξύ άλλων Τσάμπιονς Λίγκ και ΟΥΕΦΑ καταλαβαίνει κανείς εύκολα την ποιότητα της συλλογής του την οποία συνεχίζει πλέον ως παρατηρητής και λογικά θα συμμετέχει και στο μέλλον σε αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Απλά του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ