ΕΛΛΑΔΑ

"Θα συνεχίσω να παίζω όσο με θέλουν"

"Θα συνεχίσω να παίζω όσο με θέλουν"

Ο Χιαμπάν Κιουρτ, ο οποίος έγραψε ιστορία αγωνιζόμενος σε ηλικία 70 ετών σε ματς για την Γ' κατηγορία Δωδεκανήσου εξήγησε στο Sport24.gr γιατί επέστρεψε στην ενεργό δράση, το ποδοσφαιρικό παρελθόν του αλλά και την ατάκα που "έγραψε".

Ο νεοσύστατος ποδοσφαιρικός σύλλογος μουσουλμάνων Ρόδου, Αδελφοσύνη δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ' Δωδεκανήσου κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή.

Το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του συλλόγου για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Λίγες ώρες αργότερα ήταν προγραμματισμένη η αναμέτρηση κόντρα στον Πολύστρατο Λαέρμων (Κυριακή 19/1, 11.00). Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της Αδελφοσύνης ήταν καταβεβλημένοι από το ξενύχτι και δεν εμφανίστηκαν στο γήπεδο.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Μεμέτ Ζαμαντάκης όπως εξήγησε στο Sport24.gr έδωσε εντολή στον 70χρονο, Χιαμπάν Κιουρτ να περάσει στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 35' και ενώ η Αδελφοσύνη έχανε ήδη με 5-0 γράφτηκε ιστορία.

"Τα παιδιά δεν μπόρεσαν να ξυπνήσουν λόγω της εκδήλωσης που είχε προηγηθεί. Το ματς διεξάγονταν στις 11.00. Στο 35' χάναμε με 5-0.

Τότε είπα στον Χιαμπάν, 'μπες μέσα να βάλεις τα γυαλιά στη νεολαία'".

"Θα συνεχίσω να παίζω όσο με θέλουν"

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης παρά την ηλικία του, τόνισε στο Sport24.gr πως δεν πτοήθηκε ούτε στιγμή παρά την ήττα με 7-0. Μικρή σημασία έχει το τελικό σκορ...

"Πήγα στο γήπεδο για να βοηθήσω τα παιδιά να κάνουν προπόνηση. Λόγω της εκδήλωσης που έγινε το προηγούμενο βράδυ πολλοί παίκτες κοιμόντουσαν με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνουμε ούτε ενδεκάδα.

Στο 35' μπήκα μέσα. Πρέπει να σου πω πως προπονούμαι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα χειμώνα-καλοκαίρι ενώ παίζουμε σε ματς παλαιμάχων.

Η φυσική μου κατάσταση είναι καλή τηρουμένων των αναλογιών", δηλώνει ο Χιαμπάν Κιουρτ αποκαλύπτοντας πως θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα.

"Μετά την λήξη του αγώνα ο πρόεδρος μου είπε 'κράτα τα ρούχα και φέρε δύο φωτογραφίες να σου βγάλουμε δελτίο' όπως και έγινε.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι αφού με θέλουν στην ομάδα".

Ο "γερόλυκος" ποδοσφαιριστής όπως εξήγησε μόνο χθεσινός δεν είναι στο ποδόσφαιρο.

"Στο παρελθόν αγωνιζόμουν ως επιθετικός. Ήμουν εξτρέμ, όμως στον αγώνα με τον Πολύστρατο Λαέρμων έπαιξα στην άμυνα.

Αγωνίστηκα στον Ηρακλή Μαριτσών από το 1968 έως το 1974 όμως για λίγα χρόνια αναγκάστηκα να σταματήσω λόγω Κυπριακού.

Επέστρεψα και αγωνίστηκα μέχρι το 1982 φτάνοντας μέχρι την Γ' κατηγορία. Δεν είμαι κανένας τρομερός ποδοσφαιριστής, όμως δεν έχω πάρει ούτε μία φορά κίτρινη κάρτα όσο παίζω ποδόσφαιρο".

"Θα συνεχίσω να παίζω όσο με θέλουν"

Ο Χιαμπάν Κιουρτ, ο οποίος διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες άθελα του ενέπνευσε και άλλους ηλικιωμένους να παίξουν ποδόσφαιρο.

"Μου λένε πως θέλουν παίξουν άνθρωποι 55-60 χρονών. Δεν θεωρώ πως έκανα κάτι σημαντικό. Να βοηθήσω την ομάδα ήθελα. Δεν έχει φτάσει ακόμη στο επίπεδο που επιθυμούμε. Δεχόμαστε πέντε και εφτά γκολ, όμως είμαι βέβαιος πως η παρουσία μου βοηθάει τα παιδιά.

Είμαι φίλαθλος και όχι οπαδός του Παναθηναϊκού που αγαπάει το ποδόσφαιρο. Δεν περίμενα να πάρει τόση έκταση το θέμα, ούτε έχω ασχοληθεί με τα ρεκόρ που γράφονται".

Ο άνθρωπος που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση αποκάλυψε στο Sport24.gr τι είπε στον 16χρονο ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας (Πολύστρατος Λαέρμων) όταν διαμαρτυρήθηκε πως δεν μπορεί να συνεχίσει.

"Θα συνεχίσω να παίζω όσο με θέλουν"

"Τον έπιασα από το αυτί και του είπα 'δεν υπάρχει δεν μπορώ. Δεν βλέπεις εμένα που αγωνίζομαι σε αυτή την ηλικία;'"

Ο πρόεδρος της Αδελφοσύνης, Μεμέτ Ζαμαντάκης πρόσθεσε με την σειρά του: " Το δελτίο του Χιαμπάν έχει κατατεθεί στην EΠΣ Δωδεκανήσου. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας αρκεί να μην αντιμετωπίζεις προβλήματα υγείας.

Δεν μπορέσαμε να κάνουμε μεταγραφές επειδή η ομάδα συστάθηκε την τελευταία στιγμή. Στόχος είναι από την επόμενη σεζόν να διεκδικήσουμε την άνοδο μας".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ