ΚΑΣΕΤΑ GATE

The Italian Job

The Italian Job
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ του αμφιλεγόμενου Ιταλού πρωταγωνιστή (διαιτητή) της σαπουνόπερας «Κασέτα Gate», Λούκα Μπάντι που σχετίζεται με το Μακάμπι-Ολυμπιακός. Το εξόφθαλμο χέρι του Ρομπίνιο που δεν είδε ποτέ, και η «σφαγή» της Παλέρμο (vids).

O Λούκα Μπάντι, ο οποίος ενεπλάκη άθελα του στο «Κασέτα Γκέιτ» που συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο απαρατήρητος δεν περνά εάν αναλογιστεί κανείς τον ντόρο που έχει προκληθεί γύρω από το όνομα του στο καμπιονάτο!

Το Sport24.gr συγκέντρωσε και σας διαθέτει σε εξειδικευμένη κατηγορία, η οποία ενημερώνεται συνεχώς. Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για το "κασέτα-gate, το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια που "καίει" το ελληνικό ποδόσφαιρο"

Το προφίλ του

Ο 36χρονος ρέφερι από το Λιβόρνο χρίστηκε διεθνής το 2009. Την αμέσως επόμενη χρονιά προβιβάσθηκε στη δεύτερη κατηγορία της UEFA στην οποία βρίσκονται επίσης οι Τάσος Κάκος και Γιώργος Δαλούκας.


Εξ ου και η φημολογούμενη γνωριμία με τον τελευταίο αλλά και την παραφιλολογία που αφορά την επαναληπτική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.


Καμία νίκη ελληνικής ομάδας

Πριν από το πολυσυζητημένο ματς των τελευταίων ημερών, ο Μπάντι είχε διαιτητεύσει σε μόλις έξι διεθνή ματς.


Δύο εκ των οποίων σχετίζονταν με την Ελλάδα. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τη νορβηγική Βαλερένγκα με 1-0, ενώ η εθνική Ελλάδας U-19 έχασε από την αντίστοιχη της Τουρκίας με 2-1 για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-19.

The Italian Job


Δεν είδε χέρι του Ρομπίνιο



Ο Ιταλός διαιτητής αμφισβητήθηκε έντονα μετά το τραγικό λάθος που έκανε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες (20/2) στον αγώνα της Serie A μεταξύ Κιέβο Βερόνα και Μίλαν που βρήκε τους «ροσονέρι» νικητές με 2-1.


Η ομάδα του Μιλάνο προηγήθηκε στο 25΄ με γκολ του Ρομπίνιο, αφού πρώτα όμως ο Βραζιλιάνος στόπαρε την μπάλα με το χέρι του. Πρόκειται για εξόφθαλμη παράβαση που όμως δεν καταλογίστηκε από τον Μπάντι.


Δείτε το χαρακτηριστικό video βγάλτε τα συμπεράσματα σας.





Η 'Corriere dello Sport' έφτασε στο σημείο να φιλοξενήσει συνέντευξη με έναν γείτονα του Ιταλού διαιτητή ονόματι Mr. Gigi που ουσιαστικά ‘καίει' τον ανερχόμενο διαιτητή.


" Είδα τις φωτογραφίες στην εφημερίδα. Πιστεύω ο Μπάντι είχε το οπτικό πεδίο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σφύριξε για χέρι. Αρκετές φορές τον έχω συναντήσει όπως και τον πατέρα του Πιέρο".


Ένας άλλος φίλος του Μπάντι που διατήρησε την ανωνυμία του στάθηκε στον επαγγελματισμό που διέπει τον 36χρονο ρέφερι. "Είναι ένας πραγματικός επαγγελματίας.


Προπονείται 4-5 φορές την εβδομάδας σαν να πρόκειται για ποδοσφαιριστής. Απ’όσο γνωρίσω το 2018 θέλει να διαιτητεύσει στο Μουντιάλ. Πάντως εξακολουθώ να αναρωτιέμαι πως δεν είδε τη φάση με τον Ρομπίνιο".


Η «σφαγή» της Παλέρμο


Οι οπαδοί της Παλέρμο ακόμη μνημονεύουν τα διαιτητικά «εγκλήματα» του Μπάντι στην αναμέτρηση με την Κάλιαρι στις 7 Δεκεμβρίου 2008 που έληξε υπέρ του συλλόγου της Σαρδηνίας με 1-0. Πρόκειται για τραγική διαιτησία με σωρεία λαθών σε βαθμό παρεξήγησης.


Οι φανς της Παλέρμο μάλιστα δημιούργησαν group στο Facebook όπου ουσιαστικά καταφέρονται εναντίον του Μπάντι χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις για τη συγκεκριμένη διαιτησία του.

The Italian Job


Για του λόγου το αληθές δείτε στιγμιότυπα από τον συγκεκριμένο αγώνα, όπου πραγματικά ο Μπάντι προκαλεί με τις αποφάσεις του αφού κατακυρώνει γκολ από θέση οφσάιντ ενώ δεν καταλογίζει πέναλτι υπέρ της Παλέρμο.


Video αφιερωμένο στον Ιταλό ρέφερι

TAGS ΚΑΣΕΤΑ GATE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ