ΕΛΛΑΔΑ

Τα λένε για το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας

Τα λένε για το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την Πέμπτη (21/4) στην ΕΠΟ για δύο ημέρες ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης και o Άντζελο Ρηγόπουλος. Oι επαφές με την Ομοσπονδία, την Πολιτεία και η ατζέντα. Τα λένε για το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας.

Το Κύπελλο Ελλάδας θα ολοκληρωθεί κανονικά και αύριο Πέμπτη η FIFA και η UEFA αναμένονται στην Ελλάδα για να αρχίσουν τις επαφές με την ΕΠΟ και την Πολιτεία για το επόμενο τμήμα της συμφωνίας που προέκυψε από την πρόσφατη επίσκεψη τους στην χώρα μας: τον έλεγχο του καταστατικού της ΕΠΟ και την εναρμόνιση του κώδικα ηθικής της Ομοσπονδίας.

"Θα επανεξεταστεί η δομή των κανονισμών της ΕΠΟ σε σχέση με τα πειθαρχικά όργανα και τη διαιτησία ώστε να ευθυγραμμιστούν με τα τωρινά διεθνή δεδομένα. Ιδιαίτερα θα εστιάσουμε στον Κώδικα Ηθικής της ΕΠΟ και στη λειτουργία της Επιτροπής Ηθικής για τη διασφάλιση των τωρινών και προηγούμενων μη καλυμμένων υποθέσεων έως ότου να καλυφθούν", όπως ανέφερε η FIFA στην πρόσφατη επιστολή της.

Όταν αυτό γίνει, η Επιτροπή Δεοντολογίας θα μπορεί να επιληφθεί σε πρώτη φάση με τους εφτά παράγοντες, διαιτητές, στελέχη της ΕΠΟ που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης". Οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Προύντζος, Παπανικολάου, Υφαντής, Γιάχος, Σπάθας, Δημητρόπουλος, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ποδοσφαίρου ή η υπόθεση θα μπει στο αρχείο (όσον αφορά την ποδοσφαιρικοί δικαιοσύνη πάντα). Οι τακτικοί δικαστές της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι αυτοί που θα αποφανθούν.

Το μέλος της Επιτροπής Ομοσπονδιών της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης και ο νομικός της UEFA Αντζελο Ρηγόπουλος αναμένονται στο Πάρκο Γουδή που είναι τα γραφεία της ΕΠΟ, το πρωί κι εκεί θα στήσουν το. στρατηγείο τους. Στο διήμερο που θα μείνουν στην Ελλάδα θα έχουν σειρά επαφών με ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Η πρώτη θα είναι το πρωί με το νομικό τμήμα της ΕΠΟ και θα έχει. αναγνωριστικό χαρακτήρα.

Στη συνέχεια, θα γίνει συνάντηση με κλιμάκιο του υφυπουργείου Αθλητισμού. Άγνωστο αν θα είναι παρών ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής. "Θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα καλύπτει τα κύρια θέματα που υπάρχουν μαζί σας και με την ΕΠΟ", ανέφερε αόριστα η τελευταία επιστολή που έστειλε η FIFA. Πουθενά δεν υπάρχει δέσμευση ότι εντός των επομένων δύο εβδομάδων από σήμερα θα έχουν γίνει οι αλλαγές στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπως ισχυρίζονταν από το υπουργείο μετά την πρόσφατη συνάντηση με τους. ποδοσφαιρικούς θεσμούς.

Στην ΕΠΟ εξάλλου, θα γίνει το μεσημέρι συνάντηση με επιτροπή της Super League με θέμα τις προτάσεις που αποφάσισε ο συνεταιρισμός για την διαιτησία. Η Λίγκα θέλει να έχει τον έλεγχο της διαιτησίας και να την μετατρέψει σε επαγγελματική, επιλέγοντας μεταξύ άλλων, αυτή τον αρχιδιαιτητή, τους ρέφερι του πίνακα, τις αμοιβές τους.

Από την επαφή της Πέμπτης (21/4), δεν αναμένεται να προκύψει απόφαση για αλλαγές. Η ομοσπονδία πάντως, επικαλείται την σύμβαση που έχει με την UEFA και δεν δείχνει θετική να χάσει την διαιτησία.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ