ΣΤΗΜΕΝΑ

Δικογραφία για Μπουρούση, ντόπινγκ

Δικογραφία για Μπουρούση, ντόπινγκ
INTIME SPORTS

Αυτοτελής δικογραφία θα σχηματιστεί για να διαπιστωθεί αν έχουν υπάρξει αξιόποινες πράξεις στο νόμο περί ντόπινγκ. Με δίωξη απειλείται ο Γιάννης Μπουρούσης και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας θα μπουν και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι για ντόπινγκ αθλητών που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία για τα στημένα παιχνίδια.

Μάλιστα έχουν σχηματιστεί αυτοτελείς δικογραφίες, οι οποίες θα ερευνηθούν από την Εισαγγελία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενδείξεις, ότι έχουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, δηλαδή ποινικά αδικήματα.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νίκος Πατέρας εμφανίζεται να συνομιλεί με τον ήδη κατηγορούμενο Μάκη Ψωμιάδη και σχολιάζοντας συγκεκριμένο αγώνα και επιδόσεις των παικτών να εκφράζει την άποψη ότι «δεν τους έδωσε ο Σπανός φάρμακα, γιατί κάποια στιγμή κλατάρανε στο τέλος».

Στην ίδια δικογραφία περί «ντόπινγκ» θα συμπεριληφθεί και η συνομιλία του Μάκη Ψωμιάδη με τον γνωστό μπασκετμπολίστα, Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος τον ενημερώνει ότι «τελείωσε το φάρμακο» . Σ’ αυτήν, φέρεται να ζητάει ένα «φάρμακο» ενόψει των τελικών της Α1, ενώ εκφράζεται με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και για τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

Ο Μάκης Ψωμιάδης πάντως, σε άλλο ηχογραφημένο ντοκουμέντο της δικογραφίας, ακούγεται να ζητάει από γιατρό της Θεσσαλονίκης και εκείνος να συναινεί στη χορήγηση ενός ψεύτικου πιστοποιητικού προκειμένου να το χορηγήσει σε δικαστήριο που είχε για να πετύχει την αναβολή της δίκης . Ο γιατρός , όπως προκύπτει με ευκολία δέχεται να ... εξυπηρετήσει τον Μ. Ψωμιάδη λέγοντας του χαρακτηριστικά : «Μην στεναχωριέσαι δεν θα έχουμε πρόβλημα, εγώ θα έχω και προγενέστερη ημερομηνία, απλά να έρθει κάποιος να το πάρει γιατί θέλει και μία σφραγίδα από τον Ιατρικό Σύλλογο».

Το κομμάτι αυτό που συνδέεται με την παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ ,παράβαση καθήκοντος και το ψευδές ιατρικό πιστοποιητικό θα διερευνηθεί και για όσους τελικά στοιχειοθετούνται αξιόποινες πράξεις θα ασκηθεί εναντίον τους ποινική δίωξη.

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ