ΕΛΛΑΔΑ

Στην Βουλή ο νόμος για τους ξένους επενδυτές

Στην Βουλή ο νόμος για τους ξένους επενδυτές

Την Τρίτη θα συζητηθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφισθεί μέχρι την Τετάρτη ο νέος αθλητικός νόμος ο οποίος θα επιτρέπει σε ξένους επενδυτές να μπουν παράγοντες σε ελληνικές ομάδες.

Την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου στην Βουλή καθώς την Δευτέρα ο Σάββας Εμινίδης, εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, έστειλε στους «300» το εισαγωγικό μέρος.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η διάταξη που αφορά και τον Παναθηναϊκό, σχετικά με τους νέου επενδυτές που θα μπορούν να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών Αθλητικών Ανωνύμων Εταιριών.

Σε αυτό αναφέρεται πως πριν κάποιο πρόσωπο ιθαγένειας τρίτης χώρας εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θέληση να κάνει μία τέτοια κίνηση, θα πρέπει πρώτα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να εξετάσει αν διαθέτει όλα τα εχέγγυα και είναι σε θέση να αποδείξει την νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων που διαθέτει.

Παράλληλα όμως θα πρέπει να έχουν τηρηθεί και άλλοι όροι-προϋποθέσεις, σύμφωνα με τα άρθρα 18 και 19. Για το τελευταίο μάλιστα υπάρχουν αντιδράσεις από την ΕΠΟ που θέτει θέμα UEFA και αυτοδιοίκητου).

Στις δύο συνεδριάσεις που θα συζητηθεί το νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα αποφασιστεί αν θα γίνουν αλλαγές (σε άλλες παραγράφους, όχι σε αυτή που ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό) ή αν θα περάσει αυτούσιο. Αν γίνει το δεύτερο θα ψηφιστεί την Τετάρτη.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ