ΕΛΛΑΔΑ

Σε απολογία ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Σε απολογία ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΣ Πειραιά κάλεσε σε απολογία των πρώην διαιτητή Τάσο Παπανδριόπουλο για το γεγονός ότι διεύθυνε την φιλική αναμέτρηση ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκός χωρίς την έγκριση της επιτροπής.

Ο Τάσος Παπανδριόπουλος, πρώην διαιτητής της ΕΠΣ Πειραιά, είχε διαιτητεύσει τον φιλικό αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ με τους "κιτρινόμαυρους" να παίρνουν τη νίκη. Η παρουσία του πρώην διαιτητή όμως του δημιούργησε μπελάδες καθώς η ΕΠΣ Πειραιά τον κάλεσε σε απολογία για την παρουσία του στην αναμέτρηση.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

" Συνάδελφε. Το πειθαρχικό όργανο της ΕΔ/ΕΠΣ Πειραιά σε καλεί σε απολογία για παράβαση του άρθρου 59 παράγραφος 1.2 του ισχύοντος κανονισμού διαιτησίας, σύμφωνα με το οποίο πλην απόφασης επί των Κανονισμών του παιχνιδιού, εντός των αγωνιστικών χώρων, του Διαιτητικού καθήκοντος δι’ υπαιτίου και καταλογισθείσης πράξεως εκ παραλείψεως, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα που τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Διαιτησίας» . Μεταξύ δε των παραπτωμάτων περιλαμβάνονται ιδίως…………1.2. Η συμμετοχή διαιτητή ή βοηθού η τέταρτου διαιτητή σε αγώνες χωρίς την εντολή ή έγκριση της αρμόδιας ποδοσφαιρικής αρχής ή οργάνου.

Συγκεκριμένα, ενώ είστε διαιτητής μη εν ενεργεία της Ένωσης μας, (μετά την οικιοθελή σας παραίτηση από την αγωνιστική δράση τον Σεπτέμβριο 2014), σύμφωνα με δημοσιεύματα Τύπου έντυπου και ηλεκτρονικού, αγωνισθήκατε σαν Διαιτητής την 23-11-2014, στον φιλικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΕΚ - ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, χωρίς ορισμό ή εντολή ή έγκριση της αρμόδιας ποδοσφαιρικής αρχής ή οργάνου.

Το παραπάνω γεγονός έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις του Κανονισμού Διαιτησίας καθόσον εκ της παραβάσεως σας αυτής, έχετε παραβεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διοριστήριο κατάταξης διαιτητή το οποίο έχετε υπογράψει και αναφέρει ότι ‘’δεσμεύεστε να υπακούτε και να συμμορφώνεστε με το καταστατικό, τους κανονισμούς και τις αποφάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.΄΄

Με την παραλαβή του παρόντος έχετε προθεσμία προς απολογία τριών (3) ημερών, λαμβάνοντας, εάν επιθυμείτε υπόψη και τις διατάξεις του άρθρου 63 παρ.3 και 4 του Κανονισμού Διαιτησίας", ανέφερε το κείμενο της κλήσης.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ