ΕΛΛΑΔΑ

Σε ρυθμούς... χελώνας το μικρό "koriopolis"

Σε ρυθμούς... χελώνας το μικρό "koriopolis"

Για τις 16 Ιουνίου διεκόπη η έφεση των τεσσάρων κατηγορουμένων για τα "στημένα" της περιόδου 2008-2011. Έχουν καταθέσει μόλις τρεις από τους 30 μάρτυρες!

Με ρυθμούς χελώνας συνεχίζεται στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων η έφεση των τεσσάρων καταδικασθέντων Θωμά Μητρόπουλου (πρώην ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού), Κωνσταντίνου Ριαβόγλου (πρώην ιδιοκτήτης του Αγροτικού Αστέρα), Διονύση Κωτούλα (πρώην ιδιοκτήτης της Αναγέννησης Καρδίτσας) και Περικλή Αμανατίδη (προπονητής) οι οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικασθεί με ποινές από 2 έως 4.5 έτη φυλάκισης με αναστολή ή ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση, για το μικρό "koriopolis".

Είναι η υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011 που είχε διαχωριστεί από την μεγάλη δίκη (παιχνίδια μετά το 2011) η οποία είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 30 Οκτωβρίου έπειτα από μία αναβολή. Μέχρι τότε όμως, είναι πολύ πιθανό, η έφεση των "4" να μην έχει ολοκληρωθεί. Σε δύο συνεδριάσεις το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων έχει εξετάσει μόλις τρεις από τους 30 μάρτυρες (ο πρώην αθλητικός δικαστής Νίκος Μίνης, ο πρώην υπάλληλος του ΟΠΑΠ Γιώργος Ηλιόπουλος, ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαϊδης), χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι μάρτυρες υπεράσπισης των τεσσάρων καταδικασθέντων σε πρώτο βαθμό.

Η εκδίκαση των εφέσεων θα συνεχιστεί στις 16 Ιουνίου, τον Ιούλιο θα γίνουν 2 ή 3 συνεδριάσεις και η συνέχεια θα δοθεί τον Σεπτέμβριο!

Το πρωί της Τρίτης ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο πρώην υπάλληλος του ΟΠΑΠ Γιώργος Ηλιόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε. "Υπήρχαν 2-3 παιχνίδια από αυτά που λέει η UEFA ως ύποπτα και ήρθε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που παίχθηκε. Εμείς σαν ΟΠΑΠ σε αυτούς τους αγώνες ήμασταν 100% κερδισμένοι. Σε ένα παιχνίδι, το Διαγόρα - Εθνικός 0-2 δεν είχε κερδίσει κανένα δελτίο. Είχαν χαθεί όλα. Η UEFA το χαρακτήριζε ως ιδιαίτερα ύποπτο. Δεν προκύπτει με 100% βεβαιότητα ότι οι αγώνες αυτοί ήταν στημένοι. Το πιο απλό που θα μπορούσε να κάνει η UEFA ήταν να πιέσει αυτές της στοιχηματικές εταιρίες της πλάκας να δώσουν τα στοιχεία των παικτών του στοιχήματος".

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη το πρωί, ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας αλλά το δικαστήριο διέκοψε και ο ιδιοκτήτης της Λάρισας θα καταθέσει εντός του Ιουλίου.

"Να κληθούν οι παίκτες"

Ο δικηγόρος του Περικλή Αμανατίδη Κίμωνας Ευαγγελάτος επανέφερε το αίτημα του να κληθούν να καταθέσουν οι 22 ποδοσφαιριστές του αγώνα Αν. Καρδίτσας - Καβάλα 3-0, που έχει κριθεί χειραγωγημένος. "Τι να μας πουν;" ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου Όλγα Σχετάκη - Μπονάτου. " Για να μας πουν τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα για τον οποίο η UEFA κρίνει ότι είναι ύποπτος. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές" απάντησε ο δικηγόρος του Έλληνα τεχνικού.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ