ΕΛΛΑΔΑ

Save Μέσι!

Save Μέσι!
Νίνης Φετφατζίδης Τάτος INTIME SPORTS

Ο Σωτήρης Νίνης έγινε αλλαγή στο 38', ο Γιάννης Φετφατζίδης αγνοείται, ο Κώστας Φορτούνης παίζει με το σταγονόμετρο και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης τώρα άρχισε να δείχνει σημάδια ζωής. Οι Έλληνες "Μέσι" είναι σε κρίση!

Είναι γνωστό πως μας αρέσει να συγκρίνουμε τα ταλέντα του ελληνικού πρωταθλήματος με εκείνα των ξένων πρωταθλημάτων στην ανάγκη μας να φτιάξουμε νέους ποδοσφαιρικούς "ήρωες".

Τέσσερις από αυτούς τα τελευταία χρόνια τους ονομάσαμε ως τους νέους "Μέσι", όμως κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει τις προσδοκίες. Μάλιστα αρκετοί δεν βρίσκονται καν στα αρχικά πλάνα των προπονητών τους.

Πρώτος και καλύτερος ο Σωτήρης Νίνης. Την περσινή σεζόν τα πήγε εξαιρετικά, όμως φέτος έχει κινηθεί στην μετριότητα όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό.

Το ξεκίνημα της σεζόν πήρε χρόνο συμμετοχής, μετά τον έφαγε ο πάγκος, στη συνέχεια άρχισε να παίζει στο βασικό σχήμα, λόγω Φερέιρα, όμως ο Πορτογάλος φαίνεται πως είναι δυσαρεστημένος από την απόδοση του με αποκορύφωμα το παιχνίδι εναντίον της ΑΕΛ που τον έκανε αλλαγή στο 38ο λεπτό!

Δεύτερος και καθόλου ιδρωμένος (αφού δεν παίζει) ο Γιάννης Φετφατζίδης. Τον ποδοσφαιριστή προώθησε στην πρώτη ομάδα ο Έβαλντ Λίνεν (και όχι ο Ερνέστο Βαλβέρδε) στον οποίο έδωσε ευκαιρίες.

Στο ξεκίνημα της κανονικής περιόδου ήταν εντυπωσιακός, όμως η απόδοση του έπεσε κατακόρυφα. Πλέον ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν τον υπολογίζει στα βασικά του πλάνα και έτσι ο Φέτφα βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Βέβαια ο Ισπανός έχει ένα θεματάκι με τους νεαρούς Έλληνες παίκτες (Γ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Κατσικογιάννης, Γκαλίτσιος κτλπ).

Οι "μικροί" Μέσι

Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και τον πρώτο Μέσι στην Ελλάδα, Βασίλη Κουτσιανικούλη, ο οποίος ξεκίνησε τραγικά τη σεζόν και έφτασε κοντά στην έξοδο του από τον ΠΑΟΚ.

Τώρα έχει αρχίσει και παίρνει χρόνο συμμετοχής και η αλήθεια είναι πως δείχνει διάθεση να προσφέρει, όμως κανείς δεν πιστεύει πλέον πως μπορεί να κάνει τη διαφορά για το επίπεδο του ΠΑΟΚ.

Τέλος αφήσαμε τον Κώστα Φορτούνη. Ο 19χρονος άσος έχει παίξει σε 20 παιχνίδια του Αστέρα (εντυπωσιακός αριθμός), όμως ο καθαρός μέσος όρος χρόνου είναι μόλις 35 λεπτά. Στα περισσότερα ματς έχει μπει στα τελευταία λεπτά γεγονός που δείχνει πως οι προπονητές του δεν τον εμπιστεύονται.

Όλοι τους είναι νέα παιδιά και το αν θα κάνουν καριέρα βρίσκεται καθαρά στο χέρι τους. Λίγο επιμονή, λίγο υπομονή και φυσικά αρκετή δόση τύχης χρειάζεται στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πάντως να γίνουν Μέσι στη θέση του Μέσι; Χλωμό...

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ