ΕΛΛΑΔΑ

Πρόταση εισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη για 28 της "εγκληματικής οργάνωσης"

Πρόταση εισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη για 28 της "εγκληματικής οργάνωσης"

Ο εισαγγελέας εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος πρότεινε την παραπομπή σε δίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη και ακόμη 27 κατηγορουμένων από τους 35 που ήταν αρχικά. Το σκεπτικό για το αίτημα προσωρινής κράτησης του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού.

Λίγο μετά τις δυο το μεσημέρι της Τρίτης έγινε γνωστή η εισαγγελική πρόταση του εισαγγελέα εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου και παραδόθηκε στους δικηγόρους των 35 κατηγορουμένων της υπόθεσης της "εγκληματικής οργάνωσης".

Από αυτούς τους 34 (καθώς ο ένας εκ των κατηγορουμένων έχει αποβιώσει) για τους 28 υπάρχει πρόταση στο συμβούλιο εφετών να παραπεμφθούν σε δίκη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων. Η τελική απόφαση βέβαια ανήκει στο συμβούλιο εφετών η οποία αναμένεται να γίνει γνωστή το προσεχές διάστημα.

Ανάμεσα στους 28 που προτείνει για δίκη ο εισαγγελέας εφετών βρίσκεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος κατηγορείται για τέσσερα αδικήματα τα οποία είναι:

1) Ένταξη συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που λυμαίνονταν το χώρο του ποδοσφαίρου.

2) Απάτη κατ' εξακολούθηση

3) Εκβίαση κατ' εξακολούθηση

4) Δόλια και σκόπιμη παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες και τελικά με τον τρόπο αλλοίωση της έκβασης αποτελέσματος αγώνων που είναι στις στοιχηματικές διοργανώσεις.

Επτά μέλη ακόμα προτείνεται να πάνε σε δίκη για τα εξής αδικήματα: Εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση και αλλοίωση με σκόπιμη και δόλια παρέμβαση αγώνων και άλλοι είκοσι μόνο με μια κατηγορία, αυτή της δόλιας και σκόπιμης αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου.

Τα υπόλοιπα 27 ονόματα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά αλλά ανάμεσα τους είναι πρώην στελέχη της ΕΠΟ, πρώην διαιτητές, ποδοσφαιριστές και άνθρωποι της ομοσπονδίας.

Ζητάει την προσωρινή κράτηση του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού

Παράλληλα ο κ. Δασκαλόπουλος στο σκεπτικό του ζητάει από το συμβούλιο εφετών τη σύλληψη και την προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς τονίζει στο σκεπτικό της πρότασης του ότι ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού επί μακρόν και επανειλημμένα, συστηματικά και επιδεκτικά παραβίαζε τον επιβληθέντα σε αυτόν από τον τον ανακριτή κ. Ανδρεάδη περιοριστικό όρο της απαγόρευσης συμμετοχής του σε κάθε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο. Προέβαινε μάλιστα σε αυτές τις παραβιάσεις και μετά την απόρριψη από το συμβούλιο εφετών σχετικού αιτήματος του για άρση του περιοριστικού όρου.

Τα παραπάνω μαρτυρούν σαφή περιφρόνηση της έννομης τάξης από τον Ευάγγελο Μαρινάκη που εγκυμονεί κίνδυνο τέλεσης απ' αυτόν νέων εγκλημάτων ενόψει και των ιδιαιτέρων συνθηκών με τις οποίες τέλεσε τα εγκλήματα για τα οποία παραπέμπεται σε δίκη.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ