ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση ειδικού εφέτη ανακριτή για τη "Μαύρη Βίβλο"

Παρέμβαση ειδικού εφέτη ανακριτή για τη "Μαύρη Βίβλο"

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής Γιώργος Καλόφωνος, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια μελετά την "Μαύρη Βίβλο" της FIFPro όπου το ελληνικό ποδόσφαιρο για ακόμη μία φορά βρίσκεται στο επίκεντρο.

Όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, σε ποσοστό 30,3%, ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα έχουν δεχθεί όχληση προκειμένου να συμβάλλουν στο στήσιμο αγώνων.

Η FIFPro δημοσιοποίησε τη "Μαύρη Βίβλο" του ποδοσφαίρου καταγράφοντας τα οικονομικά προβλήματα, την λαίλαπα των στημένων παιχνιδιών, την βία που ταλανίζει το σύγχρονο ποδόσφαιρο αλλά και τη μάστιγα του ρατσισμού.

Αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ με επικεφαλής τον πρόεδρο Στέλιο Γιαννακόπουλο, παρέδωσε τον σχετικό φάκελο στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο.

Για το περιεχόμενο της σχετικής έρευνας έχει δείξει ενδιαφέρον ο ειδικός εφέτης ανακριτής, Γιώργος Καλόφωνος, που έχει αναλάβει την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Το γεγονός πως οι ίδιοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές κατήγγειλαν ανώνυμα αλλά σε μεγάλο ποσοστό (30.3%) πως έχουν δεχθεί εκβιασμούς για στήσιμο παιχνιδιών, είχε ως αποτέλεσμα ο ειδικός εφέτης ανακριτής, Γιώργος Καλόφωνος να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες.

Εκτιμάται πως με την αρωγή των παικτών θα δοθεί μεγαλύτερο βάθος στο πρόβλημα που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ θα έρθουν περισσότερες λεπτομέρειες στην επιφάνεια προκειμένου να εξιχνιαστεί πλήρως το σκάνδαλο με τα στημένα.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ