ΕΛΛΑΔΑ

Παπαδόπουλος: "Μην κατηγορούμε την ΕΠΟ για Ρανιέρι"

Παπαδόπουλος: "Μην κατηγορούμε την ΕΠΟ για Ρανιέρι"
INTIME SPORTS

Στον "Focus fm 103.6" φιλοξενήθηκε ο Σούλης Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για την πορεία της Εθνικής μας ομάδας, την επιλογή Ρανιέρι, την αναβολή του πρωταθλήματος, καθώς και για την πορεία του Άρη.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό "Focus fm 103.6" φιλοξενήθηκε ο προπονητής, Σούλης Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για την πορεία της Εθνικής μας ομάδας, την επιλογή του Κλάουντιο Ρανιέρι, την αναβολή του πρωταθλήματος, καθώς και για την πορεία του Άρη.

Στον Focus fm 103.6 και στην εκπομπή Focus Sport με τον Κώστα Χήτα φιλοξενήθηκε ο προπονητής Σούλης Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για την πορεία της Εθνικής μας ομάδας, την επιλογή Ρανιέρι, την αναβολή του πρωταθλήματος, καθώς και για την πορεία του Άρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την Εθνική ομάδα: "Η Εθνική τα τελευταία δώδεκα χρόνια κάνει εξαιρετικές πορείες και μας χαρίζει μεγάλες χαρές. Μια ομάδα και ιδιαίτερα μια Εθνική ομάδα, είναι αναμενόμενο να περάσει και μία περίοδο κάμψης. Έχουν σταματήσει και πολλά παιδιά. Οι παίκτες που έρχονται έχουν ταλέντο αλλά παίζει και η καρδιά και η ψυχή και φυσικά και αυτός που σε καθοδηγεί. Μας στεναχωρούν αυτά τα αποτελέσματα, ενώ υπάρχει και η βαθμολογία της FIFA που επηρεάζεται. Στα τελευταία παιχνίδια ήμασταν αδιάβαστοι. Δεν ήταν η ομάδα που είχαμε συνηθίσει. Νομίζω όμως ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η Ελλάδα και άλλα φορές δεν ήταν σε καλή κατάσταση αλλά πάντα τα κατάφερνε. Στο χθεσινό (18\11) παιχνίδι είδα και απειθαρχία και νεύρα και αυτό ήταν κάτι που δεν μου άρεσε. Ειδικά σε ένα γήπεδο γεμάτο, παρά την πίκρα των τελευταίων ημερών. Αν το παιχνίδι γινόταν στην Αθήνα θα υπήρχε πολύ λίγος κόσμος. Πρέπει να γίνονται παιχνίδια στην επαρχία. Καταλαβαίνω ότι και τα παιδιά είναι στεναχωρημένα αλλά τα νεύρα δεν ήταν σωστά. Πάντως με δύο νίκες στα επόμενα παιχνίδια με την Ουγγαρία παραμένουμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Εκεί θα πρέπει να ρίξουμε όλο το βάρος. Πλέον πάμε για την 3η θέση. Είναι δύσκολο να κοιτάμε την πρώτη δυάδα".

Για τον ρόλο του προπονητή: "Ο προπονητής είναι το άλφα και το ωμέγα. Είτε πρόκειται για Εθνική ομάδα, είτε για σύλλογο. Αυτός είναι που εκφράζει τους ποδοσφαιριστές. Όταν όμως φοράς το εθνόσημο στο στήθος δεν χρειάζεται μεγαλύτερο κίνητρο. Δεν υπάρχει πιο σπουδαίο πράγμα. Ελπίζω να βρεθεί ένας προπονητής που θα εμπνεύσει. Λένε κάποιοι ότι δεν χρειάζεται προπονητής για να κερδίσει τα Φερόε για παράδειγμα. Διαφωνώ. Παίζει μεγάλο ρόλο. Ο Τσάνας τα πάει πολύ καλά με τις μικρές Εθνικές ομάδες. Πρέπει να επιλέξουμε σωστά. Είτε Έλληνα είτε ξένο προπονητή".

Για την επιλογή Ρανιέρι: "Ο Ρανιέρι δεν βγήκε αλλά δεν πρέπει να κατηγορούμε την ΕΠΟ για αυτό. Όταν ήρθε όλοι λέγανε ότι ήταν τεράστια επιτυχία. Όλοι κρίνονται από τα αποτελέσματα και όλοι έχουν και καλές και άσχημες στιγμές. Ανάλογα τις ομάδες και τις καταστάσεις. Ο όμιλός μας ήταν φαινομενικά εύκολος. Ίσως για αυτό να την πάτησε ο Ρανιέρι. Όλα ξεκίνησαν από το παιχνίδι με την Ρουμανία. Ήταν τελείως απροετοίμαστη η ομάδα. Ο Ρανιέρι δούλεψε για πρώτη φορά σε Εθνική ομάδα. Δεν ήξερε και την νοοτροπία μας, ίσως να μην είχε και καλούς συνεργάτες. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός προπονητής. Φανταστείτε να είχαμε πάρει έναν Έλληνα προπονητή και να έκανε αυτά τα αποτελέσματα. Θα τον είχαν κρεμάσει".

Για την αναβολή του πρωταθλήματος: "Όταν δεν παίζεις ποδόσφαιρο σκοτώνεις τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τους φιλάθλους. Ακόμα και τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο. Σε λίγο όλα θα είναι μόνο Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ. Δεν είναι λύση να μην γίνονται αγώνες. Έχει και στην Εθνική αντίκτυπο. Να κάτσουν όλοι κάτω να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με καλή θέληση όλα γίνονται".

Για τον Άρη: "Αγαπάω τους φιλάθλους του Άρη. Η ομάδα πλησιάζει την κορυφή και θα τα καταφέρει. Σιγά σιγά όλα θα μπουν στον δρόμο τους. Πιστεύω λείπει πολύ ο Άρης από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως και οι άλλες μεγάλες ομάδες. Στις πιο δύσκολες στιγμές δένεσαι και περισσότερο και αυτό έγινε με εμένα και τον Άρη. Μου λείπει και αυτός και οι φίλαθλοι του".

Τέλος για το μέλλον του: "Ας αρχίσει μία το πρωτάθλημα και βλέπουμε".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ