ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ερίκ Καντονά στο Sport24.gr

Ο Ερίκ Καντονά στο Sport24.gr

To Sport24.gr λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκός-Πλατανιάς στο OAKA συνάντησε τον Ερίκ Καντονά καταγράφοντας το μεγαλείο του Γάλλου "θρύλου" του ποδοσφαίρου. Ο σεβασμός του για δύο "αιωνίους", η ατάκα του για την οικονομική κρίση και η αποθέωση από τους Έλληνες φανς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (photos).

Αντικρίζοντας τον Ερίκ Καντονά αρκετή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκός-Πλατανιάς στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ θαρρείς πως θα ακούσεις από τα χείλη του την μνημειώδη ατάκα του από την ταινία “Looking For Eric” του Ken Loats “I am not a man, I am Cantona".

Χωρίς υψωμένο γιακά (σήμα κατατεθέν του την δεκαετία του ’90), με γένια, γυαλιά ηλίου περασμένα στο μπλουζάκι αλλά με το γνωστό σπινθηροβόλο βλέμμα εξακολουθεί να σε "ψαρώνει” με τον μύθο που τον συνοδεύει.

Λακωνικός, αλλά συνάμα ευγενέστατος και προσιτός έδειχνε να απολαμβάνει τον ενθουσιασμό των θαυμαστών του. Από την στιγμή που έγινε αντιληπτός στους ελάχιστους οπαδούς του Παναθηναϊκού αλλά και της… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανταποκρίθηκε σε κάθε επιθυμία τους.

Ο Ερίκ Καντονά στο Sport24.gr

Οι "κόκκινοι διάβολοι" άλλωστε αποτελούν την μεγάλη αδυναμία του και δεν θα μπορούσε να χαλάσει το χατήρι στο ελληνικό fan club της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπογράφοντας σε φανέλες, περιοδικά και φωτογραφίες με το έμβλημα του αγγλικού συλλόγου.

Με σπορ ντύσιμο, ευδιάθετος και υπομονετικός αστειευόταν με μία λιλιπούτεια θαυμάστρια του την στιγμή που το τηλεοπτικό συνεργείο του Canal+ που τον συνοδεύει σε κάθε βήμα του κατέγραφε τις αντιδράσεις του.

Ο Ερίκ Καντονά στο Sport24.gr

Ο King Eric, ο οποίος είχε δηλώσει πως η στιγμή που προτιμά από την ποδοσφαιρική του καριέρα ήταν όταν κλώτσησε τον χούλιγκαν της Κρίσταλ Πάλας το 1995 αρκέστηκε να μιλήσει στο Sport24.gr για τους δύο αιωνίους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Άλλωστε με την ιδιότητα του παραγωγού και παρουσιαστή ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με τα έξι μεγαλύτερα ντέρμπι της Ευρώπης ταξίδεψε στην Αθήνα.

"Ήρθα στην Αθήνα για να ζήσω από κοντά την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του κόσμου.

Είναι δύο ομάδες με συχνή παρουσία στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και μεγάλη ιστορία. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ προκειμένου να ανακαλύψω την ιστορία και των δύο συλλόγων".

Ο 46χρονος Γάλλος σταρ περπάτησε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ γνωρίζοντας την αποθέωση. Η πρώτη εμπειρία του στο συγκεκριμένο γήπεδο δεν ήταν και η πιο ευχάριστη καθώς το 1987 ως ποδοσφαιριστής της Οσέρ είχε γνωρίσει την ήττα από το "τριφύλλι" με 2-0 σε ματς στο πλαίσιο του πάλαι ποτέ Kυπέλλου UEFA.

Ο Ερίκ Καντονά στο Sport24.gr

Το βράδυ του Σαββάτου πήρε μία ακόμη γεύση από ελληνική διασκέδαση παρακολουθώντας σε μαγαζί της παραλιακής το μουσικό πρόγραμμα του λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, με τον οποίο είχε συνομιλία.

Ο Ερίκ Καντονά επρόκειτο το μεσημέρι να επισκεφθεί το "Απόστολος Νικολαϊδης" ωστόσο λόγω της διεξαγωγής του ημιμαραθωνίου αγώνα δρόμου Ακρόπολης και παράλληλων αθλητικών εκδηλώσεων δεν μετέβη στη "Λεωφόρο".

Το απόγευμα θα βρίσκεται στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» προκειμένου να παρακολουθήσει από τη σουίτα του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη την αναμέτρηση των "ερυθρολεύκων" με τον ΠΑΟΚ.

Ο άλλοτε άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει καριέρα ηθοποιού. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που έχει κηρύξει πόλεμο κατά των τραπεζών εκφράζοντας την δυσφορία του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία.

Ο Ερίκ Καντονά στο Sport24.gr

Ένας αιώνιος επαναστάτης που προτείνει αντίσταση στο κεφάλαιο δίχως αίμα αλλά με… bank run.

“Αντί να βγεις στους δρόμους και να διανύσεις χιλιόμετρα, πήγαινε στην τράπεζά σου και απόσυρε τις καταθέσεις σου. Αν υπάρξουν 20 εκατομμύρια άνθρωποι που αποσύρουν τις καταθέσεις τους το σύστημα θα καταρρεύσει χωρίς όπλα, χωρίς αίμα, τίποτα.

Τρία εκατομμύρια, δέκα εκατομμύρια και τότε θα υπάρξει πραγματική απειλή. Και τότε θα γίνει η πραγματική επανάσταση. Η επανάσταση θα γίνει μέσω των τραπεζών”.

Ο Ερίκ Καντονά στο Sport24.gr

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ