ΕΛΛΑΔΑ

Ο Έλληνας που τρέλανε τον Φέργκιουσον!

Ο Έλληνας που τρέλανε τον Φέργκιουσον!

Το Sport24.gr μίλησε με τον νεαρό άσο του Τυρνάβου, Χρήστο Αλεξίου, που μπήκε στο μάτι του σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τον κάλεσε για δοκιμή στις 27 Ιουνίου στην Αγγλία.

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς. Πως γίνεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ανακάλυψε ένα νεαρό ποδοσφαιριστή που θεωρείται ταλέντο στις μικρές κατηγορίες και οι δικοί μας (υπερ)παράγοντες να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Ίσως όμως και να είναι καλύτερα έτσι, αφού πόσα παιδιά περνάνε από τις ακαδημίες των "μεγάλων" ομάδων ή έρχονται με όνειρα και φιλοδοξίες και στο τέλος καταλήγουν αιώνια ταλέντα αφού κανείς δεν δουλεύει και δεν ασχολείται σοβαρά μαζί τους.

Κάπως έτσι λοιπόν ξεκινάει και το ταξίδι του 18αχρονου Χρήστο Αλεξίου προς το άγνωστο με βάρκα την... Γιουνάιτεντ. Ένα ωραίο πρωί λοιπόν εκεί που ζούσε την απλή καθημερινότητα στην ομάδα του Τυρνάβου, έσκασε μύτη ένα φαξ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Το παιδί όπως καταλαβαίνετε υπέστη ένα σοκ (με την καλή έννοια), αφού δεν μπορούσε να πιστέψει το γεγονός.

"Πριν τρεις μέρες (την Τρίτη δηλαδή 17 Μαΐου) πληροφορήθηκα και εγώ πως ήρθε ένα φαξ στην ομάδα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που με ήθελε να με δοκιμάσει", είπε αρχικά στο Sport24.gr ο νεαρός άσος του Τυρνάβου.

"Να πω την αλήθεια δεν το πίστεψα. Νόμιζα πως μου έκαναν πλάκα, αλλά το είδα με τα μάτια μου και τρελάθηκα! Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος με το γεγονός".

Τέσσερις μέρες είναι μόνο η αρχή

Όπως μάθαμε το φαξ αναφέρει πως ο Χρήστος Αλεξίου θα δοκιμαστεί για τέσσερις ημέρες στην Αγγλία, σε ένα τουρνουά όπου θα βρεθούν τα 100 μεγαλύτερα ταλέντα που παρακολουθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στη συνέχεια οι δέκα (ίσως και λίγοι παραπάνω) από αυτούς θα επιλεγούν από τους συνεργάτες του Άλεξ Φέργκιουσον και θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα συμβόλαιο με τη δεύτερη ομάδα.

"Μπορεί να πετάω στα σύννεφα αυτή τη στιγμή, όμως θα πάω στην Αγγλία για να δώσω τη μάχη μου και ότι καλύτερο βγει. Θα είναι μεγάλη εμπειρία για εμένα και θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερος. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που θα ζήσω αυτή την εμπειρία", μας είπε ο 18χρονος άσος για το ταξίδι στο όνειρο.

Το κεφάλι χαμηλά

Με το που έγινε γνωστή η είδηση, αμέσως στα παιχνίδια του Τυρνάβου άρχισαν να πηγαίνουν διάφοροι μάνατζερ και άνθρωποι ομάδων από την Ελλάδα. Ο νεαρός άσος ωστόσο κρατάει μικρό καλάθι και προειδοποιεί:

"Δεν μπορώ εγώ να κρίνω αν όντως με κοιτάνε και αν υπάρχουν προτάσεις. Ακούω πολλά για μάνατζερ και ενδιαφέρον, αλλά περιμένω. Στόχος μου είναι να τα πάω καλά στην Αγγλία και θα δούμε, δεν θέλω να πάρουν τα μυαλά μου αέρα", είπε πολύ ώριμα ο Χρήστος Αλεξίου.

Ποιος είναι όμως ο νεαρός άσος;

Ο Χρήστος Αλεξίου λοιπόν αποκτήθηκε από τον Τύρναβο το καλοκαίρι που μας πέρασε, όταν οι άνθρωποι της ομάδας τον είδαν σε ένα φιλικό ματς με την ομάδα της Σπερχειάδας φθιώτιδας.

Είναι 18 ετών και αρκετά ψηλός (1,92 ζωή να έχει), γρήγορος και με εξαιρετική τεχνική παρά το ύψος του, γεγονός που τράβηξε τα βλέμματα των Άγγλων.

Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε στο παιδί ότι καλύτερο, μακάρι να πετύχει και να επιλεγεί στους 10-15 καλύτερους και... εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Απόστολος Βέλλιος!

** Να ευχαριστήσουμε τον συνάδελφο δημοσιογράφο από το Athleticlarissa.gr Χρήστο Γκατζούλη για τη βοήθεια και για τη φωτογραφία που βλέπετε στο κείμενο.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ