ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου
Μελισσανίδης Μαρινάκης Κοντονής Σαββίδης Αλαφούζος

Το μεσημέρι της Πέμπτης (14:00, 24/3) θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου στη προγραμματισμένη συνάντηση Κοντονή - Μαρινάκη - Μελισσανίδη - Σαββίδη.

Λίγο έως πολύ το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει κοντά στο σημείο μηδέν. Τόσο από πλευράς του προβλήματος της βίας, όσο και στο κατά πόσο το προϊόν είναι ελκυστικό ( η Super League έμεινε χωρίς κεντρικό χορηγό φέτος). Έτσι, η συνάντηση του υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, με τους "μεγάλους" παίκτες του ποδοσφαίρου είναι κρίσιμη και ίσως ιστορική.

Κάθε πλευρά έχει τη δική της ατζέντα, ενώ υπάρχουν και συμμαχίες με σκοπό τα "θέλω" τους να περάσουν πιο εύκολα. Τα πάντα, ωστόσο, θα ξεκαθαρίσουν το μεσημέρι (14:00) της Πέμπτης. Μέχρι τότε καλό είναι να δούμε τι θα ζητήσει η κάθε πλευρά.

Σαββίδης - Μελισσανίδης

Οι δυο ισχυροί άνδρες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αναμένεται, σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον, να πάνε με κοινή ατζέντα στη συνάντηση, έτσι ώστε να πιέσουν όσο το δυνατόν καλύτερα την πλευρά τόσο του Σταύρου Κοντονή όσο και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι κοινές γραμμές θα αφορούν την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, τη διαφάνεια στις αποφάσεις των οργάνων, την αλλαγή στην προεδρία της ΕΠΟ και τον εκσυγχρονισμό του αθλήματος. Από εκεί και πέρα είναι βέβαιο πως λάθε πλευρά θα έχει και τις δικές της κόκκινες γραμμές που θα ξεκαθαρίσουν κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Μην ξεχνάμε πως όλοι όσοι θα παραβρεθούν είναι απρόβλεπτοι, οπότε δεν αποκλείονται εκπλήξεις.

Βαγγέλης Μαρινάκης

Η παρουσία του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν ήταν φιξαρισμένη μέχρι πρόσφατα. Τελικά θα δώσει το "παρών" στη συνάντηση, όμως είναι άγνωστο ποια στάση θα κρατήσει. Δεν αποκλείεται να υπάρξει σύγκληση στα οργανωτικά θέματα και τον εκσυγχρονισμό του αθλήματος, όπως και να γίνουν προσπάθειες για την αποφυγή αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη.

Γιάννης Αλαφούζος

Η στάση του Παναθηναϊκού είναι αρνητική όσον αφορά τη συνάντηση με την πράσινη ΠΑΕ μάλιστα να βγάζει και ανακοίνωση , στην οποία επαναλαμβάνει τις θέσεις της όσον αφορά τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βέβαια δεν αποκλείεται τελευταία στιγμή να γίνει η έκπληξη, κάτι που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Σταύρος Κοντονής

Ο υφυπουργός αθλητισμού φαίνεται αποφασισμένος αυτή τη φορά να μην κάνει πίσω όσον αφορά τις αλλαγές στον αθλητικό νόμο. Όμως ένας αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων και της Εθνικής, όπως και ένας αντίστοιχος σε μπάσκετ και κλασικό αθλητισμό, μπορεί να αλλάξει τη στάση του.

Λίγο έως πολύ γνωρίζουμε τι θέλουν οι "μεγάλοι" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η στάση που θα κρατήσει ο Σταύρος Κοντονής έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ