ΕΛΛΑΔΑ

Η κρίση διώχνει τους Έλληνες παίκτες

Η κρίση διώχνει τους Έλληνες παίκτες
Η κρίση διώχνει τους Έλληνες παίκτες

Διαβάστε για την τάση φυγής των Ελλήνων, κι όχι μόνο, ποδοσφαιριστών από τη χώρα μας, τον θάνατο του ελληνικού ποδοσφαίρου και ποιες αγορές ενδιαφέρονται για τα δικά μας παιδιά.

Συνομιλώντας με αρκετούς ποδοσφαιριστές και αρκετούς διαμεσολαβητές μεταγραφών, η ατάκα που ακούσαμε από την πλειοψηφία αυτών ήταν: "Ξέραμε πως έρχεται πτώση, αλλά τόσο ανώμαλα δεν την περίμενε κανείς. Το ποδόσφαιρο πέθανε μέσα σε ένα χρόνο".

Οι εξελίξεις σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αλλά και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ΠΑΟΚ και Άρης ήρθαν σαν κερασάκι στην τούρτα για να αναδείξουν την πρωτοφανή κατάσταση που αντιμετωπίζει ολόκληρη η ποδοσφαιρική αγορά στην Ελλάδα.

Πλέον οι περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές την... ψάχνουν για το εξωτερικό, ακόμα και σε ομάδες που δεν είναι πρώτης γραμμής (ή πρώτης κατηγορίας). Για όσους βιαστούν πουν τα γνωστά περί " φανέλας", "... και χάρη τους κάνουν που παίζουν στην τάδε ομάδα", "... έπρεπε να λένε κι ευχαριστώ", "... τα κάνετε όλα για τα λεφτά", ας βάλουν τους εαυτούς τους στη θέση των επαγγελματιών παικτών.

Εξάλλου η βιτρίνα με τα μεγάλα συμβόλαια (όταν αυτά πληρώνονται ή ισχύουν μέχρι το τέλος με τους ίδιους όρους), είναι μικρή. Εκείνοι που πλήττονται, ουσιαστικά, είναι η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών που παίρνουν ελάχιστα χρήματα, χωρίς ασφάλιση και αγωνιζόμενοι σε κακές συνθήκες.

Έξοδος

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν φτιάξει καλό όνομα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, αφού και λίγα χρήματα παίρνουν, σε σχέση με άλλες χώρες, και έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες.

Έτσι από τις πληροφορίες που συλλέξαμε και τις συνομιλίες που αναφέραμε νωρίτερα, μάθαμε πως οι αγορές της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας, ακόμα και της Γαλλίας είναι ο κύριος προορισμός αυτό το καλοκαίρι.

Εκτός από αυτές τις αγορές όμως υπάρχει και ένα νέο... φρούτο με την Ασία! Προχωρημένο ενδιαφέρον υπήρξε για δυο Έλληνες ποδοσφαιριστές (Γιώργος Φωτάκης, Βαγγέλης Μόρας), ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε κι άλλες εκπλήξεις (ακούγεται έντονα το όνομα του Κώστα Κατσουράνη).

Δεν είναι κορόιδα

Το ότι υπάρχουν χρήματα στην Βόρεια Ευρώπη, την Ασία και τις χώρες της Σαουδικής Αραβίας δεν σημαίνει πως θα τα σκορπίσουν δεξιά κι αριστερά. Ειδικά στα ΗΑΕ και στην Σαουδική Αραβία ψάχνουν κυρίως παίκτες από την Λατινική Αμερική και σε ηλικίες το πολύ μέχρι 31 ετών.

Βέβαια το EURO του καλοκαιριού είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά που θα καταφέρουν να δώσουν το "παρών", αφού ίσως τους ανοίξει το δρόμο για μία καλή μεταγραφή.

Αλλάζει ο χάρτης...

Κλείνοντας να πούμε κάτι ακόμα που ακούσαμε από τους περισσότερους διαμεσολαβητές μεταγραφών. Οι 5-10 καλύτεροι Έλληνες παίκτες αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα, μόνο με θαύμα θα συνεχίσουν και του χρόνου στην Superleague.

Επίσης, κάτι που έχουμε επισημάνει πολλές φορές στα κείμενα μας, ομάδες όπως ο Ατρόμητος, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Παναιτωλικός, ο Εργοτέλης και κάποιοι ακόμα σύλλογοι, είναι μαγαζιά γωνία που οι παίκτες θα προτιμήσουν.

Υπάρχει μάλιστα χαρακτηριστικό παράδειγμα ποδοσφαιριστή, που το όνομα του ακούστηκε αρκετά τελευταία, ο οποίος προτιμά να πάει σε μία από αυτές, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο, από κάποια άλλη πιο "μεγάλη".

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο και θα μας προσγειώσει στην σκληρή πραγματικότητα. Εκτός κι αν έχει κανείς τίποτε λεφτά κρυμμένα σε κανένα χωράφι για να τα βάλει στο ποδόσφαιρο.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ