ΕΛΛΑΔΑ

Η Football League αθωώνει, η ΕΕΑ τιμωρεί!

Η Football League αθωώνει, η ΕΕΑ τιμωρεί!
INTIME SPORTS

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκρινε "ύποπτο χειραγώγησης" το παιχνίδι Αχαρναϊκού - Παναιγιάλειου που είχε γίνει τον περασμένο Ιούνιο, η πειθαρχική επιτροπή της Football League όμως, είχε απαλλάξει την ομάδα του Αιγίου.

"Ύποπτο χειραγώγησης" έκρινε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τον αγώνα ανάμεσα σε Αχαρναϊκό και Παναιγιάλειο, που είχε διεξαχθεί στις 3/6/2015 για την 8η αγωνιστική των play out της Football League (2-1).

Η ΕΕΑ ανακοίνωσε ότι "θεωρεί ύποπτο χειραγώγησης τον ως άνω αγώνα και αποφασίζει την αφαίρεση των δυο ως άνω ομάδων από τον πίνακα των ΠΑΕ που μπορούν να συμπεριληφθούν στα έντυπα παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης της ΟΠΑΠ ΑΕ και όλων των άλλων εταιρειών που νόμιμα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με αντικείμενο τον στοιχηματισμό".

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ είχε ασκήσει τον προηγούμενο Ιούνιο πειθαρχική δίωξη στον Παναιγιάλειο, αλλά η πειθαρχική επιτροπή της Football League με απόφαση που είχε πάρει στις 15/7, είχε απαλλάξει την ομάδα του Αιγίου την οποία τώρα η ΕΕΑ τιμωρεί.

Κύκλοι της Επιτροπής υποστήριζαν ότι αυτό συμβαίνει γιατί στην ΕΕΑ αρκούν οι ενδείξεις για να τιμωρήσουν τις ομάδες. Και όπου ενδείξεις στην προκειμένη περίπτωση, οι έγγραφες διαπιστώσεις του συστήματος στοιχηματικής απάτης (BFDS) που συνεργάζεται με την UEFA. Στον συγκεκριμένο αγώνα είχαν παιχτεί στο στοίχημα 71.000 ευρώ ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια της κατηγορίας ο τζίρος ήταν στις 4-5.000 ευρώ.

Επίσης, η Επιτροπή για τον αγώνα Παναιγιάλειος - Ερμιονίδα, στις 7/6 για την 9η αγωνιστική των play out της Football League (2-0) έκρινε ότι "δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ως προς τη χειραγώγηση αυτού του αγώνα". Η πειθαρχική επιτροπή της Football League για το επίμαχο παιχνίδι είχε απαλλάξει και τις δύο ομάδες.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ