ΕΛΛΑΔΑ

Γράφας: "Είμαστε ομάδα με όλη την σημασία της λέξης"

Γράφας: "Είμαστε ομάδα με όλη την σημασία της λέξης"

Η Κηφισιά αναδείχθηκε Κυπελλούχος Αθηνών και ο πρωτεργάτης της επιτυχίας, ο προπονητής της ομάδας, Θωμάς Γράφας, μιλάει στο Sport24.gr για την συνταγή που οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Θωμάς Γράφας ανέλαβε την Κηφισιά το περασμένο καλοκαίρι και πρόλαβε μέσα σε λίγους μήνες παρουσίας του στην ομάδα να αφήσει το στίγμα του. Πριν από μερικές ημέρες οδήγησε την αθηναϊκή ομάδα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αθηνών, ενώ έχει ήδη εξασφαλιστεί η άνοδος από την Δ' στην Γ΄ Εθνική.

Ο φιλόδοξος τεχνικός μίλησε στο Sport24.gr για τις στιγμές που σημάδεψαν τον δραματικό τελικό Κυπέλλου (σ.σ. 4-3 στα πέναλτι) κόντρα στο Αιγάλεω, την ομάδα που καθοδηγούσε την περσινή περίοδο.

Γράφας: "Είμαστε ομάδα με όλη την σημασία της λέξης"

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Συγκλονιστικός ο τελικός... Ισοφαρίσατε με πέναλτι στο 90' και κατακτήσατε το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι...

"Ηταν δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ιστορική ομάδα. Οταν φτάνεις στο 90ο λεπτό και χάνεις το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι την ήττα. Νωρίτερα, όμως, στο 75' είχαμε κάνει κάποιες κινήσεις από τον πάγκο, ρισκάραμε και δικαιωθήκαμε. Μπορεί να ισοφαρίσαμε με πέναλτι, αλλά η ομάδα βοηθήθηκε γιατί έγινε πιο επιθετική. Στην παράταση είχαμε μέσα στο γήπεδο πολλους επιθετικογενείς παίκτες και είπαμε στα παιδιά ότι η λογική μας είναι αν δούμε ότι το παιχνίδι δεν μας βγαίνει να το οδηγήσουμε στα πέναλτι. Κι έτσι έγινε".

- Οι φίλαθλοι της περιοχής πως αντιλαμβάνονται τέτοιες επιτυχίες, τους "ζεσταίνουν" ενόψει της συνέχειας;

"Τους ζεσταίνουν, αυτό είναι σίγουρο. Η Κηφισιά δεν το περίμενε να πάρουμε το Κύπελλο, στο ξεκίνημα οι στόχοι μας δεν ήταν τόσο υψηλοί. Στην διαδρομή, όμως, ήρθε και το Κύπελλο και η άνοδος στην Γ΄ Εθνική. Οι φίλαθλοι μας δείχνουν έμπρακτα ότι μας στηρίζουν με την παρουσία τους στο γήπεδο. Ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας".

Γράφας: "Είμαστε ομάδα με όλη την σημασία της λέξης"

- Τι σημαίνουν για εσάς προσωπικά οι επιτυχίες της Κηφισιάς;

"Κατ' αρχήν είναι μία δικαίωση της συλλογικής δουλειάς που γίνεται. Φυσικά αισθάνομαι και προσωπικά δικαιωμένος, νομίζω ότι όποιος δουλεύει αμοίβεται. Το σημαντικό, πάντως, είναι ότι υπάρχει ιδανικό κλίμα και αυτό ξεκινάει από την διοίκηση. Από την αρχή της περιόδου με πρωτεργάτη τον πρόεδρο και με τους παίκτες φτιάξαμε μία ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Εγώ σαν προπονητής είμαι αφοσιωμένος μόνο στο αγωνιστικό και όλα τα άλλα τα λύνουν ο γενικός αρχηγός και η διοίκηση".

- Η οικονομική κρίση φαίνεται πιο έντονα σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών;

"Την βιώνουν όλες οι ομάδες. Θέλω να πω ότι η Κηφισιά τα περασμένα χρόνια είχε υψηλότερο μπάτζετ απ' ότι φέτος. Αυτή την στιγμή με ένα μπάτζετ αρκετά λογικό κατάφερε να πετύχει και να φέρει διακρίσεις. Πέρα από την κατάκτηση του Κυπέλλου είμαστε πρώτοι μαζί με το Αιγάλεω και έχουμε εξασφαλίσει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Εμείς, ωστόσο, είχαμε στοχοποιήσει το παιχνίδι Κυπέλλου, αφού λόγω της αναδιαρθρωσης των κατηγοριών την άνοδο μπορεί να την πετύχει και μία ομάδα που βρίσκεται σε χαμηλότερη θέση απ' ότι εμείς".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ