ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τσάνας: "Δεν θα αποτυγχάνουμε πάντα"

Τσάνας: "Δεν θα αποτυγχάνουμε πάντα"

Ο Κώστας Τσάνας, εκ των βοηθών του Μίχαελ Σκίμπε στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας μίλησε στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" και στον Νίκο Συριώδη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το Euro.

Στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με το Νίκο Συριώδη μίλησε ο Κώστας Τσάνας, εκ των βοηθών του Μίχαελ Σκίμπε στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας. Αναλυτικά:

Για τα φιλικά που έδωσε η Εθνική ομάδα στην Αυστραλία: “Στο πρώτο παιχνίδι ξέραμε ότι δεν θα είμαστε έτοιμοι και αυτό φάνηκε. Όσο περνούν οι μέρες, τόσο καλύτερα χτίζεται μια ομάδα και οι ποδοσφαιριστές αποκτούν συνοχή. Έτσι, στο δεύτερο παιχνίδι παρουσιαστήκαμε πολύ καλύτεροι και δίκαια φτάσαμε στη νίκη. Ο κύριος Σκίμπε δοκιμάζει διάφορα σχήματα και διάφορους ποδοσφαιριστές. Από τα φιλικά εξήγαγε χρήσιμα συμπεράσματα για την συνέχεια”.

Για τους στόχους τις Εθνικής από εδώ και μπρος: “Είμαστε μια χώρα με αρκετά καλούς ποδοσφαιριστές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως το σερί άσχημων παιχνιδιών που κάναμε. Πιστεύω ότι στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα παρουσιαστούμε όσο καλύτεροι γίνεται. Έχουν καταλάβει και οι ποδοσφαιριστές ότι όσα έγιναν στα προκριματικά του Euro, δεν τους αντιπροσωπεύουν. Στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Δεν είναι ότι καλύτερο να παρακολουθείς από την τηλεόραση μια μεγάλη διοργάνωση. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Το παρελθόν βοηθάει μόνο για να εντοπίσεις τα αίτια της αποτυχίας και να κάνεις όσα χρειάζονται για να προχωρήσεις. Εμείς θα προσπαθήσουμε για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον. Το ότι αποτύχαμε μια φορά, δεν σημαίνει ότι θα αποτυγχάνουμε πάντα. Έχουμε μια πρώτης τάξης ευκαιρία στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου να καταφέρουμε κάτι καλό”.

Για τον Μίχαελ Σκίμπε: “Ένας προπονητής Εθνικής ομάδας πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να πάρει το καλύτερο που μπορεί από τους παίκτες του και να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Αυτό το γνωρίζει ο κύριος Σκίμπε και δείχνει στους ποδοσφαιριστές τι πρέπει να κάνουν για να επιστρέψουν στον δρόμο των επιτυχιών. Έχει την απαραίτητη εμπειρία και διάθεση. Δεν φτάνει όμως μόνο το πως βλέπει ο προπονητής τους παίκτες αλλά και πως δέχονται οι παίκτες τον προπονητή”.

Για το αν υπάρχουν στην Εθνική παίκτες που θα αναλάβουν ηγετικό ρόλο: “Από τη στιγμή που σταματούν κάποιοι ποδοσφαιριστές, πάντα υπάρχουν αυτοί που θα βγουν μπροστά. Αυτό θα το κάνουν με τον τρόπο που αγωνίζονται. Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ σε ονόματα. Πέρασαν εμβληματικοί παίκτες από την Εθνική. Υπάρχουν όμως και τώρα παίκτες που αγαπούν την Εθνική και θα το αποδείξουν με τον τρόπο που θα αγωνιστούν”.

Για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου: “Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί αν στις 6 Σεπτέμβρη θα αντιμετωπίσουμε το Γιβραλτάρ ή το Κόσσοβο. Φαβορί του ομίλου πάντως είναι το Βέλγιο,αλλά αυτό πρέπει να φανεί και στο γήπεδο. Έχει πολύ καλό ρόστερ. Το πρωτάθλημα του Βελγίου δεν είναι πολύ ανταγωνιστικό, αλλά οι διεθνείς αγωνίζονται σε άλλα δυνατά πρωταθλήματα. Δεν θέλουμε να ξανασυμβεί ένας πρόωρος αποκλεισμός. Οι φίλαθλοι βέβαια πρέπει να αγαπούν την Εθνική ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Είχαμε μάθει τα τελευταία χρόνια να λαμβάνουμε μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι πρώτοι απ΄ όλους στενοχωριούνται οι παίκτες. Η Εθνική ομάδα είναι πάνω από τους συλλόγους, πάνω από τη νίκη και την πρόκριση και πρέπει πάντα να την υποστηρίζουμε”.

Για τα μελλοντικά του σχέδια: “Είμαι ικανοποιημένος από την θέση που έχω τώρα στη Εθνική. Βλέπω παίκτες που τους ξέρω από τις μικρές Εθνικές ομάδες και ξέρω ότι επάξια είναι πλέον στην ανδρών. Δεν πρέπει να συμμετέχεις στην Εθνική επειδή κάποιος στο επιβάλει, αλλά επειδή το αισθάνεσαι. Δεν σκέφτομαι τι θα γίνει μελλοντικά στην καριέρα μου, αλλά πως θα βοηθήσω τώρα την Εθνική”.

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: “Στην Ελλάδα πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Χρειάζεται όμως υπομονή και επιμονή για να αναδειχθεί ένα ταλέντο. Δεν χρειάζεται βιασύνη. Η διάρκεια στην καλή απόδοση θα δώσει σε έναν παίκτη την αναγνώριση. Ένα παιδί θα πρέπει να βελτιώνεται συνεχώς, ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο όταν φτάσει σε κατάλληλη ηλικία”.

Για το Euro: “Δύσκολη η πρόβλεψη για το Euro. Μέχρι τώρα έχουμε δει κλειστά παιχνίδια, με ανταγωνιστικό ρυθμό και χωρίς μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων. Πάντα όμως υπάρχουν τα κλασικά φαβορί όπως η Γαλλία και η Γερμανία. Ελπίζω να βρεθεί μια ομάδα που θα σπάσει το κατεστημένο των μεγάλων”.

Για το αν η Εθνική μπορεί να επαναλάβει μια επιτυχία αντίστοιχη με αυτή του 2004: “Υπάρχει η ελπίδα να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχουμε πετύχει στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ειδικά αν συγκρίνουμε την Εθνική μας με αυτή της Αγγλίας. Ελπίζω η Εθνική να επιστρέψει σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται”.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ