ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ωραιότερο γκολ της Εθνικής το φάουλ του Τσιάρτα

Ωραιότερο γκολ της Εθνικής το φάουλ του Τσιάρτα

Οι αναγνώστες του Sport24.gr επέλεξαν το γκολ-φάουλ του Βασίλη Τσιάρτα απέναντι στην Ουκρανία ως το θεαματικότερο γκολ της Εθνικής. Ακολούθησαν οι Χαριστέας (με Γαλλία) και Αναστόπουλος (με Ουγγαρία). Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Η αφορμή ήταν το εντυπωσιακό γκολ του Νίκου Αναστόπουλου απέναντι στην Ουγγαρία. Ακολούθησε η (πολύ δύσκολη) επιλογή δέκα τερμάτων από τα θεαματικότερα που έχει βάλει η Εθνική. Και καταλήξαμε στην δικιά σας ετυμηγορία.

Πάνω από 11.600 αναγνώστες του Sport24.gr επέλεξαν από 1 έως 3 γκολ της λίστας, στέλνοντας στην κορυφή το φάουλ του Βασίλη Τσιάρτα με ποσοστό 25.57%. Ακολούθησε το γκολ του Χαριστέα στον προημιτελικό με τη Γαλλία (18.97%) και η αφορμή για την ψηφοφορία, αυτό του Αναστόπολου (10.83%).

Η τελική κατάταξη

1. Τσιάρτας με Ουκρανία 25.57%

2. Χαριστέας με Γαλλία 18.97%

3. Αναστόπουλος με Ουγγαρία 10.83%

4. Δεληκάρης με Γερμανία 8.60%

5. Κατσουράνης με Βοσνία 8.25%

6. Φρατζέσκος με Βοσνία 7.27%

7. Νίνης με Ισραήλ 6.90%

8. Μαχλάς με Σαν Μαρίνο 5.68%

9. Σαραβάκος με Ολλανδία 4.70%

10. Νικολούδης με ΕΣΣΔ 3.24%

►► Δείτε και τα 10 γκολ στο αφιέρωμα του Sport24.gr

Ωραιότερο γκολ της Εθνικής το φάουλ του Τσιάρτα

To γκολ του Τσιάρτα

Στις 9/10/2004 η Ελλάδα αγωνίζεται στο "Ολιμπίνσκι" για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Γερμανίας. Έχουν περάσει μόλις 3 μήνες από τον θρίαμβο της Πορτογαλίας και τα δύο πρώτα αποτελέσματα στον όμιλο την φέρνουν με την πλάτη στον τοίχο (ήττα στην Αλβανία, ισοπαλία εντός με την Τουρκία).

Ο Σεφτσένκο κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της ομάδας του Ρεχάγκελ στο 48' (1-0), ενώ η βροχή και το βαρύ τερέν αποτελούν τροχοπέδη για την ισοφάριση. Το παιχνίδι πλησιάζει στο τέλος και χρειάζεται κάτι μαγικό για να αλλάξει η μοίρα της Εθνικής.

Καλή ώρα, το αριστερό πόδι του Βασίλη Τσιάρτα. Το φάουλ που κερδίζει η Εθνική στο 82' είναι σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 μέτρων από την εστία. Ο Τσιάρτας όμως δεν έχει καμία αμφιβολία για τις ικανότητές του. Σουτάρει με τεχνική και δύναμη...

Ωραιότερο γκολ της Εθνικής το φάουλ του Τσιάρτα
INTIME SPORTS

...και η μπάλα πηγαίνει συστημένη στην ουκρανική εστία!

Ωραιότερο γκολ της Εθνικής το φάουλ του Τσιάρτα

Στην πορεία του ομίλου, η Ουκρανία πήρε εκδίκηση τόσο για τον αποκλεισμό από το Euro 2004 όσο για την γκολάρα του Τσιάρτα, και μας πέταξε έξω από το Μουντιάλ. Μπορεί λοιπόν σε βάθος χρόνου να μην αποδείχθηκε καθοριστικό αυτό το τέρμα, η ψηφοφορία όμως αφορούσε το ωραιότερο.

Και η πρώτη επιλογή των 11.630 αναγνωστών που ψήφισαν ήταν αυτή:

Πατήστε εδώ αν θέλετε να κατεβάσετε την κεντρική φωτογραφία σε μεγαλύτερη ανάλυση

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ