ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής

Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής
INTIME SPORTS

Ένα μοναδικό δώρο χάρισε η Σλοβακία στην Εθνική μας ομάδα, καθώς η νίκη της μέσα στη Βοσνία αναπτερώνει τις ελπίδες της ελληνικής ομάδας για την πρώτη θέση του 7ου ομίλου και την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Δείτε τα σενάρια πρόκρισης.

Ιδανικά κύλησαν τα πράγματα την 7η αγωνιστική των προκριματικών για την Εθνική μας, παρά την εξαιρετικά δύσκολη νίκη στο Λίχτενσταϊν με το γκολ του Κώστα Μήτρογλου.

Το στραβοπάτημα των Βόσνιων, που περίμεναν οι διεθνείς μας, ήρθε τελικά με αντίπαλο τη Σλοβακία, η οποία πέρασε με 1-0 από τη Ζένιτσα και επανέφερε ισοβαθμία στην κορυφή του ομίλου μεταξύ της Ελλάδας και της Βοσνίας.

Βέβαια, η μεγάλη "ψαλίδα" στη διαφορά τερμάτων (23-4 η Βοσνία, 8-4 η Ελλάδα) δίνει στους Βόσνιους το πλεονέκτημα σε περίπτωση που παραμείνει η ισοβαθμία μέχρι την ολοκλήρωση του ομίλου. Αυτό σημαίνει πως για να βρεθεί η ελληνική ομάδα απευθείας στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, πρέπει να νικήσει και στα τρία παιχνίδια που απομένουν, τα οποία είναι όλα εντός έδρας, και να αφήσει βαθμούς η Βοσνία έστω σε ένα από τα ματς που έχει μπροστά της.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έχουν να αντιμετωπίσουν επί ελληνικού εδάφους τη Λετονία, τη Σλοβακία και το Λίχτενσταϊν, ενώ οι Βόσνιοι θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα την προσεχή Τρίτη, αφού θα αντιμετωπίσουν εκ νέου τους Σλοβάκους, αυτή τη φορά στη Ζίλινα, με ευχή όλων των Ελλήνων να μην φτάσουν στη νίκη.

Έτσι, αν υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σενάριο, η Ελλάδα θα πάει στον αγώνα με τους Σλοβάκους όντας μόνη πρώτη στην κορυφή και με μία μοναδική ευκαιρία να "καθαρίσει" την υπόθεση-πρόκριση από την προτελευταία αγωνιστική, αφού η αυλαία πέφτει στο "Καραϊσκάκης" με το αδύναμο Λίχτενσταϊν, όπου η νίκη φαντάζει δεδομένη.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Λετονία - Λιθουανία 2-1 (20' Μπουλβίτις, 42' Ζιούζινς / 44' Ματουλεβίτσιους)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Σλοβακία 0-1 (77' Πετσόβσκι)

Λίχτενσταϊν - Ελλάδα 0-1 (72' Μήτρογλου)

Η βαθμολογία (σε 7 αγώνες)

1. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 16 (23-4)

2. Ελλάδα 16 (8-4)

3. Σλοβακία 12 (8-5)

4. Λετονία 7 (8-15)

5. Λιθουανία 5 (5-10)

6. Λίχτενσταϊν 2 (3-17)

Τα παιχνίδια που απομένουν

10 Σεπτεμβρίου

Λιθουανία - Λίχτενσταϊν

Σλοβακία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Ελλάδα - Λετονία

11 Οκτωβρίου

Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Λίχτενσταϊν

Λιθουανία - Λετονία

Ελλάδα - Σλοβακία

15 Οκτωβρίου

Λιθουανία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Ελλάδα - Λίχτενσταϊν

Λετονία - Σλοβακία

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ