ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα κριτήρια για το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό

Τα κριτήρια για το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό
INTIME SPORTS

Μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και το αργότερο τέλος του μήνα θα έχει τελειώσει το θέμα του νέου ομοσπονδιακού προπονητή. Ποια είναι τα κριτήρια της επιλογής του και τι ισχύει με τον Μαρκαριάν.

Έχει τραβήξει αρκετά το θέμα του διαδόχου του Κλάουντιο Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας, αφού το αρχικό πλάνο ήταν πριν μπει το νέο έτος να έχει βρεθεί ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, εντούτοις πολλά συνέβησαν στο ενδιάμεσο.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, μετά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και πιθανότατα πριν τις 31 του ίδιου μήνα, θα έχει γνωστοποιηθεί το πρόσωπο που θα επιλέξει ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος έχει πάρει πάνω του την υπόθεση και όλο αυτό το διάστημα κάνει επαφές και συζητήσεις με υποψήφιους προπονητές.

Ο Σέρτζιο Μαρκαριάν, το όνομα του οποίου ακούγεται τις τελευταίες ημέρες στο "γαλανόλευκο" ρεπορτάζ, είναι ένα από τα ονόματα που συζητάει ο "Κάρα". Με τον Ουρουγουανό γνωρίζεται πολύ καλά, τον εκτιμά και ας μην αποκλείουμε τίποτα.

Ο ίδιος βέβαια, μιλώντας στο Sport24.gr, παραδέχτηκε ότι μιλάει με τον Καραγκούνη, αλλά όχι για το θέμα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας. " Δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση μέχρι τώρα", είπε μεταξύ πολλών άλλων, καταλήγοντας πάντως πως " εάν έφτανε μία πρόταση από την Ελλάδα, θα το συζητούσα με μεγάλη χαρά".

Αυτά είναι τα κριτήρια της επιλογής

Αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής του νέου τεχνικού, είναι συγκεκριμένα και με βάση αυτά θα προκύψει ο διάδοχος του Ιταλού κόουτς. Κατ' αρχάς, θα πρέπει να είναι γνώστης από εθνικές ομάδες και να έχει δουλέψει σε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, διότι έχει ιδιαιτερότητες σε σχέση με την καθημερινή δουλειά σε σύλλογο.

Επίσης, θα πρέπει να παίζει παρόμοιο στυλ ποδοσφαίρου με αυτό της Εθνικής μας. Το στυλ που θέλησε να περάσει ο Ρανιέρι, αν και δεν είδαμε το παραμικρό πάνω στο χορτάρι, δεν ταίριαζε με αυτό που μπορεί να υπηρετήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το στυλ παιχνιδιού του Φερνάντο Σάντος και του Ότο Ρεχάγκελ αποτελεί τον "μπούσουλα" για κάθε νέο τεχνικό.

Θα πρέπει να ειπωθεί πως ο νέος προπονητής δεν θα είναι για λίγα ματς στον πάγκο και ασχέτως του πως θα πάει στα προκριματικά του EURO 2016, όπου τα πράγματα είναι έτσι και αλλιώς πολύ δύσκολα. Ο επόμενος κόουτς θα έρθει για να μείνει. Θα στηριχθεί, θα υπάρξει πίστωση χρόνου και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και δεν θα είναι απλά για τα επόμενα παιχνίδια.

Τέλος, το οικονομικό σκέλος σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να μην αποτελέσει βασική παράμετρο για την τελική επιλογή, διότι τα οικονομικά δεν είναι όπως παλιά και ακολουθείται μια πιο μαζεμένη πολιτική από την ΕΠΟ. Ο νέος προπονητής θα είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της Ομοσπονδίας.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ