ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκίμπε: "Συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού με την Αυστραλία"

Σκίμπε: "Συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού με την Αυστραλία"
Σκίμπε ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο "ANZ Stadium" του Σίδνεϊ στις 4 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο πρώτος από τους δύο φιλικούς αγώνες της Εθνικής Ομάδας με την Αυστραλία το προσεχές καλοκαίρι. Τι σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μίχαελ Σκίμπε.

Στο "ANZ Stadium" του Σίδνεϊ στις 4 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο πρώτος από τους δύο φιλικούς αγώνες της Εθνικής Ομάδας με την Αυστραλία το προσεχές καλοκαίρι.

Σχετικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Μίχαελ Σκίμπε δήλωσε τα εξής: "Είμαστε χαρούμενοι που θα αντιμετωπίσουμε την Αυστραλία, μια διαχρονικά καλή ομάδα αν αναλογιστεί κάποιος ότι καταφέρνει συνέχεια να συμμετάσχει στα Παγκόσμια Κύπελλα.

Σκοπεύω να έχω μαζί μου την καλύτερη ομάδα, διότι οι αγώνες μας στην Αυστραλία θα είναι οι τελευταίοι που θα δώσουμε πριν από τον επόμενο Σεπτέμβριο, οπότε θα παίξουμε ένα φιλικό στην Ρωσία και στη συνέχεια θα μπούμε στη διαδικασία της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018.

Οφείλουμε, λοιπόν, να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιωνόμαστε συνέχεια και εκτιμώ ότι αυτοί οι αγώνες θα μας προσφέρουν τη δυνατότητα να τεστάρουμε τις δυνατότητές μας σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού".

Ο ελληνικής καταγωγής ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αυστραλίας, Άγγελος Ποστέκογλου, δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουμε την Εθνική Ελλάδας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το παιχνίδι θα είναι ξεχωριστό για τους Αυστραλούς και Έλληνες φιλάθλους".

Ο τελευταίος αγώνας Αυστραλία-Ελλάδα διεξήχθη πριν από δέκα χρόνια, τον Μάιο του 2006 στην Μελβούρνη, όπου οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει 1-0 ενώπιον 95.000 θεατών. Το δεύτερο φιλικό παιχνίδι με την Αυστραλία είναι προγραμματισμένο για τις 7 Ιουνίου.

Γκιρτζίκης: "Συνεχίζουμε με προσοχή και υπευθυνότητα"

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ στην ιστοσείδα της, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων η γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο δράμα που ζουν οι πρόσφυγες που συρρέουν κατά χιλιάδες στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και για τον λόγο αυτό συγκεντρώθηκαν κουβέρτες που θα αποσταλούν άμεσα στους σταθμούς συγκέντρωσης των προσφύγων.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργου Γκιρτζίκη, ο οποίος, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο της ΕΠΣΗΠ, Κώστα Βρακά ,για την καλή πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται στην ΕΠΟ και τόνισε μεταξύ άλλων:

"Έχουμε προχωρήσει σε σημαντικά βήματα για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που επέτεινε η οικονομική κρίση. Ψηφίσαμε και εφαρμόσαμε νέους κανονισμούς ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα. Εκλέξαμε τακτικούς δικαστές στα όργανα μας, προκειμένου να θωρακίσουμε την αξιοπιστία του αθλήματος. Συνεργαζόμαστε με τη Sportradar, τον επίσημο συνεργάτη της UEFA για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης παιχνιδιών.

Έχουμε φτιάξει ένα ισχυρό επιτελείο στις Εθνικές Ομάδες με τον Μίχαελ Σκίμπε και προχωράμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου και μόνιμου προπονητικού κέντρου, που είναι απαραίτητο για να γίνει σοβαρή δουλειά Εκπαιδεύουμε προπονητές και διαιτητές σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και στεκόμαστε δίπλα στα προβλήματα του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ενισχύουμε τις Ενώσεις με μεταφορά τεχνογνωσίας, προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία τους και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για την περαιτέρω ενίσχυσή τους. Συνεχίζουμε με προσοχή και υπευθυνότητα για να πετύχουμε τις απαραίτητες δομικές διορθώσεις, έτσι ώστε να συμβαδίσουμε με τις εξελίξεις".

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι πρόεδροι άλλων ποδοσφαιρικών ενώσεων, όπως ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, Θωμάς Κάρτσακλας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας, Αθανάσιος Τρομπούκης και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Παπαχρήστος. Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο 97χρονος επίτιμος πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ, Ξενοφώντας Κοντούρης, από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο επικεφαλής του τμήματος εθελοντών στα Γιάννενα, Κωνσταντίνος Τσάγκας, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Γερασιμίδης, ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης και άλλοι.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ