ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Χτυπήστε τους ψηλά"

"Χτυπήστε τους ψηλά"

Το Sport24.gr συνομίλησε με τον Κύπριο διεθνή άσο, Ηλία Χαραλάμπους, ο οποίος ανέλυσε το παιχνίδι της Ιαπωνίας και μας μετέφερε όσα έζησε στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Μπορεί σε πολλούς να μη γεμίζει το μάτι, αυτό όμως απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα. Κοιτάζοντας μάλιστα και την παράδοση, η οποία δεν είναι διόλου ευνοϊκή για την δική μας ομάδα, ο καθένας οφείλει να την αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα και να την αναλύσει διεξοδικά.

Η Ιαπωνία είναι ένα από τα τρία εμπόδια που καλείται να υπερκεράσει η Εθνική μας ομάδα στο δρόμο για μια ιστορική πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Οι Ασιάτες είναι ένας περίεργος αντίπαλος, τον οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να μελετήσει σε βάθος τόσο τα θετικά της στοιχεία, όσο και τα αρνητικά της.

Ένα παιχνίδι που σίγουρα θα περάσει από την... κρησάρα του Φερνάντο Σάντος, είναι εκείνο με αντίπαλο την Κύπρο. Το πρόσφατο φιλικό στη Σαϊτάμα, που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Αλμπέρτο Τζακερόνι, είναι ένα δείγμα προς ανάλυση από την ελληνική πλευρά.

Το Sport24.gr ζήτησε την άποψη του Ηλία Χαραλάμπους, ενός παίκτη που γνωρίζει από πρώτο χέρι το ποδόσφαιρό μας ως -πρώην πλέον- παίκτης του Λεβαδειακού (υπέγραψε στην ΑΕΚ Λάρνακας), ενώ έχει νωπές μνήμες από τους Ιάπωνες, τους οποίους αντιμετώπισε την Τρίτη στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

"Χτυπήστε τους ψηλά"
INTIME SPORTS

Πρώτα απ' όλα, του ζητήθηκε να μιλήσει για την ατμόσφαιρα που συνάντησε, η οποία σε κάθε περίπτωση ήταν πρωτόγνωρη. Ο ίδιος, αφού είπε πως ήταν η καλύτερη... πάσα που θα μπορούσε να του δοθεί, τόνισε πως "είναι ένας πολιτισμός φοβερός. Πρέπει να το ζήσει κάποιος για να μπορεί να το καταλάβει. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αρχές, σεβασμό, τι να σου λέω. Είναι μια μεγάλη εμπειρία και όλοι τους εκεί αγαπούν το ποδόσφαιρο. Ήταν μια μοναδική εμπειρία".

Σχετικά με το πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τους Ιάπωνες και που να επικεντρωθεί, σχολίασε ότι "είναι μια ομάδα πολύ καλή, γρήγορη, αλλά έχει θέματα με τις στατικές φάσεις. Δεν είναι ψηλή ομάδα και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί η ελληνική ομάδα. Είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα, η οποία διαθέτει ψηλά παιδιά και πρέπει να δώσει έμφαση στις στημένες φάσεις".

Μετά, αναφέρθηκε στο ποιοι του έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση και ποιους ξεχώρισε, απαντώντας: "Είναι μια ομάδα που έχει αγωνιστική πειθαρχία. Ο πολιτισμός που ανέφερα πιο πάνω, βγαίνει και στο γήπεδο, στο παιχνίδι της. Μου έκανε εντύπωση το αριστερό μπακ, ο Ναγκατόμο, ο οποίος πλαγιοκοπούσε συνέχεια και μας δημιούργησε προβλήματα. Πολύ καλός παίκτης. Ο Καγκάβα της Γιουνάιτεντ είναι επίσης πολύ καλός παίκτης, ο Χόντα είναι ο κινητήριος μοχλός της στο κέντρο, όμως γνώμη μου είναι πως η Ελλάδα μπορεί να τη νικήσει, αν είναι σοβαρή στον αγώνα".

"Χτυπήστε τους ψηλά"

Μετά, ρωτήθηκε για το τακτικό κομμάτι και ήταν κατατοπιστικός: "Δεν είναι μια ομάδα που αρέσκεται στις βαθιές και στις διαγώνιες μπαλιές. Προτιμάει να παίζει με κάτω την μπάλα και με κοντινές πάσες, εκμεταλλευόμενη και την ταχύτητα των παικτών της. Της αρέσει το γρήγορο παιχνίδι".

Σχετικά με την πεποίθηση ότι στην Ελλάδα δεν ταιριάζουν οι ασιατικές ομάδες, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα, ο ίδιος έχει άλλη γνώμη: "Δεν θα συμφωνήσω με αυτό. Το ποδόσφαιρο αλλάζει, εξελίσσεται και στην Ελλάδα αγωνίζονται παίκτες από το εξωτερικό με τεράστια εμπειρία και παραστάσεις. Δεν θα παίξει σημασία επομένως αυτό. Επιμένω, αν η Ελλάδα δείξει αγωνιστική πειθαρχία, μπορεί να τα πάει πολύ καλά, όχι μόνο στον αγώνα αυτό, αλλά γενικά στο Μουντιάλ. Είναι έμπειροι οι παίκτες της και μπορούν να έχουν πολύ καλή παρουσία".

Τέλος, έκανε και το σχόλιό του για την Ελλάδα και τον Φερνάντο Σάντος, τονίζοντας ότι "είμαι πολύ αισιόδοξος για την ομάδα. Γνωρίζω τους ποδοσφαιριστές, με τους περισσότερους έχω παίξει αντίπαλος, ενώ γνωρίζω και τον προπονητή πολύ καλά. Είναι ό,τι καλύτερο για την ομάδα ο κ. Σάντος. Ελπίζω η Ελλάδα να τα πάει όσο πιο καλά στο Μουντιάλ".

"Χτυπήστε τους ψηλά"

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ