ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάντος: "Πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι"

Σάντος: "Πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι"
INTIME SPORTS

Η Εθνική μας ομάδα υποδέχεται την Λιθουανία την Τρίτη (11/9) και για να πάρει τη νίκη θα πρέπει να παίξει όπως στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Λετονία. Τι είπε για την απουσία του Σαμαρά

Η Εθνική μας ομάδα υποδέχεται την Τρίτη (11/9) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Λιθουανία για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ του 2014 και για να κερδίσει θα πρέπει να ελέγξει 100% τον ρυθμό του αγώνα.

Αυτό είναι το "κλειδί" για το "τρίποντο" σύμφωνα με όσα τόνισε ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (10/9). Παράλληλα ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός αναφέρθηκε στην απουσία του Σαμαρά και στην παραγωγικότητα της Εθνικής.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου:

Για το αν η Λιθουανία είναι στο ίδιο επίπεδο με την Λετονία: " Με βάση αυτά που έχουμε δει ναι μεν υπάρχουν κάποια παρόμοια χαρακτηριστικά των δύο ομάδων, αλλά κατά την γνώμη μου η Λιθουανία είναι πιο επικίνδυνη.

Έχω παρατηρήσει ότι είναι πιο γρήγορη. Έχει 4-5 παίκτες που αγωνίζονται μπροστά και είναι γρήγοροι. Είναι μια ομάδα πιο πολλές φορές κομμένη στα δύο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά καταφέρνει και γίνεται πιο επικίνδυνη. Πιέζει πολύ τον κάτοχο της μπάλας.

Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και θα πρέπει να αγωνιστούμε στο 100%. Το κλειδί είναι να ελέγξουμε το παιχνίδι όπως κάναμε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο με την Λετονία. Αν δεν το κάνουμε αυτό θα αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες".

Για το αν τον απασχολεί η συνολική διαφορά των γκολ σε περίπτωση ισοβαθμίας: " Εμείς κοιτάμε πως θα κερδίσουμε τον αγώνα και τίποτα παραπάνω. Όποιος σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο δηλαδή πόσα γκολ θα βάλει δύσκολα θα προκριθεί, για εμάς δεν είναι προτεραιότητα".

Για το τι προσπάθησε να διορθώσει από το ματς με Λετονία: " Κυρίως προσπαθήσαμε να τονίζουμε στους παίκτες αυτά που έγιναν στο πρώτο ημίχρονο και δεν πήγαν καλά. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είχαν διάθεση και δεν έτρεξαν. Αυτό που είμαι σίγουρος είναι πως οι παίκτες θα δείξουν την ίδια μαχητικότητα όπως στο δεύτερο ημίχρονο.

Περισσότερο επικεντρωθήκαμε στην οργάνωση του παιχνιδιού μας. Αυτό ήταν που έκανε την διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο με την Λετονία, Δεν είναι τυχαίο πως στην πρώτη ερώτηση αυτό που είπα είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να βάλουμε τα γκολ και να νικήσουμε".

Για το γεγονός ότι μέχρι πριν ένα χρόνο έλεγαν η ομάδα παίζει για το ένα γκολ και στα δύο τελευταία ματς παρουσιάζεται παραγωγική τι είναι αυτό που άλλαξε εκτός από ουσία να προσφέρει και θέαμα: " Είχα δηλώσει απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία αυτή της ομάδας. Με την Λετονία η ομάδα έπαιξε πάρα πολύ καλά και έφτασε σε αυτό το σημείο που εγώ θέλω να βλέπω. Να κάνει ευκαιρίες και να πετυχαίνει γκολ".

Τι διαφορετικό έχει το 4-4-2 από τα άλλα συστήματα για την Εθνική: " Για μένα δεν έχει καμία διαφορά και αυτό γιατί το ποιο σημαντικό έχει να κάνει με τον τρόπο που κινούνται οι παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι οι αρχικές τοποθετήσεις. Αυτό ήταν και το λάθος που κάναμε στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν μια ομάδα στατική στον αγωνιστικό χώρο και η διαφορά είναι αυτή.

Ναι μεν το 4-4-2 είναι η αρχική θέση των παικτών, αλλά από εκεί και πέρα είναι το πώς θα κινηθούν οι παίκτες και πως θα βοηθήσουν τον συμπαίκτη τους για να πετύχουμε γκολ και αυτό φάνηκε καλά στο ματς με τη Λετονία. Πετύχαμε το πρώτο γκολ και μετά παρότι αλλάξαμε το σύστημα συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό και πετύχαμε και άλλο γκολ".

Για τις δηλώσεις του προπονητής της Λιθουανίας ότι είναι η Βοσνία φαβορί για την πρόκριση: " Αυτό θα πρέπει να μας δώσει μεγαλύτερη δύναμη για να δείξουμε κάποια πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Να αποδείξουμε στο γήπεδο ποια είναι η καλύτερη ομάδα και ποια όχι. Όμως μόνο αν είμαστε συγκεντρωμένοι 100% και στο ματς με την Λιθουανία θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε αυτό που θέλουμε".

Τέλος για τον τραυματία Σαμαρά και πόσο σημαντική είναι η απώλειά του είπε: " Ο Σαμαράς είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός για μένα. Βοηθάει το αγωνιστικό μας παιχνίδι. Αλλά έχω πει πολλές φορές, το γεγονός πως κανένα μα κανένα όνομα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ομάδα.

Δεν έχουμε τον Σαμαρά, ο Αβραάμ είναι τραυματίας, δεν έχουμε τον Καραγκούνη σημαντικά ονόματα και η ομάδα αν θέλει να λέγεται ομάδα θα πρέπει να βρίσκει τις λύσεις. Πιστεύω πολύ στην δουλειά που κάνουμε και πιστεύω στους παίκτες μου οι οποίοι αξίζουν να βρίσκονται εδώ".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ