ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάντος: "Φυσιολογικό το φαξ του Παναθηναϊκού"

Σάντος: "Φυσιολογικό το φαξ του Παναθηναϊκού"
Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος δεν νιώθει ενοχή για την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα στην συνέντευξη Τύπου και για το φαξ της "πράσινης" ΠΑΕ. Τι είπε για τους τραυματισμούς και το ματς με την Βοσνία

Καμία ενοχή δεν νιώθει ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Φερνάντο Σάντος για το φαξ που απέστειλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τους τραυματισμούς παικτών. Μάλιστα ο Πορτογάλος αναφέρθηκε λεπτομερώς για το πως προπονήθηκαν οι παίκτες και ποιοι δήλωσαν πως είχαν προβλήματα από τις ομάδες τους.

Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε στο ματς με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη, τονίζοντας πως οι παίκτες είναι καλά προετοιμασμένοι και πως ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο για να έρθει η νίκη, επισημαίνοντας πως δεν θα σταθεί στις απουσίες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου:

Αρχικά ο Φερνάντο Σάντος σχολίασε την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (σ.σ. για τους τραυματισμούς: " Ούτε έχω βαρεθεί ούτε νοιώθω ενοχή. Πριν από λίγο μας ήρθε ένα φαξ από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ένα φαξ απολύτως φυσιολογικό. Ούτε μας κατηγορεί ούτε παρεμβαίνει στη δουλειά μας. Απλώς για να είναι ξεκάθαρο πλέον για τους συλλόγους και για τους προπονητές τους, το τι κάνουμε εδώ πέρα.

Δε λάβαμε καμία πληροφόρηση από κανέναν ποδοσφαιριστή για πρόβλημα. Δεν μας είπε κανείς τίποτα. Εάν οι σύλλογοι γνωρίζουν για κάποιο πρόβλημα πρέπει να μας το πουν. Δεν είμαστε ανεύθυνοι. Εμείς όταν έρχονται οι παίκτες στο ξενοδοχείο έχουμε ατομική κουβέντα μαζί τους για να μάθουμε πως νοιώθουν.

Σε αυτή την κουβέντα είμαστε εγώ ο Καρβουνίδης. Τοροσίδης, Μανιάτης, Νίνης Χριστοδουλόπουλος μας είπαν ότι νοιώθουν κάποια κούραση. Και από τη δική μας την πλευρά προφυλάξαμε αυτούς τους παίκτες. Επειδή είχαμε και πολλούς παίκτες που έπαιξαν Κυριακή τη Δευτέρα κάναμε 5 λεπτά διατάσεις, 6 τρέξιμο, δύο περπάτημα, 6 τρέξιμο και μετά 10 λεπτά διατάσεις.

Ομιλία Σαρρή σε Σάντος και παίκτες

Αυτό είναι προπόνηση αποκατάστασης. Και μάλιστα σε αυτή την προπόνηση δεν συμμετείχαν αυτοί οι παίκτες. Την Τρίτη, 48 ώρες μετά την Κυριακή και τους αγώνες, Τοροσίδης, Χριστοδουλόπουλος, Μανιάτης προπονήθηκαν μόνοι τους. Πάλι έκαναν χαλαρό τρέξιμο παρότι ήθελαν να αγωνιστούν κανονικά στην προπόνηση.

Την Τρίτη κάναμε 18 λεπτά τρέξιμο και μετά τακτική σε χαλαρούς ρυθμούς. Όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν συμμετείχαν σε αυτό το κομμάτι. Αυτά όλα είναι κάτι πολύ φυσιολογικό. Την Τετάρτη αφού μιλήσαμε με όλους τους παίκτες και μας είπαν ότι είναι έτοιμοι, κάναμε 15 λεπτά ζέσταμα, 15 λεπτά άσκηση με πάσες και δύο ημίχρονα 15 λεπτών πάνω στην τακτική.

Στην αρχή αυτής της τακτικής ο Χριστοδουλόπουλος μου είπε ότι έχει ενόχληση. Τον στείλαμε αμέσως στο νοσοκομείο και μου είπαν ότι ο παίκτης χρειάζεται 3-4 μέρες ξεκούρασης. Εγώ μίλησα με τον παίκτη και θεώρησα ότι δεν υπήρχε λόγος να πάρουμε το ρίσκο. Οπότε θεώρησα ότι είναι καλύτερο να επιστρέψει ο παίκτης στην ομάδα του. Γιατί εμείς είμαστε επικεντρωμένοι στην εθνική και τους στόχους αλλά πάντα κοιτάμε και τους συλλόγους. Ο Βύντρα είναι άλλη περίπτωση. Θέλει να προπονείται συνέχεια.

Περονόσπορος έπεσε στην Εθνική παραμονές δύο δύσκολων αγώνων

Μίλησα και μαζί του και με το Μανιάτη και μου είπαν ότι είναι καλά. Στο ποδόσφαιρο δυστυχώς συμβαίνουν αυτά. Δεν έχει να κάνει με τη δουλειά που έγινε στην προπόνηση. Θέλω να είναι ξεκάθαρο αυτό. Ποτέ δεν έχουμε προπονηθεί πάνω από 70 λεπτά. Εμείς εδώ δεν δουλεύουμε στη φυσική κατάσταση των παικτών, απλά τους διατηρούμε σε ένα επίπεδο. Ξέρουμε όλοι πλέον καλύτερα τι συμβαίνει".

Παράλληλα στην συνέντευξη Τύπου επισημάνθηκε πως το φαξ που έφτασε στην Εθνική από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν κατηγορεί κανέναν για αμέλεια και λάθος με τους τραυματισμούς, σε αντίθεση με την ανακοίνωση της "πράσινης" ΠΑΕ.

Για το αν η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού είναι μια απάντηση σε αυτή του Ολυμπιακού το καλοκαίρι για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο είπε: " Δεν είμαστε εδώ για να μπούμε σε αυτή τη διαμάχη. Έπρεπε να αναφερθούμε στο ζήτημα για το φαξ που έλαβα και μόνο. Άλλωστε πριν από λίγο που ήρθε μήνυμα από τον κ. Φερέιρα που μου ευχήθηκε καλή επιτυχία".

Για το πόσο επηρεάζουν οι απουσίες: " Πάντα έχουν την δικιά τους σημασία οι απουσίες, αλλά εμείς δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτές. Κανείς δεν μπορούσε να περιμένει την ασθένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Δεν μπορούμε να σταθούμε στις απουσίες κοιτάμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα με την Βοσνία. Αν κοιτάμε τις απουσίες χάνουμε την δικιά μας στρατηγική και το πως θα φτιάξουμε στο μυαλό μας την ομάδα για να πάρουμε τη νίκη".

Στην συνέχεια ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στην αντίπαλο της Εθνικής την Βοσνία, λέγοντας: " Η Βοσνία είναι πολύ δυνατή ομάδα που θέλει να το παλέψει μέχρι τέλος με εμάς για την πρόκριση. Θεωρώ θα παρουσιαστεί ένα καλό θέαμα. Είναι μια ομάδα έτσι και αλλιώς επιθετική. Θα έρθει να παίξει με τον δικό της τρόπου παιχνιδιού.

Έχουμε μελετήσει αρκετά καλά τον αντίπαλο, ξέρουμε τα δυνατά και αδύναμα σημεία που θα χτυπήσουμε. Εμείς είμαστε καλά προετοιμασμένοι έχουμε αυτοπεποίθηση που έρχεται από τα θετικά αποτελέσματα που έχουμε . Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πιστεύω θα ξεπεράσουμε ότι δυσκολίες έχουμε για να φτάσουμε στη νίκη".

"Κοινός προορισμός η Βραζιλία"

Για το πως θα αγωνιστεί η Εθνική: " Η δικιά μου φιλοσοφία ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει. Η φιλοσοφία μας και η νοοτροπία μας παραμένει ίδια. Το έχουν καταλάβει και οι παίκτες τόσες φορές που έχουν δει τον πίνακα. Από την στιγμή που ξέρουμε πως αγωνίζεται και ο αντίπαλος, το δικό μας πλάνο είναι συνυφασμένο και με το τι κάνει ο αντίπαλος αλλά και να δούμε τις επιθετική γραμμή μας.

Η δικιά μας φιλοσοφία έχει να κάνει με τον έλεγχο του παιχνιδιού να έχουμε εμείς την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σε κάποια ματς δεν μας βγήκε καλά. Αν θυμάμαι καλά μόνο στο ματς με την Κροατία εκτός έδρας δεν μας βγήκε καθόλου".

Για το αν θα δοκιμάσει σχήμα με τον Κατσουράνη στην άμυνα (3-5-2): " Είναι μια εναλλακτική λύση όχι από την αρχή του παιχνιδιού. Είναι πιο επιθετική φιλοσοφία και την δοκιμάσαμε, γιατί αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε δεν μπορούμε να πούμε στους παίκτες κάντε το χωρίς να το δοκιμάσουμε στην προπόνηση".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ