ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάντος: "Πορτογάλος ο διαιτητής; Εγώ είμαι Έλληνας!"

Σάντος: "Πορτογάλος ο διαιτητής; Εγώ είμαι Έλληνας!"
INTIME SPORTS

Ο Φερνάντο Σάντος εμφανίστηκε αισιόδοξος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει των αγώνων μπαράζ με την Ρουμανία. Τι είπε για τον αντίπαλο της Εθνικής, για το αν θα είναι ευχαριστημένος με την ισοπαλία αλλά και για τον Ότο Ρεχάγκελ. Γιατί αναφέρθηκε σε Ρονάλντο και Ιμπραχίμοβιτς και σε ποιον είπε την ατάκα: "Είμαι Έλληνας".

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του ομοσπονδιακού προπονητή Φερνάντο Σάντος ενόψει των αγώνα μπαράζ με την Ρουμανία (15 και 19/11) με φόντο ένα εισιτήριο για το Μουντιάλ:

Για το αν υπάρχει φαβορί: "Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί, γιατί όταν μιλάμε για αγώνες μπαράζ, τα πάντα μπορεί να κριθούν από μια λεπτομέρεια. Αυτοί οι αγώνες μπαράζ μοιράζονται σε δύο ημίχρονο. Ένα που θα γίνει αύριο και ένα την ερχόμενη Τρίτη στο Βουκουρέστι. Οπότε σίγουρα θα είναι δύσκολα και για τους δύο, εκτός από την ψυχολογική πίεση που υπάρχει. Εμείς και ο όλος ο λαός θέλουμε να είμαστε στο Μουντιάλ κάτι που ισχύει και για την Ρουμανία"

Για τον αν φοβάτε κάποιον παίκτη της Ρουμανίας: "Από την στιγμή που ανακοινώθηκε πως αντίπαλος είναι η Ρουμανία, αναλύσαμε τον αντίπαλο και ουσιαστικά βγάλαμε τα δυνατά σημεία της ομάδας, έχουν μια συχνότητα που είναι αποτελεσματική γι αυτούς και βγάλαμε και κάποια αδύνατα σημεία και τα είπαμε στους παίκτες για να τα εκμεταλλευτούν και ουσιαστικά αυτή είναι η δουλειά μας.

Ο προπονητής αυτό πρέπει να κάνει και να πει στους παίκτες πως θα παίξουν. Αυτά τα πράγματα μένουν μεταξύ μας (εμένα και των παικτών) γιατί αν τα συζητάμε θα γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα για τον αντίπαλο. Το σίγουρο είναι πως είναι μια δυνατή ομάδα η Ρουμανία και περιμένουμε δύο δυνατές αναμετρήσεις".

Για το γεγονός ότι ο κόσμος περιμένει κλειστό παιχνίδι (αμυντικό): "Θα περιμένουμε να δούμε το παιχνίδι πως θα ξεκινήσει. Πριν ξεκινήσει μπορούμε να μπούμε σε πολλές θεωρίες'.

Για το αν θα είναι ευχαριστημένος με την ισοπαλία: "Καμία ομάδα δεν πρόκειται να παίξει για την ισοπαλία. Ούτε η Ρουμανία θα έρθει για την ισοπαλία. Σίγουρα θα δώσει βάση στην άμυνά της, αλλά θα προσπαθήσει να μας αιφνιδιάσει και να πάρει τη νίκη. Εμείς θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Οι ομάδες έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και με αυτά θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη".

Για το αν επηρεάζει η απουσία του Κίρικες: "Δεν νομίζω. Η Ρουμανία έχει καλούς παίκτες. Έχουμε δει πως έχει πολλούς παίκτες και το χαρακτηριστικό της ομάδας δεν αλλάζει. Ομαδικά τα πράγματα για μένα δεν αλλάζουν".

Για το αν η βαριά κληρονομία από τον Ρεχάγκελ, ήταν δύσκολο να επιβληθεί στους παίκτες όσο αφορά την φιλοσοφία: " Ο κ. Ρεχάγκελ έχει ένα άγαλμα στο κέντρο της Αθήνας και είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Εγώ είμαι ο Σάντος με διαφορετικές ιδέες, και αυτό βοήθησε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών μου τους είχα σε ομάδες που προπόνησα και αυτό ήταν πιο εύκολο για μένα."

Για το ποιο ματς από τα δύο έχει την περισσότερη βαρύτητα: "Ένας τελικός υπάρχει όχι δύο. Αν λέμε για δύο ημίχρονα η σημασία και η βαρύτητα είναι η ίδια."

Για το αν μας βολεύουν αυτού του είδους οι αντίπαλοι (σαν την Ρουμανία): "Θα πρέπει να πάμε και να παίξουμε, Όχι να μπούμε σε συγκρίσεις. Αυτό που κάνουμε είναι να αναλύσουμε καλά την ομάδα, βρήκαμε κάποια πράγματα που κάνουν και είναι δουλεμένα στην προπόνηση. Και με όλο το σεβασμό στους Ρουμάνους παίκτες, έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και γι αυτό είμαι αισιόδοξος. Έχοντας ως βάση το πάθος και τη διάκριση, θα μπορέσουμε στο τέλος να περάσουμε."

Για την δήλωση του Πιτσούρκα ότι θέλει να σκοράρει η ομάδα του: "Αυτό είπαμε και πριν. Θα έρθουν να βάλουν γκολ και εμείς θα προσπαθήσουμε να μην το πετύχουν και να βάλουμε εμείς γκολ. Εμείς σίγουρα θα κάνουμε το παιχνίδι μας και να βάλουμε γκολ. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να μην δεχθούμε γκολ."

Για την φιλική ήττα από την Ρουμανία: "Μιλάμε για τελείως διαφορετικό παιχνίδι και διαφορετικές συνθήκες. Ήταν φιλικό, είχαν γίνει πολλές αλλαγές εμείς είχαμε προκριθεί στο ΕURO και τώρα είναι ένας τελικός. Εγώ δεν το έχω πάρει υπόψιν μου καθόλου εκείνο το παιχνίδι μιλάμε για την μέρα με την νύχτα."

Για το αν ματς με την Κροατία και μοιάζει με το αυριανό: "Πράγματι υπάρχουν κάποιες ομοιότητες, όπως και σε αυτό με την Γεωργία από αυτά τα δύο ματς πήγαμε στο EURO. Και επίσης μια ομοιότητα είναι πως περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει πάρα πολύ. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα μας δώσει ώθηση και είναι σημαντικό το γήπεδο να είναι γεμάτο. Οι Έλληνες περιμένουν να τους δώσουμε χαρά και οι ευθύνες είναι περισσότερες για εμάς.

Επίσης και ο κόσμος γνωρίζει, πως οι παίκτες θα δώσουν και την ψυχή τους για να πάρουν το αποτέλεσμα."

Για το αν θα ξεκουράσει παίκτες του Ολυμπιακού που είχαν δύο ντέρμπι και ματς Τσάμπιονς Λιγκ: "Δηλαδή ο Ρονάλντο δεν θα παίξει; Ο Ιμπραχίμοβιτς δεν θα παίξει; Ας το δούμε αλλιώς, κάνανε τρεις νίκες οπότε η ψυχολογία τους θα είναι στα ύψη. Δεν υπάρχει καλύτερο αντίδοτο στην κούραση από τη νίκη.

Είμαστε μια οικογένεια. Ακόμα και αυτοί που δεν θα ξεκινήσουν από την αρχή θα αγωνιστούν από τον πάγκο."

Τέλος σε ερώτηση Ρουμάνου δημοσιογράφου για το γεγονός ότι ο διαιτητής αύριο είναι Πορτογάλος, ο Σάντος ξέκοψε κάθε συζήτηση απαντώντας: "Εγώ είμαι Έλληνας!".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ